Skocz do zawartości

Zawody w waszych kolach

kokosz77

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was pytanie, jak wygladaja w waszych kolach zawody wedkarskie .

Przykladowo splwik u nas jest glownie na jeziorach , wszyscy sie zjezdzaja na ustalone miejsce i czas , sa zawody po nich poczestunek , glownie kielbaska grzana rozdanie nagród , i do domu bez dodatkowych kosztow .

Spinning wyglada troche inaczej , jedziemy autobusem nad warte i tam sa zawody po nich poczestunek nagrody i do domu .

Tu juz sa jakies oplaty 25 zl niby na autobus , z tym ze jak kiedys kolega zaspal i podjeechal swoim autem to i tak placil te 25 zl niby startowe.

Ciekaw jestem jak to wyglada w waszych kolach ??

U mnie jest podobnie tylko bez autobusu. Co do spławika nie znam opłat za spina było 10pln. A i najważniejsze zawody są na ŻYWEJ rybie. Najbardziej podoba mi się moment, kiedy zapalony mięsiarz musi wypuścić rybę wrażenia bezcenne.

Gość DanTe2491MA

Spinning wygląda tak samo z tym ze nikt nie przygotowuję terenu pod zawody , łowi się po między  innymi wędkarzami. Po  zawodach  oczywiście rozdanie nagród ,poczestunek,ognisko,grill.

Edytowane przez DanTe2491MA

Zawody spławikowe i spinningowe zawsze z wpisowym. Rozgrywane rok w rok na jednym zbiorniku. Wpisowe różnie, czasem 15, czasem 20 zł. Juniorzy połowę bądź zwolnieni z opłat. Zawody rozgrywane na żywej rybie (spławikowe od zawsze, spinningowe od ubiegłego roku). Po zawodach poczęstunek (jakaś kiełbaska, bigos, grochówka coś w  ten deseń). Nagrody dla pierwszej szóstki (dyplom, puchar/statuetka, plus ewentualne nagrody rzeczowe). Raz w roku są też rozgrywane na innym zbiorniku zawody o puchar kapitana sportowego ze środków pływających.

W miom kole zawody są w większości bez opłat. Wyjątek stanowią jedne zawody towarzyskie rozgrywane na płatnym łowisku i na koniec jest grillek - wtedy pobierana jest opłata startowa w wysokości 10zł - żeby dokładnie oszacować listę uczestników. Jeśli chodzi o nagrody - jest ich przeważnie na 8-10 miejsc - z tym, że trzy są znacznie wartościowsze niż pozostałe. Nie ma przypisanych nagród do miejsca, tylko zwycięzca pierwszy wybiera nagrodę z wszystkich, później drugi, trzeci itd...(dobry system, który uchronił mnie np. przed całą szafą wędek lub kołowrotków - po prostu wybieram coś co mi się przyda).