homax Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Piękne ryby.Ale faktem jest że nie każdy ma takie ryby w łowisku. A przynajmniej nie tyle żeby w miarę regularnie łowić i na okonie starczy rozmiar 13A w 13 dziurze spokojnie zmieści się kaczodzioby 2-3 kg W 13ke dziure mieści się 5,5 kg Z zassaniem co prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinmar Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Kup sobie Rosyjskiego TONARA tylko orginalny ,będziesz miał porządne wiertło za przyzwoite pieniądze poco przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Świdrami Mora robiłem dziury parę lat, trzynastką i jedenastką. Świetne świdry. Jeśli dbać o ostrza, to nie ma co się martwić kilka sezonów o ostrzenie lub wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Podzielam zdanie przedmówcy .Posiadam morę nova z krótkim ślimakiem i jestem bardzo zadowolony.Jak dobry dzień to wiercę około 50-70 dziur w bieganiu za okoniem a na wiosenny lód cud malina.Tonarem też się nawierciłem perę ładnych lat i niestety mora wygrywa w cuglach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ja również kilka ostatnich zimowych sezonów powierciłem Morem.Dla mnie bomba.Super.Sam wierci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tonar 13 i 18. malina miód za dobre pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Mory nie mam ale wygląda porządnie.Mam za to tonar i nie wiem może taki bubel kupiłem Ta niższa rączka rozleciała sie.Kreci bez rewelacji . Jest dosyc wysoki i jak sie jest niskim to jest nie wygodnie.Mój ojciec męczył sie nim.Jakoscia nie powala ale kręci.Długie lata używałem polskiego wiertła kołaszewski i sobie chwaliłem.Chyba juz ich nie produkują.Jeśli bedziesz zainteresowany tonar to idz do sklepu i pomacaj Nie wykluczam ze może mi sie taki trafił albo mam talent do psucia.Na 100 % podróba zdarzają się , kolega wie jak je odróżnić. Coś inaczej jest spawane przy ślimaku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam.Od dwóch tygodni wiercę Mora Nova 13 cm. Wcześniejsze 3 sezony 2 szt. Tonara też 13. Tonary były na bank oryginał, kupione u ruskich. Niestety, w jednym odpadł ślimak, o rączkach nie wspomnę - polecam od nowości owinąć taśmą izolacyjną - pozatym często "zacinały się " w trakcie kręcenia. Mora jest ciut cięższa od ruska, ale zamianę mogę porównać do przesiadki z pierzchni na Tonara. Inna geometria noży i ślimaka pozwala na wykręcenie dziury trzymając rączki świdra dwoma palcami każdą - spróbujcie tej sztuczki Tonarem. Niestety jest też bardzo poważna wada. Za jedną Nova kupimy 5 szt. Tonara. Uznałem jednak, że nie stać mnie na kolejnego Tonara i jak na razie, żeby nie zapeszyć, Nova powinna przeżyć te 5 Tonarów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Mam wymieniony świder od 2 sezonów. Wierci dziury w każnym lodzie. Wcześniej miałem tonara ok 5 lat i zawsze był problem kiedy był najbardziej potrzebny. Zawsze musiałem mieć przysobie zapasowe ostrza. A w expercie pro nic takiego nie występuje. Mora to taki mercedes w śrud świdrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi