Sicu Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Pięknie, czas się przeprowadzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Daniel, banalnie - moje gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 hlehle , taka ryba może łamać kije nie pogniewał bym się chyba hehehe Ogromne Gratki i Szaun bo Straszliwy Samiur ile mierzył 66 tak strzelam ? pozderki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Złamał złamał.Sama plecionka może być, ale kij musi być wolniejszy.I dlatego, mimo ich niezaprzeczalnych wad, na pstrągi wybieram żyłkę.Ryba marzenie a kijek........ Cóż. Osobiście nie cenię XLS-ów ale żal.Miałem model 10lb, do 14g i wiem, że w dobrych rękach, może się sprawdzać na 110% Edytowane 24 Maja 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 hlehle , taka ryba może łamać kije nie pogniewał bym się chyba hehehe Ogromne Gratki i Szaun bo Straszliwy Samiur ile mierzył 66 tak strzelam ? pozderki Dokładnie 66. Chyba nie strzelałeś I dlatego, mimo ich niezaprzeczalnych wad, na pstrągi wybieram żyłkę.Ryba marzenie a kijek........ Cóż. Osobiście nie cenię XLS-ów ale żal.Miałem model 10lb, do 14g i wiem, że w dobrych rękach, może się sprawdzać na 110% To właśnie był 10lb i 14 g. Bardzo fajnie się nim łowi. Trochę mniej fajnie holuje. Zastanawiam się, czy nie sprawić sobie kijka na blanku muchowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Ciekawa koncepcja z tym blankiem muchowym.Opowiesz jak z wbijaniem kotwic w twarde szczęki kabana badz ketona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Ciekawa koncepcja z tym blankiem muchowym.Opowiesz jak z wbijaniem kotwic w twarde szczęki kabana badz ketonato może być problem,można oczywiście wybrać sobie blank w klasie 9 czy 10,ale wtedy z koleii ciężko będzie go załadować standardową pstrągową przynętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 to może być problem,można oczywiście wybrać sobie blank w klasie 9 czy 10,ale wtedy z koleii ciężko będzie go załadować standardową pstrągową przynętą Mam kij na TFO TiCr X (chyba #11) i o dziwo nie jest to pała. Taka wędka do jakiś 25g i pewnie jakies 15-17lb. Można nią łowić małymi gumkami.Dlatego chodzi mi po głowie kij na tym samym blanku, ale w klasie 8 lub 9.A co do wbijania kotwiczek w szczęki kabana, to nie wydaje mi się żeby był z tym problem. Pstrągi nie mają jakoś wyjątkowo twardych pysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Uczciwie .Zamierzyłem dzisiaj co najmniej wyrównać lub nawet przebić ten kawał rybona- "rybę sezonu" Daniela. Przeszła ulewa jak diabli. Rzeką spływa błotnista emulsja. Danielu jesteś wciąż niepokonany.Masz farta Edytowane 24 Maja 2014 przez popper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Mam kij na TFO TiCr X (chyba #11) i o dziwo nie jest to pała. Taka wędka do jakiś 25g i pewnie jakies 15-17lb. Można nią łowić małymi gumkami.Dlatego chodzi mi po głowie kij na tym samym blanku, ale w klasie 8 lub 9.A co do wbijania kotwiczek w szczęki kabana, to nie wydaje mi się żeby był z tym problem. Pstrągi nie mają jakoś wyjątkowo twardych pysków. No to do dziela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) 50cm z małym plusem.Kijaszek Canadian IM6 ,shimaniec z 0,2mm stroftem, przynętą była wahadłówka Primanka 4g Edytowane 24 Maja 2014 przez bertus 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Daniel ryba zacna. Z tego co kumpel mi pokazał ostatnio większego też tam możesz się spodziewać więc sezon nie skończony. Ja dziś obserwowałem rójkę jętki nad Regą podczas grilla. Nie wiem czy to był koniec czy początek choć wnioskuję po atakach ryb i spławach że raczej końcówka. Coś pięknego jak niby martwa rzeka ożywa wieczorem. Chodziłem brzegiem obserwując gdzie są ryby a wędka leżała w samochodzie. Przez myśl mi to przeszło aby się spróbować lecz piwo i karkówka rozleniwia. Najbardziej przypadły mi do gustu 3 duże lipienie zbierające majestatycznie przed wypłyceniem "opady". Woda zawsze powiększa ale one były jak dla mnie