Andrzej Stanek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Pogadaj z Forumowiczem Mefistofisching. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witajjeśli chodzi o moje uwagi to są trzy:-wędkę brałbym Majorcraft arrival ARC70H. Wiem ze to już nudne ale z tego co piszesz to podejdzie pod Twoje łowienie, a będziesz miał przy okazji kijek na pstrągi (choć nominalnie ma 25lb). Nie wiem gdzie i od kogo kupisz, polecałbym plata, jedno co wiem to przy obecnie wysokim kursie pln czy euro jeśli ktoś zarząda za niego więcej niż 240e lub 800pln to usiłuje cię orżnąć bo tyle kosztuje ta wędka z wysyłką i wszelkimi opłatami.-Za resztę kasy - zostaje ci 1200pln z samej wędki - kupiłbym osobiście metanium mg dc - jestem pod wielkim wrażeniem tej maszynki, miałem okazję porzucać chwilę właśnie takim zestawem (ARC70H + MG DC)- nie świrowałbym na poczatek z nie wiem jak wypasionym sprzetem, który z racji swojego sofisticated moim zdaniem jest bardziej podatny na uszkodzenia - za pozostałą kasę jeździł bym na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Dziekuje Standerusie, ogolnie to nie mam nic przeciwko Majorcraftowi bo to sa niby bardzo dobre kije Jak na pierwszy casting bylby elegancki. Tylko troche sie przestraszylem cw - do 1,5 oz My tu gadamy o 5/8 oz lub 3/4 oz a tu nagle 1,5 oz. Moglbys to wytlumaczyc, w czym bylyby plusy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witam, Tomek_N, Jak pisalem ci na priva najlepiej bedzie sprawdzic jakie kije sa dostepne a na jakie mozliwe ze bedziesz czekal np. pol roku. Ten Major Craft o jakim pisze Standerus nalezal przez moment do mnie. ''Magia'' tego kija polega na tym ze pomimo duzej deklarowanej mocy i ciezaru wyrzutowego pozwala lapac na przynety typu Bullhead czy Executor Jesli juz chcesz koniecznie 5/8 oz to polecal bym Daiko Burroughs 6'8''. Kiedys na tackletour byl artykul na jego temat. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Nie koniecznie 5/8 Ale myslalem ze 3/4 to max. Musze pomyslec nad tym wszystkim, na razie i tak jeszcze nie mam calej kasy wiec mozna wszystko przeanalizowac Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jak tylko na niego patrzę (evergreen) to juz mi sie słabo robi! ... nie nie, dlamnie w japan kijach nie ma nic wiecej czego nie mogę sobie zmontowac w kraju za 3x mniejsze pieniadze.. koniec OT .. Witam, @Jerzy- tutaj nie koniecznie moge sie z Toba zgodzic. I nie zebym byl nie wiadomo jakim tam fanem japonskich kijkow poniewaz moje Megabassy z roznych powodow maja nowych wlascicieli, sam zas czekam na customa od jednego z rod builderow i zajelo mi dlugo zeby go na cos takiego namowic. Jesli juz porownac ceny to np. kijek o jakim zapewne pisze Popper, a ktory to jest wlasnoscia Tornado nie kosztowal wiecej niz kijek z pracowni, szczegolnie jesli dodac uzbrojenie np. w tytanowe przelotki i malowany uchwyt kolowrotka. Wiem bo sam sprowadzalem. Tak samo jest z Daiwa Steez 7' 1oz ktora zalatwialem jednemu z forumowiczow. Inna kwestia to co kazdemu z nas pasuje najbardziej i z tym nie zamierzam polemizowac. Jedni wola Japan,drudzy tak jak Ty wyroby amerykanskie. Ja gdzies tam posrodku- spiningi ze Stanow, castingi bardziej z Japoni z jednym wyjatkiem Pozdrawiam, Bujo P.S. Tomek_N przepraszam za off-topa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witajjeśli chodzi o moje uwagi to są trzy:-wędkę brałbym Majorcraft arrival ARC70H. Wiem ze to już nudne ale z tego co piszesz to podejdzie pod Twoje łowienie, a będziesz miał przy okazji kijek na pstrągi (choć nominalnie ma 25lb). Nie wiem gdzie i od kogo kupisz, polecałbym plata, jedno co wiem to przy obecnie wysokim kursie pln czy euro jeśli ktoś zarząda za niego więcej niż 240e lub 800pln to usiłuje cię orżnąć bo tyle kosztuje ta wędka z wysyłką i wszelkimi opłatami.-Za resztę kasy - zostaje ci 1200pln z samej wędki - kupiłbym osobiście metanium mg dc - jestem pod wielkim wrażeniem tej maszynki, miałem okazję porzucać chwilę właśnie takim zestawem (ARC70H + MG DC)- nie świrowałbym na poczatek z nie wiem jak wypasionym sprzetem, który z racji swojego sofisticated moim zdaniem jest bardziej podatny na uszkodzenia - za pozostałą kasę jeździł bym na ryby Ja mam mniejszego brata tego kijka, poleconego z resztą mi przez Michała, tzn.: ARC-69MH (1/4-1.0 oz. 12-20lb) Z Metanium mg7 komponuje się tak:. Wg mnie bardzo fajny zestawik za jeszcze rozsądną cenę Dużo ryb na razie na niego nie wyciągnąłem, gdyż ten set był ze mną dopiero 3 razy nad wodą. Jednak póki co wiem, że fajnie się z niego rzuca, bardzo ładnie trzyma rybki i spokojnie do końca tego sezonu na niego sobie z przyjemnością połowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Dziekuje wszystkim za udzial w dyskusji, i prosze abyscie nie przepraszali za jakis offtopic bo to wszystko bardzo ciekawe. Bardzo ladne sa wedeczki