Skocz do zawartości

Kołowrotek średni spinning pomoc

michaldaga

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie tak, ale mi się kilka razy zdarzyło, że nawet jak chciałem "na siłę" zerwać zaklinowana gumę, to musiałem ciąć plecionkę, bo inaczej nie byłem w stanie jej urwać. Piszę o Power Pro - oryginalnej.

Dopiero od tego roku zacznę używać Power Pro, więc zobaczymy na co je stać, nóż zawsze mam przy sobie:-P Dzięki za rady, poczytam jeszcze trochę o kolowrotkach przez was zaproponowanych i coś wybiorę, wiem ze nie szaleje z pieniędzmi ale na jako takie połowy powinno wystarczyć:-)

Przy zaczepie nie do odstrzelenia odcinacie plecionkę?  panowie... wystarczy trzy razy nawinąć plecionkę na przedramię(pamiętajcie nie na gołą skorę :blink: )

i rwiemy, jak jesteśmy w krótkim rękawku można użyć chociażby kawałka grubszego patyka , albo zaopatrzyć się w grubą rękawice.

Pozdrawiam

• Like 1

Ja urywam na prostym kiju i przeważnie na granicy możliwości gdy ma pęknąć w końcu przyciągam jakiś konar albo mercedesa z tymi światłami co się jeszcze palą ;)
Ostatnio kawałek lodu przycholowałem jak rzucałem po ciemku na częściowo zamarzniętym zbiorniku.

Odbiegając od tematu mam takie pytanie, jaka powinna być kolejność ułożenia zębatki i podkładek na wale głównym kołowrotka bo przypadkiem mi się pomieszało jak chciałem trochę poczyścić sprzęt:)

Kołowrotek Konger Imperial Pro Sport 930 FD

3,2,1 od korpusu na zewnątrz jeśli dobrze pamiętam. Złożysz to będziesz wiedział czy jest ok ;)

• Like 1