olbrzymie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Lipienie mają jeszcze okres ochronny i nie powinno się ich łowić. Natomiast te "opady" to są tak zwane spenty. Łowienie spiningiem w czasie wylotów jętki majowej ephemera danica to profanacja. Coś jakby na mecz finału ligi mistrzów wpadł na boisko hokeista w łyżwach. Myślę Jakub, że powinieneś zakupić muchówkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Lipienie mają jeszcze okres ochronny i nie powinno się ich łowić. Natomiast te "opady" to są tak zwane spenty. Łowienie spiningiem w czasie wylotów jętki majowej ephemera danica to profanacja. Coś jakby na mecz finału ligi mistrzów wpadł na boisko hokeista w łyżwach. Myślę Jakub, że powinieneś zakupić muchówkę.Myślę, ze nie tylko ja, z utęsknieniem będę wyglądać kolejnych wpisów ukazujacych lad i porządek świata rzek i ryb.Dziękuję za solidna porcję wiedzy. Wdziecznie pozdrawiamGuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Proszę bardzo.Szerzej o łowieniu w czasie jętki majowej napisałem w magazynie Sztuka Łowienia nad którym obecnie pracujemy. Myślę, że w tym tekście znajdzie Pan coś dla siebie.Pozdrawiam tak zwyczajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Rozumiem że łowienie na muchę w miesiącach bez rójki też można traktować w kategoriach świętokractwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Lipienie mają jeszcze okres ochronny i nie powinno się ich łowić. Natomiast te "opady" to są tak zwane spenty. Łowienie spiningiem w czasie wylotów jętki majowej ephemera danica to profanacja. Coś jakby na mecz finału ligi mistrzów wpadł na boisko hokeista w łyżwach. Myślę Jakub, że powinieneś zakupić muchówkę. Piotrze zabawę w muchówkę zostawię sobie na emeryturę. Gdzieś tam leży i kurz ją pokrywa. Nie moja bajka że tak powiem i rzucać nie umiem. Niech sobie pływają i cieszą oko przy następnym spotkaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Gobiu pozwolisz, że nie odpowiem na Twoje pytanie.Jakubie. Jedni lubią blondynki a inni wyłącznie brunetki. Sam przez niemal dwadzieścia lat nie wypuszczałem spinningu z ręki do czasu odkrycia muchówki. Wtedy te same łowiska stawały się ponownie nowymi. Natomiast ostatnio najwięcej radości daje mi łowienie z synkiem na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 A bo, to właśnie początki "muchowania", kiedy nie ma wokół "typowej wody", jest się skazanym na samego siebie i "rożną" literaturę... Kiedy niema nikogo kto poprawiłby pierwsze błędy itd. potrafią szybko zniechęcić najwytrwalszych .Kiedyś, sam tego próbowałem i niewiele się nauczyłem. Na pocieszenie powiedziałem sobie, że nie zdobyłem jeszcze wszystkiego co chce w spinningu...dzisiaj nieco żałuję że tak się szybko poddałem .Najgorsze to jednak, odwlekać czas. Później może już zupełnie zabraknąć motywacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Proszę bardzo.Szerzej o łowieniu w czasie jętki majowej napisałem w magazynie Sztuka Łowienia nad którym obecnie pracujemy. Myślę, że w tym tekście znajdzie Pan coś dla siebie.Pozdrawiam tak zwyczajnie Kilkukrotnie mialem okazje byc swiatkiem pieknych zdarzen w swiecie natury.Wtedy po prostu chlone, nie lowie, nie macham wedka. Czy to ze sznurem, czy z zylka czy plecionka Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 (edytowane) . Edytowane 25 Maja 2014 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 50cm z małym plusem.Kijaszek Canadian IM6 ,shimaniec z 0,2mm stroftem, przynętą była wahadłówka Primanka 4g I złowiony w czymś szerokości rowu melioracyjnego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Z dzisiejszego krótkiego wypadu tęczak 45 cm zasmakował w obrotówce nr.2 meppss black fury Edytowane 27 Maja 2014 przez Art__RZ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Pierwsze pół metra za mną dokładnie 51,5 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Michał dałeś czadu, jeśli jeszcze złowiłeś go na którejś z krakowskich rzeczek, to .... masz talent w łapkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi