Okonhel Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 W związku z tym że łowię głównie w morzu to często zaglądam do rolki kabłąka w każdym używanym kołowrotku i często smaruję. Nie mam problemu z szumiącymi rolkami - jak nie ma smaru to z czasem musi szumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pewnie tak, ale mi się kilka razy zdarzyło, że nawet jak chciałem "na siłę" zerwać zaklinowana gumę, to musiałem ciąć plecionkę, bo inaczej nie byłem w stanie jej urwać. Piszę o Power Pro - oryginalnej. Dopiero od tego roku zacznę używać Power Pro, więc zobaczymy na co je stać, nóż zawsze mam przy sobie:-P Dzięki za rady, poczytam jeszcze trochę o kolowrotkach przez was zaproponowanych i coś wybiorę, wiem ze nie szaleje z pieniędzmi ale na jako takie połowy powinno wystarczyć:-)Przy zaczepie nie do odstrzelenia odcinacie plecionkę? panowie... wystarczy trzy razy nawinąć plecionkę na przedramię(pamiętajcie nie na gołą skorę )i rwiemy, jak jesteśmy w krótkim rękawku można użyć chociażby kawałka grubszego patyka , albo zaopatrzyć się w grubą rękawice. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ja urywam na prostym kiju i przeważnie na granicy możliwości gdy ma pęknąć w końcu przyciągam jakiś konar albo mercedesa z tymi światłami co się jeszcze palą Ostatnio kawałek lodu przycholowałem jak rzucałem po ciemku na częściowo zamarzniętym zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) ale ten sposób kołowrotek dostaje. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez miras1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ja jeszcze nie obcinałem nigdy plecionki, ale skoro ta power pro taka wytrzymała to jak coś nóż w pogotowiu;-) Wcześniej niestety rwalem kołowrotkiem, ale teraz ręcznie jak nie chce odstrzelić, tak jak wspomina miras oplatam wokół przedramienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Z wyczuciem można kołowrotkiem, szpulka w rękę i podciągać stopniowo z przerwami często wtedy zaczep puszcza na granicy mocy;)Ma być taki kołowrotek żeby wytrzymywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 A co sądzicie o Ryobi Ecusima 3000V? Na Fishing-test ma niezłą recenzję:http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/391-ryobi-ecusima-3000viKoledzy z innego forum zaproponowali. Narazie Spro Passion 730 mam w planach zakupić, ale zapytam was jeszcze o ten kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 ... do "rwania" najczęściej używam jakiejś gałęzi (rąk mi szkoda), ale zdarzają się takie miejsca, że w odległości 100 metrów nie mogę żadnego patyka znaleźć .... wtedy zostają nożyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ryobi też zacny sprzęt w tej cenie, kręciłem nim kilka lat temu na sucho i sprawiał pozytywne wrażenie, mam/miałem kilka modeli tej firmy i ogólnie po przełowieniu nimi kilkaset godzin polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 do rwania plecionki używam kawałka ok 10cm rurki plastikowej , owijam ok 7-8razy , lekka i w każdej kamizelce się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Odbiegając od tematu mam takie pytanie, jaka powinna być kolejność ułożenia zębatki i podkładek na wale głównym kołowrotka bo przypadkiem mi się pomieszało jak chciałem trochę poczyścić sprzęt:)Kołowrotek Konger Imperial Pro Sport 930 FD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Odbiegając od tematu mam takie pytanie, jaka powinna być kolejność ułożenia zębatki i podkładek na wale głównym kołowrotka bo przypadkiem mi się pomieszało jak chciałem trochę poczyścić sprzęt:)Kołowrotek Konger Imperial Pro Sport 930 FD3,2,1 od korpusu na zewnątrz jeśli dobrze pamiętam. Złożysz to będziesz wiedział czy jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Rzeczywiście jak ułoże odwrotnie zębatka luźno lata z podkładką nr 3, 1 dociska wszystko:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi