Skocz do zawartości
  • 0

Łódki Polport

Żbiku

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Krzyś, bierz coś z Foxa. 420 Tobie styknie.

Samemu to zrzucisz bez problemu.

Pływałem dużo na tej łodzi i mogę ją polecić.

Wcisnął bym Ci Sempera 440 ale mam przykre doświadczenia z podejściem właściciela do reklamacji.

Tak po za tym łódź też jest super, do ogarnięcia samemu, a i Szwecji czy Rugii się nie boi, oczywiście w granicach rozsądku ;)

• 0

Witaj Adam 

Na temat  Foxa slyszalem wiele i dobrego jak i zlego .Jedni piszá ze stabilna ,drudzy ze zrobiona z cienkiego materialu.Licho wie co kupic.Najlepiej byloby przyjechac i pomacac ale na to brak mi czasu.Wiesz ze ja szukam lodzi na Szwecjé i czasem po Renie poplywac ,a wiéc lodzi w rozsádnej cenie (jak ci wiadomo stac mnie na full wypas ,tylko po co?)Wiadomo ze ze zmianá lodzi dojdzie tez nowy silnik , i tez o rozsádnej mocy bo ja slizgu nie potrzebuje.

Moze masz jakies doswiadczenia tutaj z tym?

https://www.olx.pl/oferta/lodz-lodka-wedkarska-fishing-pro-430-nowa-dwuplaszczowa-transport-CID767-IDAN0IG.html

• Like 1

• 0

Krzyś, nie mam doświadczeń z inmym łodziami. Dużo pływam na Semperze 440 bo taką łódź mam. U kolegów na Foxie 420 i Foxje 500. W tych tematach mogę coś powiedzieć. Na reszcie nie pływałem.

A co o niej myslisz ?

Mam juz métlik w glowie .Ta ostatnia mi sié podoba i tak powoli sié przelamuje zeby já zamówic .Szkoda tylko ze zaden z kolegów nie ma z tá lodziá doswiadczen .

Powiedz mi jeszcze czy w Polsce zeby plywac po rzece lub jeziorach potrzebuje patent sternika? 

Tutaj w niemczech plywanie na silnikach do 15 koni jest wolne z wyjátkiem Renu gdzie dozwolone jest tylko do  8 .

• 0

W sprawie łódki, którą wskazałeś nie pomogę bo nic o niej nie wiem. Najlepiej popływać na takim sprzęcie. Moje pierwsze kryterium to zawsze zachowanie na wodzie czyli bezpieczeństwo, potem ilość miejsca na pokładzie (tu Semper jest mega fajny) na trzecim możliwość zrzucenia samemu, iliść miejsca w bakistach, a prędkość jest na końcu (zawsze znajdzie się ktoś szybszy ????)

• 0

A kto jest producentem tej łodzi Fishing Pro 430. Wygląda super, ale faktycznie nic nie mogę o niej znależć w internecie.

Może koledzy coś więcej pomogą .. :)

• 0

W sprawie łódki, którą wskazałeś nie pomogę bo nic o niej nie wiem. Najlepiej popływać na takim sprzęcie. Moje pierwsze kryterium to zawsze zachowanie na wodzie czyli bezpieczeństwo, potem ilość miejsca na pokładzie (tu Semper jest mega fajny) na trzecim możliwość zrzucenia samemu, iliść miejsca w bakistach, a prędkość jest na końcu (zawsze znajdzie się ktoś szybszy )

To prawda co piszesz.

• 0

Według mnie bardzo ciekawa propozycja.

Sporo miejsca po demontażu ławki, wysoka burta, miejsce na silnik dziobowy.

Kształt kadłuba podpowiada o dobrej stateczności, myślę też że silnik 15 4t da radę spokojnie 2 chłopa w ślizgu.

Waga w stosunku do wymiarów wskazuje raczej na solidny produkt. 

Wygląd też niczego sobie, no może nie jest tak kolorowy jak inne propozycje ;) 

• 0

Dla mnie to słabe jeśli producent na różnych stronach podaje różną wagę łódki. Jeśli dwupłaszczowa 3,9m ma ważyć 130 kg to cienki ten plastik, teraz wszędzie POLPORT 400 ma 140 kg ale jak się poszuka to można znaleźć podaną wagę 130 kg, a nie wiem czy kiedyś nie było jeszcze mniej.

Pływałem Foxie 420, 470, miałem Wile 405, ostatnio oglądałem Semper 410. Jeśli łódka ma być trwała, stabilna, zrobiona w miarę "grubo" to za tym muszą iść cyfry - waga, dopuszczalna moc silnika, grubość pawęży.

Jeśli masz trochę więcej kasy to polecam SILVERYACHT 405 w nowym wydaniu, Wile 405 (bardzo stabilna) ale to nie są łodzie wędkarskie.

Edytowane przez CORNEL

• 0

A co o niej myslisz ?

Mam juz métlik w glowie .Ta ostatnia mi sié podoba i tak powoli sié przelamuje zeby já zamówic .Szkoda tylko ze zaden z kolegów nie ma z tá lodziá doswiadczen .

Powiedz mi jeszcze czy w Polsce zeby plywac po rzece lub jeziorach potrzebuje patent sternika? 

Tutaj w niemczech plywanie na silnikach do 15 koni jest wolne z wyjátkiem Renu gdzie dozwolone jest tylko do  8 .

Przepraszam za off- sprawdz dobrze bo ja mam taką informację:".......Des Weiteren muss auf dem Rhein eine andere Längenbegrenzung beachtet werden. Hier sind Fahrzeuge unter 15 m und/oder mit mehr als 5 PS nur mit einem Führerschein zu führen." Zresztą 5 czy 8 KM wg. mnie to za mało ( chyba ,że na kanały). Lepiej zrobić sobie "Sportbootführerschein" i mieć spokój.

Edytowane przez piernik

• 0

Dla mnie to słabe jeśli producent na różnych stronach podaje różną wagę łódki. Jeśli dwupłaszczowa 3,9m ma ważyć 130 kg to cienki ten plastik, teraz wszędzie POLPORT 400 ma 140 kg ale jak się poszuka to można znaleźć podaną wagę 130 kg, a nie wiem czy kiedyś nie było jeszcze mniej.

Pływałem Foxie 420, 470, miałem Wile 405, ostatnio oglądałem Semper 410. Jeśli łódka ma być trwała, stabilna, zrobiona w miarę "grubo" to za tym muszą iść cyfry - waga, dopuszczalna moc silnika, grubość pawęży.

Jeśli masz trochę więcej kasy to polecam SILVERYACHT 405 w nowym wydaniu, Wile 405 (bardzo stabilna) ale to nie są łodzie wędkarskie.

tutaj podaje wagé 150-160 kilo

https://www.olx.pl/oferta/lodz-lodka-wedkarska-fishing-pro-430-nowa-dwuplaszczowa-transport-CID767-IDAN0IG.html

• 0
  • 0

Przepraszam za off- sprawdz dobrze bo ja mam taką informację:".......Des Weiteren muss auf dem Rhein eine andere Längenbegrenzung beachtet werden. Hier sind Fahrzeuge unter 15 m und/oder mit mehr als 5 PS nur mit einem Führerschein zu führen." Zresztą 5 czy 8 KM wg. mnie to za mało ( chyba ,że na kanały). Lepiej zrobić sobie "Sportbootführerschein" i mieć spokój.

Mam Lódz w Niemczech zarejstrowaná i dokladnie wypytalem Urzédniczké o warunkach poruszania sié po Renie i innych akwenach..Dodatkowo dostalem broszury z przepisami .A Sportbootführerschein nie chce mi sié robic .Ja czésciej wédkuje w Szwecji niz w Niemczech .

• 0

Witam odgrzebię trochę kotleta. Kolega zastanawia się nad zakupem Łódki PolPort model 400 ,czy któryś z kolegów miał styczność bądz posiada ten model? Jak z wykonaniem i przede wszystkim pływalnością i stabilnością łódki na wodzie? Dno tam to chyba typowa V-ka? Może ktoś coś podpowie.Za każdą sugestię z góry dzięki.Zdjęcie pogladowe

post-48456-0-22725500-1640789580_thumb.jpg