tost Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Fajna rzeczka. Rezerwat a burdel(bałagan) jak na wysypisku. Tubylcy traktują ją jak darmowy śmietnik.Kłusownictwo wszelakie, od prądu po siatki, rzutki. Urokliwa rzeczka. Szkoda jej. Jak zabraknie ludzkości, to matka Ziemia po nas nie zapłacze. Ale rzeczka piękna. Niedługo ją odwiedzę ????????♂️ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha spining Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Moja ulubiona rzeczka co prawda co roku jest gorzej a to moja największa ryba z tego roku, nie potrafię zdjęcia dodać Edytowane 30 Grudnia 2022 przez Mucha spining 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha spining Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udało się dodać fotkę Leszczyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Witajcie.Dziś z rana (od wschodu słońca) wędkowałem na Świdrze, na odcinku rezerwatowym. Wybierałem miejsca, które wyglądały jak u Youtuberów łowiących piękne okazy, tzn. zwałki drzew, spowolnienia, przyspieszenia nurtu, dołki, rynienki.... Niestety nawet nie miałem kontaktu z rybą. Dwie godziny bez najmniejszego branka. W sumie, to szedłem przede wszystkim na spacer z wędką i nie nastawiałem się na ryby, ale małego klenika to chętnie widziałbym na kotwicy. Łowiłem na woblerki własnej produkcji. Piękna jest ta rzeka, ale niestety pusta strasznie. Są miejsca, gdzie w innych okręgach roiło by się od kleni, pstrągów, ale nie tutaj. Ktoś dobrze przespał przerobienie tak pięknego łowiska na rezerwat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udało się dodać fotkę LeszczykŁoooo z rezerwatu? Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Witajcie.Dziś z rana (od wschodu słońca) wędkowałem na Świdrze, na odcinku rezerwatowym. Wybierałem miejsca, które wyglądały jak u Youtuberów łowiących piękne okazy, tzn. zwałki drzew, spowolnienia, przyspieszenia nurtu, dołki, rynienki.... Niestety nawet nie miałem kontaktu z rybą. Dwie godziny bez najmniejszego branka. W sumie, to szedłem przede wszystkim na spacer z wędką i nie nastawiałem się na ryby, ale małego klenika to chętnie widziałbym na kotwicy. Łowiłem na woblerki własnej produkcji. Piękna jest ta rzeka, ale niestety pusta strasznie. Są miejsca, gdzie w innych okręgach roiło by się od kleni, pstrągów, ale nie tutaj. Ktoś dobrze przespał przerobienie tak pięknego łowiska na rezerwat. Polecam przeniesc sie z odcinku rezerwatu zdecydowanie wyzej Tam woda nie jest pusta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Polecam przeniesc sie z odcinku rezerwatu zdecydowanie wyzej Tam woda nie jest pusta No właśnie miałem plan udać się do Dluzniewa, ale dziś nie było mi tam po drodze.Jednak przekonałeś mnie i przy kolejnej okazji udam się tam ☺️???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha spining Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Łoooo z rezerwatu? Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu TapatalkaTa rzeczka czasem potrafi zaskoczyć , pogoda się zrobiła chyba ją odwiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Kolego Markus383 Świder to bardzo specyficzna rzeka. W zimnych miesiącach praktycznie martwa. Bardziej nadaje się na spacer z aparatem niż wędką. Zabawa zaczyna się od +- połowy maja. Nagle pojawiają się klenie, jazie itp. Nie wiem z czego to wynika ale obserwacja poparta latami mieszkania w rejonie Świdra???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 W sobotę byłem na odcinku rezerwatowym przy m. Dłużew i na odcinku powyżej m. Dłużew, ale niewiele. Niestety nawet najmniejszego kontaktu z rybą. Spodziewałem się czegoś na odcinku rezerwatowym, bo ten kawałek wyglądał jak górska rzeczką (dołki, przyspieszenia nurtu, kamienie, zwalone drzewa), ale niestety. Odcinek powyżej Dłużew bardzo mnie rozczarował. Jest to taki rów między polami. Prędko ram nie pojadę. Może na odcinek PZW pojadę jeszcze w lipcu lub sierpniu. Jak mam nic nie łowić, to wolę nic nie łowić bliżej domu, na Wiśle ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 (edytowane) Nie ma co się tak szybko poddawać. Woda zaczyna się stabilizować i ocieplać. Za tydzień będzie lepiej. Lepsze wyniki mogą być przy pochmurnej pogodzie ???????????? Edytowane 20 Marca 2023 przez tost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 Hej hej, Czyli Świder (rezerwat) dopiero żyje w cieplejsze dni? Powiedzmy od Maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 (edytowane) Niekonieczne. U mnie do maja, bo potem można już Wisłę obrabiać. Edytowane 21 Marca 2023 przez tost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 Ooo kolega z Mińska Chodźmy na priv. Niekonieczne.U mnie do maja, bo potem można już Wisłę obrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Taka ciekawostka ze Świdra. Wygląda mi to na troć. Ryba znazleziona podczas spaceru przez okolicznego mieszkańca z oznakami postępującej choroby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Trotka jak nic[emoji106] Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Film wyżej został usunięty przez przypadek, wrzucam jeszcze raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Fajna trójka, tylko martwa... Zastanawiam się, czy to kwestia wysiłku i skończyła z pleśniawką, że ma takie uszkodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modlenatm Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Ktoś coś jeszcze złowił nad świdrem? Jestem bardzo ciekawy bo to moje doslowne marzenie żeby tam coś złapać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Kilka mini kleni, jelca i wściekłe ukleje całkiem niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_s Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 podobno w tym roku Świder otrzymał 21 000 sztuk narybku letniego Jazia na wysokości wsi Dłużew https://docs.google.com/spreadsheets/d/156XXNpkkNVFNIHe_iSn_BQ_vIEzLEnDB/edit?gid=2128474202#gid=2128474202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 Hej. Szperałem na forum i niewiele znalazłem. Z mojej ostatniej miejscówki okoniowej zeszła woda i ryby się wyniosły a dość fajnie można było połowić. Stąd pytanie.. Czy na Świder jest sens jechać w poszukiwaniu psiaków?PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 9 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 Już śpieszę z odpowiedzą, na to retoryczne pytanie, jest sens. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) Już śpieszę z odpowiedzą, na to retoryczne pytanie, jest sens.Wyczuwam lekki sarkazm. Ale jako że jestem kulturalny odpowiem. Dziękuję i połamania ???? Edytowane 9 Listopada 2024 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 9 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) Ja to odebrałem że generalnie zawsze jest sens jechać nad wodę I jeżeli taki był zamiar @Lokityrem to ja się z nim zgadzam! Ja przyjeżdżam nad Wisłę i po 5 min jestem jak po terapii na kozetce (nigdy nie byłem ale tak sobie to wyobrażam) niezmiernie rzadko mnie po tych 5 min jest w stanie coś zdenerwować i nawet śmieci po kolegach „wędkarzach” nad Wisłą zbieram - nawet znalazłem torbę z Żabki na nie Edytowane 9 Listopada 2024 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi