Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Dlugosc starego Samca wynosila 72 cm. Mam nadzieje, ze urosl (ale takie wiekowce to chyba wolno juz rosna).

Dzieki za gratulacje. 

Emocje (mimo, ze minelo juz naprawde sporo miesiecy i ryb) jakie towarzyszyly tej rybie czuje wciaz bardzo wyraznie :)

Moze to paradoks, ale zaden sum (choc przeciez sa wielokrotnie potezniejsze)  nie wyzwolil we mnie nawet czesci ekscytacji i radosci jaka dostarczaja te najwieksze pstrazki.

A tu taka kartka z kalendarza ;)

ancient%2Btrophy%2B2.jpg

Zgadzam się w 100 % emocje jakie dają pstrągi podczas holu są nie do zapomnienia , ich siła , dynamika i moc jest tak ogromna że ciężko wyobrazić sobie że tak "nie duża" ryba może tak Kopcić , a po drugie rzeka w której z nimi walczymy pełna jest zaczepów i innych utrudnień co utrzymuje te wspomnienia z holu na bardzo długo !!!!!

Łowiłem duże Sandacze ale nie równają się w niczym z kropeczkami :D

• Like 2

Tomi,

Dzieki za slowa uznania  - szczegolnie z ust takiego wytrwanego Lowcy jak Ty.

A jak chodzi o miazdzenie, to pozwol, ze ten czasownik zostawimy dla Ryby numer 2 (jak chodzi o dlugosc) , sposrod tych, ktore dotychczas bylo mi dane zlowic  .

Oto Arcykrol Rzeki : 

70%2B01.JPG

• Like 29

...maasaakraaa...więcej nie powiem... :o

No może jeszcze wyduszę...GRATULACJE!!!

70 cm dlugosci przy 19 cm wysokosci w najwyzszym punkcie garba. 

Chodzi na miescie plotka, ze gdyby nie wybrakowany ogon to moglby poprawic moj prywatny rekord w dlugosci pstraga potokowego.

Zdjecia sa jakie sa . Ze statywu. Dbalosc o Rybke sprawia ze cykam 1 (przy normalnych do focenia) i 2 przy wyjatkowych...

70%2B02.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 18

Takie ryby nazywało się "Dzień przed śmiercią naturalną"

Piękny.

Ponoć kiedyś i w Polsce takie byli do momentu periodykowej mody pstrągowej i etycznego przyrządzania.

Da sie z fotek wywnioskowac czy starszy jest ten garbacz z mniejsza glowa, czy ten zimowy smukly o duzej czaszce ? 

Da sie z fotek wywnioskowac czy starszy jest ten garbacz z mniejsza glowa, czy ten zimowy smukly o duzej czaszce ? 

Jak masz po łusce każdej z ryb to się da. Ważne aby w miarę z tego samego miejsca na ciele u jednej i drugiej. Przekrój kości raczej odpada ;)

Ze zdjęć to można wróżyć ;) choć na moje oko ten krótszy jest prawdopodobnie starszy. Ryba z wadą kręgosłupa ma trudniej.

• Like 1

Daniel ten sezon pstrągowy pozamiatałeś ;) ....... szczerze GRATULUJE !!!

Potencjał u Ciebie w wodzie jest masakryczny ;)  więc będzie nam dane oglądać jeszcze pewnie nie raz piękne ryby w fantastycznej scenerii czego Tobie i Nam życze, :D  :D  :D

• Like 1

Daniel ten sezon pstrągowy pozamiatałeś ;) ....... szczerze GRATULUJE !!!

Potencjał u Ciebie w wodzie jest masakryczny ;)  więc będzie nam dane oglądać jeszcze pewnie nie raz piękne ryby w fantastycznej scenerii czego Tobie i Nam życze, :D  :D  :D

Ten sezon...to byl sezon pstragowy dla mnie.

Bylem dwa razy nad Odra za jaziem i kleniem i jeden przedluzony weekend za sumem.

Reszta sezonu to byly tylko i wylacznie pstragi, pstragi & pstragi...

Jak masz po łusce każdej z ryb to się da. Ważne aby w miarę z tego samego miejsca na ciele u jednej i drugiej. Przekrój kości raczej odpada ;)

Ze zdjęć to można wróżyć ;) choć na moje oko ten krótszy jest prawdopodobnie starszy. Ryba z wadą kręgosłupa ma trudniej.

Jasne ze lusek nie mam . Pomnikow przyrody nie naruszam :)

• Like 6

• 3 tygodnie później...