Arrival i szczerze ten model mi sie bardzo dobrze podoba: ARC-63M 10-16lb linkacw 1/4-3/4 ozREGULAR FAST Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Sam mysle nad tym kijem ale na pstragi, ew modelem 14lb. ja bym go na sandacze nie bral.ARC70H z revo premier spokojnie lowie (rzucam) bullhead 4 czy aglia 2. executor 7 leci jak bxdzina na wietrze gorna granica to fatso 10f czy kopyto 6 na 25g glowce - rzeklbym ze kij uniwersalny?? no i z miejscowymi szupakami tak od 85 w gore bylby klopot, ale sandacz?? no chyba musialby by byc naprawde duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Ja po cichutku jeszcze licze na slowo Remka, ale niech on spokojnie wroci do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Mialem dzisiaj mozliwosc i przyjemnosc polowic dwoma wedkami, mianowicie takimi: Evergreen Temujin The Quad Twister z Daiwa Steez oraz Megabass Reservoir Dog z Daiwa Presso. Sa to wedki typu F2 (oznaczenie Megabassa) z cw do 1/2 oz.Jak na moja rzeczke sa naprawde superek, ja jednak wybiore cos z 5/8 oz zeby miec troche wieksza uniwersalnosc z przynetami. Chcialbym wlasnie wybrac wedke z firmy albo Evergreen lub Megabass.Musze przyznac ze sa to wedki cunde Z tych dwoch wedeczek bardziej mi sie podobal Megabass, jednak pazur jest tak dziwny (maly) ze zaczely mnie bolec palce Pazur Evergreen byl super. Czy wie ktos czy Megabass stosuje w kazdym modelu Destroyer ten sam uchwyt z pazurem? Myslalem nad wedka The Griffon lub cos podobnego do tego. Dziekuje z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Dwa typy - EG Steed (mam taką i jest świetna), z MB Griffon Evolution. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Remek, dziekuje Ci za odpowiedz, lecz musze sie przyznac ze jej zabardzo nie zrozumialem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Evergreen Steed a druga wędka to Megabass Griffon Evolution Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Znaczy sie Ty mi takie wedeczki proponujesz? Gdzie mozna dostac juz MB Griffon Evolution? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Tak. Musisz niestety szukać PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 No taki Griffonek Evolution to by bylo cos A wiesz moze jak wyglada sprawa Remku z uchwytem (pazur). Bo lowilem Reservoir Dogiem i mi palce dretwialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Tak przy okazji fotki z drugim kontaktem z castingiem Technika profesjonalisty Wielka frajda lowic castingiem i tak swietna wedka Idziemy dalej O rany, kontakt z ryba Maly klenik stal sie pierwsza ryba moja na casting Usmiech mowi wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 O Tomku super sprawa! Gratuluję pierwszych ryb! Oczywiście czekam na więcej PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Dziekuje Remku Jak bede mial juz swoj zestaw to bedzie fotek wiecej (mam nadzieje ) Pozdrawiam PS: Przy okazji chcialem sie zapytac profesjonalistow czy ja nie trzymam wedki zle. Bo raczej reka nie powinna dretwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 no tak sie skladasz ze dobrze to jej nie trzymasz bledem- przynajmniej wg mnie - jest ukladanie reki i wszystich palcow tuz za multikiem. Multik jest tak fajny ze powinno sie go raczka obejmowac... kciuk na ramie ponad szpulka, pazur pomiedzy dwoma paluchami z jednej i dwoma z drugiej, u mnie dodatkowo palec wskazujacy idzie wyprostowany do przodu, a najwiekszy paluch lekko ulozony w kierunku szczyu wedki... jutro bede na belonach to moz ezrobie Ci kilka fotek MOJEGO SPOSOBU TRZYMANIA WEDKI>... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Dziekuje za odpowiedz Wlasnie jak zobaczylem siebie na fotkach, to dziwnie to wygladalo i pewnie w tym przyczyna ze mnie palce bolaly... Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Zgadza się. Chwyt zdecydowanie niesprzyjający wygodzie. Poza tym nic nie równoważy masy kołowrotka, w jego górnej pozycji. To przyczynia się do skręcania bocznego w prawo czy w lewo a Ty wkładasz sporo wysiłku w to równoważenie właśnie kciukiem ściskającym pazur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Dziekuje za odpowiedz Wlasnie jak zobaczylem siebie na fotkach, to dziwnie to wygladalo i pewnie w tym przyczyna ze mnie palce bolaly... Pozdrawiam,Tomek A .. teraz wiem o co pytałeś. Rzeczywiście mifek ma rację PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Aha, tak przy okazji chcialem sie zapytac o cos jeszcze. Czy ktos z Was (np. Remek, spec od Megabassa ) zna bardzo podobna wedeczke do MB Reservoir Dog tylko zeby mial do 5/8 oz?Bardzo mi sie podobala akcja tego kijka i wlasnie cos takiego wlasnie bym chcial tylko ze o numer ciezsze.Nie wiem czy przez mnie wybrany Super Razorshot f. Evergreen spelni mi moje oczekiwania. Pozdrawiam i przepraszam za wszystkie pytania Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi