Skocz do zawartości
  • 0

Łódki Polport

Żbiku

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Silnik wystaje poza obrys przyczepy i zasłania rejestrację. Jeśli wystaje ponad 50cm powinien byc oznaczony.

Nie .Zimno :) 

Zapewne nie o to chodzi , wstawiasz na większą przyczepę tę łódkę  i problem znika . Moim zdaniem jest zły profil dna i może bujać się na boki  . Moja ma zupełnie inny profil dna i jest mega stabilna na boki 

Też nie i też zimno :)

Dno bujadło i pawęż za niska

Przeznaczenie elektryk, troll na małym silniczku.

Do ślizgu słabo

Ciepło :) 

• 0

Patrzę i patrzę , pawęż za nisko i przy zatrzymaniu łódki cała woda  cofająca się leci do środka   . Tylko mały silnik tak ja bym pływał  , ale na pewno nie kupił bym tej łódki 

Ciepło ciepło prawie gorąco default_waytogo.gif

Pawełku  jeszcze przez chwilę popatrzysz i już będzie wiadomo :)  

• 0

Spojrzałem na swoją łódkę , mocowanie silnika i tu jest listwa bardzo oddalona co powoduje że silnik się buja i trza podkładać sporą deskę do wyrównania . Odpływu wody też nie widzę jak woda się wleje 

Edytowane przez pawlo29
  • Like 1

• 0

Spojrzałem na swoją łódkę , mocowanie silnika i tu jest listwa bardzo oddalona co powoduje że silnik się buja i trza podkładać sporą deskę do wyrównania . Odpływu wody też nie widzę jak woda się wleje 

36-1831.gif

Brawo Pawle  :) 

Już tłumaczę. Łódka jest dwuskorupowa i górna skorupa -jaśniejszy kolor- ma za  bardzo wystający kołnierz. Ochraniacz pawęży ,który jest przykręcony do dolnej skorupy nie licuje się z górą i po założeniu silnika -to była spalina 15KM - silnik bujał się bo tylna jego cześć nie dochodziła w płaszczyźnie do ochraniacza pawęży. Podłożenie /dokręcenie dodatkowej deski/sklejki rozwiązało problem.  

• Like 1

• 0

Brawo Pawle :)

Już tłumaczę. Łódka jest dwuskorupowa i górna skorupa -jaśniejszy kolor- ma za bardzo wystający kołnierz. Ochraniacz pawęży ,który jest przykręcony do dolnej skorupy nie licuje się z górą i po założeniu silnika -to była spalina 15KM - silnik bujał się bo tylna jego cześć nie dochodziła w płaszczyźnie do ochraniacza pawęży. Podłożenie /dokręcenie dodatkowej deski/sklejki rozwiązało problem.

Oglądałem zdięcia w necie na kompie i tam ma grubą deskę

Może tak wygłąda tylko na tej focie

Ps. Dobra to zdięcie powiększyłem jest mała

niedoróbka ????????

Edytowane przez @Brig

• 0

Oglądałem zdięcia w necie na kompie i tam ma grubą deskę

Może tak wygłąda tylko na tej focie

Tak jak na początku wspomniałem .Kumpel ma tą łódkę i jak mocował silnik to do mnie zadzwonił bo mu silnik się bujał . W mojej Wigry i poprzednich łajbach osłonę pawęży zawsze miałem  równo z górną skorupą. Może już zostało poprawione.