lemon02 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam wszystkich, Mam prosbe dotyczącą rolki kabłąka, czy ktoś z forumowiczów byłby w stanie powiedzieć cos na temat zastąpienia tulejki rolki prowadzącej żylke łożyskiem. Z tego co się zdążyłem zorientowc to team daiwa match ma taką samą rolke co exceler. Właśnie dostałem ten kołowrotek ze sklepu internetowego i nie wiem czy go zwrócić czy nie. Nie przypuszczałem ze w kołowrotku za 550zł może nie być łożyska w rolce. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Możesz zastąpić łożyskiem, tylko potrzebne są 2 pierścionki dystansowe z dwóch stron łożyska.Daiwy mają często tulejki i nie ma problemu z ich zastąpieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemon02 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Dzieki Jozi! Czy byłby ktoś w stanie podac dokładnie jakie łożysko tam wchodzi i jakie podkładki (ewentualnie gdzie to zamówić) ? A może zna ktoś osobe z okolic Rzeszowa która zajmuje się serwisem kołowrotków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Przed chwilą rozebrałem swoja TD 3012 i faktycznie tak jak Józek mówi można by tam włożyć łożysko na dwóch dystansach każdej ze stron łożyska. Jednak mi to w niczym nie przeszkadza więc zostanie tak jak jest chyba że ktoś akurat będzie miał pasujące łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Nie pamiętam ale chyba MR84ZZ czyli 4x8x3http://allegro.pl/lozysko-ceramiczne-4x8x3-mr84zzc-i3766920476.htmlhttp://allegro.pl/lozysko-kulkowe-nierdzewne-ss-mr-84-zz-4x8x3-i3766649982.htmlWybieraj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 I ja kupię,ceramiczne. Dzięki Józek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Tylko sprawdź czy to napewno to .Gdzieś na forum powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Do Daiwy 3x6x2,5 http://www.fishingthailand.com/webboard/picarea/_fishingthailandcom1119521_1203602804.gif http://www.fishingthailand.com/webboard/picarea/_fishingthailandcom844603_1151846990.gif Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) No to MR 63ZZ , czyli MR 84 wchodzi do rolki od shimaniaków.Daiwy mają mniejsze rolki . Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Daj do wytoczenia z teflonu będzesz miał niezniszczalne ja dorabiałem do swoich emblemów kilka lat temu panewki z teflonu i są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Czy lozysko ceramiczne ma przewage od zwyklego lozyska (Stainless Steel) do rolki kablaka ?.Stoje przed zakupem do Daiwa Procyon i zastanawiam sie ktore ?.Dziekuje, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) wiadomo że ma przewagę....ale z natury są głośniejsze no i ceny kosmiczne Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 wiadomo że ma przewagę....ale z natury są głośniejsze no i ceny kosmiczneEZO MR 63ZZ -29,52zł właśnie zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 EZO MR 63ZZ -29,52zł właśnie zamówiłem.Cena z wysyłką czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Cena z wysyłką czy bez?Sama cena, muszę w sklepie odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Mam ten sam problem z daiwa certate z tym ze moja rolka przestała sie obracać. Wymiary teflonowych krążków to 4x8x2.Wymieniał ktoś z Was łożyska w rolce certate 3000HA? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Mam ten sam problem z daiwa certate z tym ze moja rolka przestała sie obracać. Wymiary teflonowych krążków to 4x8x2.image.jpgWymieniał ktoś z Was łożyska w rolce certate 3000HA? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiamto nie taki prosty temat z tego co kojarzę, tam idzie jakieś mniejsze łożysko + pierścień + tulejka , widziałem gdzieś na ebayu takie zestawy z opisem, wydaje mi się że do tej również. Chociaż w zasadzie dałoby się to rozwiązać lozyskiem 4x8x3 i podkladkami z tego co mierzyles ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/manufacturers_id/104/products_id/15549/hedgehog-studio.htmlO to chodzi? Jest opcja kupna zestawu naprawczego do rolki? Mefistio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Dokładnie o to rozwiązanie mi chodziło, ale i tak wolałbym pokombinować samemu pozatym ja na teflon nigdy nie narzekalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Chwilowo temat rozpracowałem w ten sposób że zeszlifowałem delikatnie wewnętrzna średnice teflonu i hula. Orientuje się jtoś z czego i jakie wymiary ma podkładka (nr.37) na schemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Są takie łożyska 4x8x2 http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=118_175_129&products_id=4203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi