Skocz do zawartości

Megabass TX- Active Fiberglass

zewu

Rekomendowane odpowiedzi

Ponownie potrzebne mi są dane katalogowe...

Od kiedy są produkowane kije z materiału TX- Active Fiberglass? 2005 r.? Czy był robiony z takiego materiału jakiś castingowy kijek ok. 6', do 16lb i do 3/4oz., regular albo slow?

Jestem zachwycony zwykłym szklakiem Megabassa, ale gdyby pojawiła się możliwość zakupu nowszego TX...

pzdr

zewu

Wydaje mi się, że już znacznie wcześniej. Dokładnie nie wiem. Z nowych wędek MB mogę polecić te z serii GT3 to rasowe szklaki, które mają jedną jedyną wadę - jak już się kupi to nie chce się łowić innymi wędkami. Do woblerów wyśmienite pod każdym względem. W tym roku (2008) MB ponownie dokonał zmian w tych wędkach i jest nowa edycja. Widać cieszą się ogromną popularnością.

Pozdrawiam

Remek

Do idei szklaczka miotającego wobki jestem już teraz całkowicie przekonany: świetne ładowanie się kija, piękna praca pod rybą. Tak ciekawe, odmienne doświadczenia po wielu sezonach używania wyłącznie węglówek.

O dziwo zwykłe szkło, które Megabass opisał jako 'New system T-Glass' daje niesamowite czucie także podczas jigowania małą gumką. Brania glutów, które są w stanie najwyżej odgryzać ogonek 2-calowego kopyta, było wyśmienicie odczuwalne pod dłonią. Pewnie podobne odczucia towarzyszyłyby łowom szklakami innych firm, to w końcu tylko szkło. Ten Active Fiber Glass jest jednak tak intrygujący... W nowe serie nie będę jednak ładował kasy, roczna używka jest dwa razy tańsza, stąd pytanie o starsze modele wykonane z tego materiału.

pzdr

zewu