Krisu23 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ta uwielbiam to, 30 napalonych wolontariuszy z wiaderkami, każdy wpuszcza po jednej rybce pod kamień. Jest , upał a na basenach gotuje się 500kg ryb, bo panowie muszą dokładnie roznieść. Od 15 lat wożę pstrągi na zarybienia i jakoś mi już ten wolontariat bokiem dawno wyszedł. Najgorzej jak jest jeden co się strasznie zna a reszta też ma swoje zdanie. Ryby się duszą w wiaderkach a Ci się kłócą. Generalnie zwykle tego typu akcje kończą się żenadą i kompromitacją. Najlepsza ekipa to powiedzmy jeden co jeździ i czterech z pojęciem do roznoszenia, szybko sprawnie i bez krzyków. W trudniejszym terenie ryby w workach z tlenem noszone w 4 osoby. Największy problem w takim układzie to wrzaski, że nie wiadomo czy wpuścili bo nas przy tym nie było. Ale na to jest sposób robi się zdjęcia i kręci filmy.Bez urazy kolego Kokosz ale za dużo już widziałem nad rzeką żeby się z Tobą zgodzić. Raz mi się nawet po mordach pobili bo było zarybianie selektem i zacni wolontariusze patrzyli każdy zeby sobie pod domem puścić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Takie akcje robi się we trzech, czterech, dobrych kumpli, co bez słowa się rozumieją. blues musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Takie akcje robi się we trzech, czterech, dobrych kumpli, co bez słowa się rozumieją. blues musi być.I tak to się u nas odbywa. Szybko i po cichu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 I tak to się u nas odbywa. Szybko i po cichu.I skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 A koło przyjeżdża jebudub z bekowozu. A potem stado kropeczek stoi w miejscu przez kilka dni i ich ubywa i ubywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 A koło przyjeżdża jebudub z bekowozu. A potem stado kropeczek stoi w miejscu przez kilka dni i ich ubywa i ubywa...Ku uciesze miejscowych cwaniaków ... u nas mają 90 % skuteczności z odłowem zarybień a pozostałe 10 % umiera z powodu nie przystosowania się do warunków naturalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Wracajac do pstragow. Ponizej amator Rapali F11. Skasowal wobler w bardzo nurtowym miejscu, sila brania taka, ze obudzilaby spiacego Zaciecie i 2 wyskoki a potem tance na duzej szybkosci. Sportowa ryba bez nadwagi przypozowala do zdjecia a potem szybko wrocila do wody. 55cm St Croix SCIVSW 14 lb, Daiwa 2500R, Stren 14 lb i przypon z nylonu 20 lb. F11 w kolorze PB. Edytowane 15 Września 2014 przez Guzu 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 11 cm jeszcze nie podpinałem Są jednak u mnie takie odcinki rzek, na których woblerek 7-9 cm nie robi za "nadwymiarowego". Czasem, zwykle przez nieuwagę, zapnę jakiegoś trociowego. Nie zauważyłem, by wzbudzał szczególną panikę w rybostanie Będę musiał sprawdzić, w przyszłym sezonie.Może zacznę od 9 cm w górę? Przynajmniej, by ciekawość zaspokoić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 11 cm jeszcze nie podpinałem Są jednak u mnie takie odcinki rzek, na których woblerek 7-9 cm nie robi za "nadwymiarowego". Czasem, zwykle przez nieuwagę, zapnę jakiegoś trociowego. Nie zauważyłem, by wzbudzał szczególną panikę w rybostanie Będę musiał sprawdzić, w przyszłym sezonie.Może zacznę od 9 cm w górę? Przynajmniej, by ciekawość zaspokoić . Sprobuj. To raczej problem psychiki wedkarza - nie ryb.Wczoraj mialem kilka atakow rybek w granicach 20-25 cm na ta 11tke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Sprobuj. To raczej problem psychiki wedkarza - nie ryb.Wczoraj mialem kilka atakow rybek w granicach 20-25 cm na ta 11tke.Swieta racja ! To tak samo jak ze szczupakami , ludzie jak widza taka przynete ze 20cm w gore to mysla ze nie ma brañ tylko SMOKI musza w to walic a taka przynete spokojnie walnie szczuply 30cm. Ps.Piekna ryba Daniel Jak zwykle zreszta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Rzeka Wharfe,dzięki @madmatt za miejscówkę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 @popper spróbuj z dużymi wobkami, kiedyś na Kwisie złowiłem pstrążka, niecałe 30 cm, który wypluł 12 cm lekko nadtrawioną rybkę (gatunek trudny do określenia, ale stawiam na potoka lub kiełbia). Sprawiłem sobie takie wobki, ale jak to napisał @Guzu to kwestia psychiki . Fakt, że też mało ostatnio szwędałem się nad Kwisą . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 A co powiecie na takiego jegomoscia ? Wielkoscia nie poraza. Ale uroda...Piekne chwile nad woda Pozdrawiam Guzu 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Gratuluję Daniel , ładny jegomość :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Piękny kropas graty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 ubarwienie jak z bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Ładne chłopaszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 U Nas sezon zakończony a u Daniela trwa w najlepsze. Ten cały nakrapiany kapitalnie ubarwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Ślicznie ubarwione ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 A co powiecie na takiego jegomoscia ? Wielkoscia nie poraza. Ale uroda... Piekne chwile nad woda Pozdrawiam Guzu Uroczy kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 11 cm jeszcze nie podpinałem Są jednak u mnie takie odcinki rzek, na których woblerek 7-9 cm nie robi za "nadwymiarowego". Czasem, zwykle przez nieuwagę, zapnę jakiegoś trociowego. Nie zauważyłem, by wzbudzał szczególną panikę w rybostanie Będę musiał sprawdzić, w przyszłym sezonie.Może zacznę od 9 cm w górę? Przynajmniej, by ciekawość zaspokoić . Waldku, Lowienie pstragow na duze przynety nie jest niczym nowym badz zdumiewajacym, jest jednak inne. Nie imitujesz naturalnego pokarmu pstraga tylko jego konkurenta, wykorzystujac jednoczesnie jeden z podstawowych instynktow dzikiego pstraga jakim jest terytorializm. Aby optymalnie zaprezentowac taka przynete najlepiej dac jej splynac ciut ponizej spodziewanego stanowiska pstraga , podciagnac pod prad i dac jej praktycznie ustac przez chwile obok ryby, udezy prawie zawsze, warto jesli jest taka mozliwosc poobserwowac jak te ryby zajmuja stanowiska ( na wielu rzekach gdzie lowie jest to latwe). Jest to o wiele skuteczniejsze niz zwykly dryf zas dluga wedka umozliwia lepsza prezentacje przynety. Musisz tez pamietac o ograniczeniach wynikajacych z krajowych przepisow czyli dwie kotwice, w takiej Rapali 11 cm sa trzy i jesli zdjemiesz srodkowa to bedzie sporo pustych podbic. Dlatego tez podczas polowan na glowacice lowi sie wiele malych i srednich ryb na duze woblery jak orginale czy husky jerk o czym sam doskonale wiesz Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Kłusownik i tyle ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Dziękuję za gratulacje. @ Bujo dziękuje za wskazówki .Upaly lekko odpuscily.zaledwie 29 stopni bylo podczas wędkowania. Kto nie ma dobrze oddychającego odzienia w kałuże się zamienia.PozdrawiamGuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Daniel, piękne kropy!P.S. 35tka w grze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Daniel, piękne kropy!P.S. 35tka w grze?? Niestety nieChodzę z offroadem lumixem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi