NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam. Jestem początkującym spinningistą i potrzebuje lekkiej pomocy wiem ,że to śmieszne ale jak wyczuć ,że mam branie oraz co i na jakie przynęty łowić... Proszę o jakieś porady NO WIECIE KAŻDY KIEDYŚ ZACZYNAŁ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paskud pomorski Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Branie wyczujesz po tym jak coś pulsującego pociągnie Ci za wedke. Poważnie. Pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Dzieki ale wiesz jeżeli szczupak zaatakuje od tyłu to nie poczuje drgań... Może wspomnicie coś o technikach i szybkoscci prowadzenia Twisterow,woblerów itd. Wielkie dzieki za pomoc. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Victorinox Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Młody kolego, najlepiej idź nad wodę i próbuj. W internecie nie nauczysz się metody spinningowej. Rzucaj przynętę, zwijaj...i gwarantuję ci, że jak już weźmie ta wymarzona ryba ryba to rozpoznasz branie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Tak naprawdę to idzie mi bardzo dobrze,lecz chciałem poznać jakieś techniki... Od 2 Maja złapałem 11 szczupaków, kilka okoni i sporego sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 No zobacz, a ja żadnego . Tak naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Od 2 maja jeżdziłem prawie codziennie. Urwałem kilka przynęt bo rzucałem bardzo ryzykownie pod drzewa i geste krzaki i tam najcześciej miałem brania szczupaków i właśnie dlatego tak polubiłem spinning... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 witaj na forum no to juz wszystko wiesz, teraz tylko poglebiaj wiedze wedkarska, dbaj o lowisko i C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 OCZYWIŚCIE C&R Ale wszystkiego to nie wiem moja wiedza jest nadal mała ale to dopiero pierwszy tydzien spinningu dawniej preferowałem łowić spokojnie rybe biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ja to bym się cieszył gdybym wiedział z kim rozmawiam. Gdybyś tak zechciał, swoje info, wypełnić danymi. Mogą byc nawet nieprawdziwe, jeśli imię wstydliwe ale to zawsze jakiś punkt wyjścia, do dalszej znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Teraz będziesz już wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Łowisz na rzece? czy jeziorze? Masz jakąś aktualną książkę o spinningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Łowie na jeziorze zaraz wrzucę jakąś fotke. Niestety nie mam zadnej książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 A więc macie jakieś porady dotyczące spinningu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Wydaje mi się, że tutaj @warciak miałby co nieco, do powiedzenia, w temacie łowów powierzchniowych. To zdaje się akwen, sprzyjajacy właśnie tego typu połowom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Mogą byc nawet nieprawdziwe Jak to? Poprosimy wylacznie prawdziwe... Skoro juz polapales jakies rybki, urwales troche przynet, to jestes na najlepszej drodze. Analizuj to, co dzialo sie nad woda i zadaj jakies bardziej szzcegolowe pytania.Spiningu jeszzce nikt nie nauczyl sie z ksiazek i ogolnie z teorii.Tak to jest..lowisz..pojawiaja sie nastepne??....lowisz....lowisz...wracasz do pktu wyjscia...lowisz... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Chciałbym co nieco dowiedzieć sie o technikach prowadzeniu przynęt,gum itp. Ok tylko to i już chyba nie będę wam zawracał głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 przeciez nie zawracasz korzystales juz z wyszukiwarki, albo z artykulow na stronie glownej?jezeli nie, to koniecznie skorzystaj, znajdziesz tam odpowiedzi na wiele twoich pytan, zwlaszcza takich 'luznych' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Nie jeszcze nie ale zaraz napewno poszukam ale jesli nie znajde to jeszcze tu wroce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 A więc jezioro.Sądząc po zdjęciu płytkie zarastające, choć po sandaczu można by wnioskować co innego. Zakładam, że łowisz z brzegu. Raczej poza szczupakami, sandaczami i okoniami nie ma tam innych drapieżników. Generalnie - wolno prowadzić przynętę.Szczupak: Stosowałbym do gum (kolor do stwierdzenia doświadczalnie, ale do wyśledzenia u innych wędkarzy) 3 do 4 calowych zdecydowanie przypon i główki lekkie, prowadzenie opad lub jednostajnie bliżej powierzchni, rzuty w zaczepy (gdzie patyki, tam wyniki , a poza tym zielsko jeszcze da się wyrwać ).Wahadła - średnie, z cienkiej blachy , prowadzenie powoli w zmiennym tempie, przy zaczepach próbowałbym też z opadu, jak wszędzie spróbował bym trociowych .Obrotówki średnie wielkości prowadzone w pół wody jednostajnym tempem.Sandacz - gumy (przypon z powodu szczupaków) i opad.Okoni nie łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Są jeszcze inne przynęty ( n.p.: jerki ) i inne techniki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ok dzieki bardzo za porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo15 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 możesz jeszcze popróbować z woblerkami bardzo wdzięczne przynęty praktycznie na każdego drapieżnika...ich różnorodność w wyglądzie, długości, masie, pracy itp. dają Ci duże pole do manewru ... i tak jak mówili moi przdemówcy...ćwiczyć , ćwiczć ijeszcze raz ćwiczyć...łowić, łowić i jeszcze raz łowić <_< samą teorią dużo nie zdziałasz...a najlepiej jest uczyć sie na własnych błędach <_< wtedy najszybciej bedziesz sie rozwijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CEBUL Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Tak naprawdę to idzie mi bardzo dobrze,lecz chciałem poznać jakieś techniki... Od 2 Maja złapałem 11 szczupaków, kilka okoni i sporego sandacza I piszesz, że nie wiesz jak wyczuć branie?Dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaNeK Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 jesteś porządkujący i nie wiesz jak wyczuć branie a za chwile idzie Ci bardzo dobrze i od początku maja się po prostu obłowiłeś to jak to jest bo troche nie wiadomo co pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeO777 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Miałem szczęście. Ale to prawda czasami jest trudno wyczuć branie. Wybieram sie na ryby wezmę aparat i będę miał dowody Ale macie racje głupio wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
NeO777
Witam. Jestem początkującym spinningistą i potrzebuje lekkiej pomocy
wiem ,że to śmieszne ale jak wyczuć ,że mam branie oraz co i na jakie przynęty łowić... Proszę o jakieś porady NO WIECIE KAŻDY KIEDYŚ ZACZYNAŁ...
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi