prabart Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 no własnie trudno było zapuścić cokolwiek w minionym tygodniu, bo kursowały jak metro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Na pewno bobry jest ich wbrod i w Wiśle i w swidrze, a jak tam ryby ktoś coś łowiTrochę się łowi ale mało i małych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 ktoś ostatnio dreptał? jest woda jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ja byłem tydzień temu - bez kontaktu. Wybieram się w najbliższy weekend. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) ktos ma świeże wieści znad Świdra? Edytowane 20 Czerwca 2017 przez prabart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Jeżeli chodzi o Świder to rybki biorą nieźle ale punktowo. Byłem w zeszły czwartek w kilku miejscach i trafił się kleń, kilkanaście okoni, jakiś drobny szczupaczek. Mnóstwo brań nie do zacięcia i odprowadzeń. Są odcinki puste mimo obiecujących miejsc i są takie gdzie można się fajnie pobawić. Oczywiście rozmiar ryb stosunkowo niewielki. Max do 30 kilku cm. Ale w tej wodzie i tak dają sporo frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dzieki, wpadłem na moment wczoraj, więcej brodzących niż pochowanych ryb od czasu do czasu obserwujacych przynetę bez wielkich chcęci, raczej odprowadzajacemało wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 popadało to może kluchy powychodzą aby podjeść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Czy Świder należy do PZW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Tak, ale znaczna część jest objęta rezerwatem, gdzie bez specjalnego pozwolenia łowić nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Już się dowiedziałem. Ostatni odcinek od mostu do ujścia Wisły jest jest dostępny dla wędkarzy. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Już się dowiedziałem. Ostatni odcinek od mostu do ujścia Wisły jest jest dostępny dla wędkarzy. Dzięki za infoOd przedostatniego mostu , nie ostatniego . W zeszłym tyg widziałem dziadka to złapał 2 klenie 45-50cm na wiśnie i oczywiście poszły na kotlety . Po za tym słyszałem ,że na ostatnim odcinku ktoś na siatę przykłusował ponad 10 brzan , wszystko 70-80cm ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 tia... okolice ujscia, jak wybrałem się kilka razy, były mocno obsadzone praktycznie bez wolnej przestrzeni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 bylem dzisiaj pierwszy raz zamoczyc kija w Swidrze od 20 lat , 2 male kleniki spadly - nie mam wprawy przy lowieniu bez zadziorow. Generalnie mlodziez kleniowa byla widoczna w rezerwacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 dzisiaj 2 godzinki przed zmierzchem.2 kleniki i 4jelce.wszyskie rybki na nimfke bezowy zając +3mm wolfram.No i się gęba cieszy że coś tam jeszcze pływa,wszystkiego nie wyżarli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Piękna rzeczka ten Świder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zwłaszcza rezerwat ☺ Tapnięte smarkfonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Pamiętam jak na początku lat 90 z rodzicami jeździłem nad Świder i szukałem pod trawami rybek, za pomocą zwykłego kuchennego durszlaka. Dziesiątki rybek tam byly, durszlak tętnił zyciem ryby, owady, raki piękne wspomnienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Pamiętam jak na początku lat 90 z rodzicami jeździłem nad Świder i szukałem pod trawami rybek, za pomocą zwykłego kuchennego durszlaka. Dziesiątki rybek tam byly, durszlak tętnił zyciem ryby, owady, raki piękne wspomnienia mam podobne wspomnienia - wiaderko i kupe ciernikow spod kamieni, slizy i kozy zlociste pochowane w piasku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ja wtedy nie wiedziałem jeszcze jak się te ryby nazywały ale jako dzieciaka niezwykle mnie to fascynowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 A miętusów to szanowni koledzy w sitkach nie znajdowali? W moich wspomnieniach to sitko właśnie tym gatunkiem głównie było wypełnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 A miętusów to szanowni koledzy w sitkach nie znajdowali? W moich wspomnieniach to sitko właśnie tym gatunkiem głównie było wypełnione Miętuski do dzisiaj się trafiają gdzie niegdzie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Jeszcze tej rybki nie złowiłem na wędkę (bo w okresie przedszkolnym na firankę/sitko to się zdarzało ). I z jednej strony chętnie zaliczyłbym nowy gatunek.... z drugiej jestem bardziej niż pewien, że sandacze mi nie pozwolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 A miętusów to szanowni koledzy w sitkach nie znajdowali? W moich wspomnieniach to sitko właśnie tym gatunkiem głównie było wypełnione Sitkiem nie łowiłem ale bywałem nad Świdrem pod koniec lat 70 i na początku 80. Jakieś jelce i klenie pamiętam a poniżej hodowli małe pstrągi się trafiały. Rozmawiałem z miejscowymi dużo starszymi od siebie wędkarzami, no stare chłopy takie nawet po 40 lat mieli albo i więcej . I mówili że na rękę miętusy łapali i to spore a nawet któryś mówił że na początku lat 60 pstrągi łowili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Jeszcze tej rybki nie złowiłem na wędkę (bo w okresie przedszkolnym na firankę/sitko to się zdarzało ). I z jednej strony chętnie zaliczyłbym nowy gatunek.... z drugiej jestem bardziej niż pewien, że sandacze mi nie pozwolą Ja na miętusy wybieram się z 15 lat i tylko raz się wybrałem nad Narew i jakiego małego złowilem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi