Skocz do zawartości
  • 0

Łódki Polport

Żbiku

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Transport mi w sumie zbedny, bo sa niedaleko ode mnie i sam sobie przywioze.

Bardziej mi zalezy na info o wykonaniu, stabilnosci, zaletach i wadach. Nie ukrywam, ze cena 1900 dosc wysoka. Wprawdzie 2-płaszczowa ale za 1150-1300 mozna miec nowa 1-płaszczową o tych samych wymiarach i zastanawiam sie czy warto tyle dokladac do niej.

A z ciekawosci ile wynosil transport? Tzn ile udalo Ci sie zjechac z ceny (zebym wiedzial jak z nimi rozmawiac) ;)

Edytowane przez Żbiku

• 0

Jeżeli miałbym coś doradzić, to szukaj jednopłaszczowej. Miałem poprzednio jednopłaszcz i zero problemów z mocowaniem osprzętu i ewentualnymi przeróbkami (uchwyty na wędki, stelaż pod zadaszenie). Teraz mam dwupłaszczową i problem ze wszystkim.

• 0

Witam. Czy ktoś użytkuje lub pływał taką łodzią?

http://allegro.pl/lodz-lodka-wioslowa-wedkarska-polport-340-nowosc-i6660764015.html

http://allegro.pl/lodz-lodka-wioslowa-wedkarska-polport-340-nowosc-i6659520668.html

Ciekaw jestem opinii użytkowników oraz innych zainteresowanych tematem, również opinii o producencie.

• 0

Stanica PZW z której korzystam ma na stanie model Polport 420, ogólnie łódki dające poczucie bezpieczeństwa, ( ) wykonane nieźle, na przestrzeni lat widziałem kilka połamanych ławeczek, ale pamiętaj, że to wypożyczalnia więc z dbaniem o sprzęt jest różnie... choć przyznam, że powinny być solidniejsze. 

- po 5 latach gdzie część tych łodzi stoi na zaporówce przez 7-8 miesięcy na wodzie, zmienia się stan tej wody, więc często stoją na dnie, falowanie powoduje, że spód trze czy uderza o kamienie, pojawił się problem szczelności i zdarzyło się, że nabrała do środka wody... ale są to ekstremalne warunki więc przy normalnym użytkowaniu nie powinny się takie rzeczy zdarzać... 

Łódki do spokojnego pyrkania na niewielkim silniku. Ten model jest niby sporej wielkości ale wygodnie wędkuje się w 2 osoby. Ogólnie jeśli chodzi o moje odczucia to są pozytywne.

• Like 1

• 0

Nowość. Chyba ciut za wąska, nie wiem, czy pokład całkowicie płaski i nie wiadomo, jak ze stabilnością na wodzie. Wysokie burty

http://polport.pl/lodzie/lodzie/polport-400-4900-zl-nowosc-2018

Jak widać to odbojnica gumowa za dodatkową opłatą 300 zeta  ,dla mnie dziwne powinna być w stadarcie -IMO    

Do tego knagi , rolki kotwiczne i relingi i mamy prawie 1k do podanej ceny . 

Pokład wygląda na płaski 

• 0

Jak widać to odbojnica gumowa za dodatkową opłatą 300 zeta  ,dla mnie dziwne powinna być w stadarcie -IMO    

Do tego knagi , rolki kotwiczne i relingi i mamy prawie 1k do podanej ceny . 

Pokład wygląda na płaski 

Faktycznie, z tą odbojnicą to lekka kpina. Powinna być w standardzie, do tego antypoślizg na pokrywach bakist.

• 0

Faktycznie, z tą odbojnicą to lekka kpina. Powinna być w standardzie, do tego antypoślizg na pokrywach bakist.

Dokładnie , tym bardziej wiem jak wygląda łódka sklejona z dwóch skorup i jest połączona nitami . Przy zakupie  taki obraz ( bez odbojnicy) to jakaś pomyłka żeby nie powiedzieć jak Ty kpina .

• 0

Burty 70cm to ona ma,ale mierzac od kila.Tkz.wolnej burty to ma najwyzej 40cm.Dno szalupowe-okragle,brak wzdluznych ryfli-stabilizatorow dna,ktore powoduja,ze lodz jest stabilna i mozna wedkowac na stojaco.Tepy dzob,bedzie stawial opor podczas plywania,po prostu wanna.Nie polecam.

• 0

Ja używam ten model polporta,Łódź bardzo dobrze wykonana,nikt nie oszczędzal na materiałach,jakość również na najwyższym poziomie,stabilna,pojemna(dwie duże bakisty,ławka ściągana,lodka waży 80kg)dla dwóch osób miejsca naprawdę ogrom,nigdy nie było problemu z całym szpejem czyli torbami,wedkami,echo itd itd..na plus czarny kolor,nie widac całego szlamu czy osadu po zakwitach wody,do tego poczatkowo mialem Haswinga 55lbs,teraz jest mała spalina

post-67348-0-37614100-1548595349_thumb.jpg

• 0

Oglądałem na targach łódź polport 400 http://polport.pl/lodzie/lodzie/polport-400-nowosc-2018, zastanawiam się czy jest stabilna, czy przy 9.9KM wejdzie w ślizg z dwiema osobami (silnik yamaha kupiłem przerobiony na 15KM)?? Pytanie czy jej konstrukcja umożliwia w ogóle pływanie w ślizgu...? Z przyczepką koszt to około 8500zł. Zastanawiam się czy to dobry wybór czy możecie coś innego zaproponować do 8-9 tyś zł o tych samych parametrach dla dwóch osób??

• 0

Witam

Czy ktos mial do czynienia z lodziá Polport 400 i co sádzi o tej lódce ?

http://polport.pl/lodzie/lodzie/polport-400-nowosc-2018

Miałem okazję popływać w tym roku z 5 konnym silnikiem ,szału nie ma ale jak się łowi samemu i ma dużo czasu to wystarczy. We dwóch trzeba trochę uważać na kolegę ,jak dla mnie trochę ciasno lecz bez tragedii. Jak na tą wielkość i kształt dna nie jest najgorzej ze stabilnością.