michaldaga Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam, planuje kupić kołowrotek do średniego spinningu w cenie do 130złWędzisko jakie posiadam to Robinson Tritium Trout Spin 2,7 m./5-20 gWędkuje głownie na Bugu (miejscówki ze spokojną wodą, na szybszy nurt biorę cięższy spinning z dopasowanym kołowrotkiem), starorzeczach i jeziorkach.Chodzi mi głownie o połowy okoniowe i szczupakowe.Zastanawiam się nad tymi kołowrotkami:http://topfishing.pl/pl/kolowrotek-imperial-pro-sport-konger-920-fd.htmlhttp://makarfish.pl/pl/p/Kolowrotek-Okuma-INSPIRA-RD-30-Match-Nowosc-2013r/9675http://www.topfish.pl/product-pol-100002893-Kolowrotek-Dragon-VIPER-DH-RD830i-7BB-Inf-AR.htmlhttp://bialaryba.pl/kolowrotek-daiwa-laguna-2500a-p-6533.html do kołowrotka na podkład nawinę plecionkę Power Pro 0.13 - 8kg Proszę o radę, ew. może coś państwo polecą I jak jest z działami serwisowymi w poszczególnych firmach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 popatrz Mikado Iron Reel , trochę tańszy ale wydaje mi się dużo wytrzymalszy od tego co pokazałeś, dodatkowo ma mega płynną pracę i zerowe luzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Do głowy w tej cenie przychodzi mi tylko spro passion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Passionem dzis krecilem i naprawde jak na ta cene konkretny kreciol ale szpule musisz dokupic bo nie ma zapasowej w zestawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zastanawiałem się nad tymi kołowrotkami co wymienianie, więc jeszcze pomyślę:-) Większe pieniądze zainwestuje do sprzętu na cięższy spinning bo na okonia, klenia czy nawet jak większy szczupły czy sandacz się trafi raz na jakiś czas to powinno wystarczyć. A jak myślicie, czy plecionka tej grubości będzie dobra na taki kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 ja osobiście nie brałbym grubszej niż 0.10 mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Co to znaczy 0.10 ? Lb? <br /><br />Nawin sobie żyłkę ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Kupuj śmiało power pro 0.13 będziesz zadowolony,a odnośnie kołowrotka to posłuchaj Tomka eS i kup spro:-)Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Jednak jak na Bugu się spinninguje to myślę, że coś trochę mocniejszego lepiej założyć? Od plecionki 0.10 i żyłki? Edytowane 2 Stycznia 2014 przez michaldaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 chcesz użyć plecionki jako podkładu ? słaby pomysł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Podkład żyłka oczywiście, tylko chodzi mi o to ze plecionka 0.10 to jednak chyba trochę przy mało na Bug, a żyłka jako główna odpada. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez michaldaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) W tej cenie shimano catana 2500 bezapelacyjnie jak dla mnie. Kultura pracy jak na tą półkę cenową bezkonkurencyjna, różnie mówią o wytrzymałości, ale ja używam do ultralighta co prawda nie dość często jednak 3-ci sezon i bez zakłóceń. Poszedł bym jeszcze w stronę sportfisha, bo to niedoceniona marka, co prawda mars casta już na forum docenili, ale i kołowrotki nie są złe jeśli chodzi o taką półkę cenową. (kupiłem do gruntówki i sobie chwalę)Tu w linku http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/292-sportfish-mustang-150061bb recenzja co prawda mniejszego modelu, ale można to potraktować analogicznie problem może być jedynie z dostępnością. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Tomek88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jednak jak na Bugu się spinninguje to myślę, że coś trochę mocniejszego lepiej założyć? Od plecionki 0.10 i żyłki?Może stalowa linka, taka jaką się do osprzętu rowerowego stosuje... Można kupić na metry, dość mocna i na Bug powinna styknąć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Używam plecionki 0,10 w Odrze i jak dla mnie jest wystarczająca. Jeżeli chodzi o serwis to polecam Dragona (byłem bardzo zadowolony) i odradzam Shimano (strasznie długie terminy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Do tej pory używałem grubszych plecionek ale jak na Odrze daje radę to też pomyślę, pełno zaczepów na Bugu dlatego na ciensze się nie decydowalem, przy grubszej jest większe prawdopodobieństwo uratowania przynęty;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visegard Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Shimano Catana do ultralighta może i się nada ale większe rozmiary wytrzymałością Passionowi nie dorównają. Z tych kołowrotków co wymieniłeś ja bym wziął Dragona, a z niewymienionych Passiona albo jakiś odpowiednik z Ryobi, np. Ecusime. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Pewnie tak, ale mi się kilka razy zdarzyło, że nawet jak chciałem "na siłę" zerwać zaklinowana gumę, to musiałem ciąć plecionkę, bo inaczej nie byłem w stanie jej urwać. Piszę o Power Pro - oryginalnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Dopiero od tego roku zacznę używać Power Pro, więc zobaczymy na co je stać, nóż zawsze mam przy sobie:-P Dzięki za rady, poczytam jeszcze trochę o kolowrotkach przez was zaproponowanych i coś wybiorę, wiem ze nie szaleje z pieniędzmi ale na jako takie połowy powinno wystarczyć:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Nie portfel łowi a jak poszanujesz to i takie ci będą służyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Dokładnie trzeba szanować:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Spro Passion jako sprawdzona konstrukcja, przy Twoich wymaganiach i budżecie chyba optymalny wybór, miałem rozmiar FD730 przez kilka sezonów, dawał radę przy podbijaniu gum po kilkanaście (15-25gr), wadą tego Spro jak chyba i innych modeli tej marki to szumiąca rolka, ja swoją wymieniałem (tzn łożysko), poza tym inne cechy użytkowe: nawój, hamulec płynność pracy na dobrym poziomie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tylko spro passion-w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Mam Spro Passion 740 M od dwóch lat, rok łowiłem nim na solance - bardzo fajny kołowrotek, w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Spro Passion rozmiar FD730 2 lata ciezkiej orki przez kolegę w sezonie od maja do listopada 10 h tyg na rybach z zabawkami 15-25 gram naprawdę polecam , tak jak kolega wyżej mówi ta szumiąca rolka a w tej cenie to się nie przejmuj, chyba że dozbierasz do 195 zł i trafisz na okazję DRAGON ENIGMA 530 klasa wyżej Edytowane 3 Stycznia 2014 przez El_Mariaczi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dzięki za porady:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi