Tata Filipa Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Mi w tamtym roku przypadkiem odało się złapać dwa na jiga i to w lipcu???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) mietusy to tylko na firanke ale mało ale ciekawsze byly piskorze (w tym taki rekordowy 28cm) -mialem go w akwarium i potem jak likwidowałem to wrócil do Swidra. Nie wiem czy teraz sa ale jeszcze w 1996/1997 byly brzanki i głowacze - ciekawe skad sie wziely te ostatnie. Nawet miałem akwarium z Różankami + małża to były czasy Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez mario_s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 nie byłem ostatnio nad wodą - mocno zaorali kolo mostu kolejowego w związku z budową mostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 https://linia.com.pl/2017/10/05/jeszcze-bedzie-most/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Pytanie do "świdrujących" - jak na tej rzeczce z powodzeniem tematu "zimowy kleń"?Łowicie kluski zimą na odcinku OM PZW, czy może zapuszczacie się w tajne meandry rezerwatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja kiedyś poświęciłem dzień w styczniu za kleniem na odcinku ujściowym, wyniki zerowe. W tym odcinku woda jest bardzo plyciutka więc ciężko znaleźć jakiś zimowy kawałek. W górze nie wiem jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Dość fajny odcinek na kleniowanie w zimie to okolice Wólki Mlądzkiej rzecz jasne woda rezerwatu. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Tata Filipa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Odcinek ujściowy Świdra jest płytki ale można znaleźć ciekawe dołki i rynny dążące rybami. Odcinki rezerwatowe są pod tym względem zdecydowanie ciekawsze ale trzeba mieć zezwolenie RDOŚ. Świder to jednak (z moich obserwacji) rzeka bardziej letnia. Ryba zaczyna tam fajnie współpracować w cieplejszych porach roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jak podrepczesz trochę po odcinku OM powyżej rezerwatu to się przekonasz. Może nie za pierwszym razem ale da radę coś złowić w tym kanale.Pochodzisz, popatrzysz na wodę i będzie wiadomo gdzie,co i jak.Okręg chwali się zarybieniami Świdra. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Świder na odcinku przyujściowym poniżej mostu na trasie 801. Woda spadła do normalnego poziomuI czasem człowiek z wycieczki nie wraca na pusto... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ktoś podreptał w święta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Byłem ale się tylko nadreptałem chociaż warto dla samych widoków w okolicy Dłużewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) wczoraj krótki rekonesans blisko ujścia do Wisły sporo wody niosącej wiele różnych niespodzianek sporo świeżych śladów bobrzych i co cieszy pierwszy raz w tamtych okolicach kontrola ! Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez prabart 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Tam kontrola? Nie możliwe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Tam kontrola? Nie możliwe :-)Możliwe możliwe[emoji6] Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Chłopaki z Otwocka coś się ostatnio ruszyli, nad Rokolą też są coraz częstszymi bywalcami. Oby tak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Aż się zalogowałem aby podzielić się refleksją..Pewnie gratki o oby tak dalej. Ale nóż się mi w kieszeni otwiera a ręce opadają jak pomyślę co się stało z tą wodą. I jak lekką ręką pzw oddało wodę mającą taki potencjał. Jednocześnie nikomu nie przeszkadza rozjeżdżenie jej przez kajakarzy. Obserwacje chłopaków z innych , podobnej wielkością wód sięgają kilkuset spływów w ciągu dnia - mówimy tu o wodach związkowych a nie jak w tym przypadku 'rezerwacie ścisłym' gdzie sytuacja jest taka sama albo i grosza bo blisko miasta.. Ciekawe czy zaglądają z kontrolami w rejon tamy przy Woli Karczewskiej i Tarachowiźnie gdzie na wiosnę tłuczone są płocie klenie i świnki..Szkoda mi tej rzeki i chyba wolę zapamiętać ją taką sprzed xxxlat.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Powinni trzepac tych kajakarzy, bo jestem pewny, że 99% z nich nie ma wymaganego pozwolenia od RDOŚ. Łowię na tym odcinku od ponad 10lat i nigdy nie miałem tam kontroli. Nie mówiąc o samochodach na terenie rezerwatu i hałdach pozostawionych śmieci przy ujściu, szczególnie w lato... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Niestety, od pewnego czasu Towarzystwo Kajakarskie "dogadało się" Z RDOŚ i mogą bez zezwolenia splywać na terenie rezerwatu . dążąc do sedna prawdopodobnie każdy mający działalność pod organizowanie spływów kajakowych jest zrzeszony w tymże towarzystwie spowrotem zarabia bez jakichkolwiek nakładów i zezwoleń... Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Tata Filipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 po zeszlotygodniowym kolejnym spacerze "o kiju" potwierdzam hałdy śmieci co odbiera wszelką chęć... są miejsca gdzie chodzi się po "kruszonce" szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Był ktoś na dniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Byłem testować woblerki naszego forumowego Kolegi @scca.Wyniki ogólnie dobre,ilościowo ok,trochę gorzej z jakością.Łowiłem poniżej mostu w W.K, bo spacer powyżej mostu to jak wycieczka po wysypisku śmieci.No niestety nie migę dodać zdjęć ???? Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez tost 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Trudno mi wrzucić zdjęcia.Z obsługi tableta niestety dwója.Pocieszające jest to,że nad wodą idzie mi o niebo lepiej ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Ale nóż się mi w kieszeni otwiera a ręce opadają jak pomyślę co się stało z tą wodą. I jak lekką ręką pzw oddało wodę mającą taki potencjał.Nóż może i Ci się otwiera ale PZW raczej nie miało nic do powiedzenia oddać wodę czy zatrzymać. Woda jest Skarbu Państwa a zarządza nią RZGW i jeśli uznano w MŚ że będzie to rezerwat to nie było przetargu na dzierżawę i zrobiono rezerwat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Nóż może i Ci się otwiera ale PZW raczej nie miało nic do powiedzenia oddać wodę czy zatrzymać. Woda jest Skarbu Państwa a zarządza nią RZGW i jeśli uznano w MŚ że będzie to rezerwat to nie było przetargu na dzierżawę i zrobiono rezerwat.Rezerwat był od lat, nikt nic nie ustanawiał porostu w całym tym burdelu nikt nie zwracał na to uwagi...a Okręg Mazowiecki? Od kiedy grupa wędkarzy chciała na Świdrze zrobić łowisko pstrągowo lipieniowe i swoisty OS z C&R nagle sobie przypomniał że jest tam rezerwat i nic nie da rady zrobić...wybrano najprostsze rozwiązanie...pozbyto się "problemu" i tyle...Pomysł powstania tego odcinka był torpedowany od samego początku w Okręgu Mazowieckim i było im bardzo ale to bardzo na rękę że jest tam rezerwat...ot cała prawda Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez scca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi