Skocz do zawartości

Airflo na taimen.pl

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

W ofercie Taimena pojawiły się wyroby Airflo. Po pobieżnym przeanalizowaniu cen (porównywałem z ebay.co.uk), wydają się dość zachęcające ;)

http://www.taimen.com/pl/pl/product_set/3-x-airflo-velocity/39

http://www.taimen.com/pl/pl/product/airflo-delta-classic-34-jacket_99931344/103699

Nie analizowalem cen Airflo w calej Ameryce, ale na Alasce byly troszke drozsze od Rio co mnie zdziwilo. Od kolegow slyszalem, ze jest roznie, ale zasadniczo ceny sa podobne, wiec ciezko powiedziec ze to marka budzetowa jesli chodzi o linki, przynajmniej za oceanem. Cale szczescie ze u nas jeszcze nie zdzieraja kasy jak inne firmy i dlatego korzystam z tego przy kazdej okazji.

na angielskim ebay skagit compact airflow ok 40 quid, rio skagit ifight ok 50

czy to duzo czy mało? 

moim zdaniem niewiele.

polecam szukać wyprzedaży, wtedy jest dopiero tanio. ( skagit short w us ok 25USD)

mialem glowice airflow,nie mogę nic zlego o niej  powiedzieć. 

moze tylko, że moim zdaniem sznury rio są miekksze. 

za to tipy airflow dużo tansze, ale bezproblemowo z rio współpracujące.

wiec dla każdego coś miłego.

pozdrówka

Edytowane przez peresada

Peresada, ja za wszystkie moje plywajace skagity w UK zaplacilem £29-31 z wysylka gratis (wszystko oczywiscie na terenie UK) i to nie byly wyprzedaze, po tyle poprostu chodza, przyklad: http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-AIRFLO-SKAGIT-COMPACT-TACTICAL-SHOOTING-HEAD-FLY-LINE-FREE-P-P-/321125338921?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_Line_JN&var=&hash=item4ac48fcf29

Rio mozna znalezc za £40 z wysylka. Niby tylko £10, ale jak sie robi zakupy z glowa to w przekroju sezonu mozna sporo zaoszczedzic i przeznaczyc na jakis szlachetny cel, np. wyjazd na ryby ;)

Właśnie rozpakowałem kręciołek Switch 7-9 (ten tańszy, z wtryskarki ;) ) i jestem mile zaskoczony, przede wszystkim łatwą wymianą kartridży i spasowaniem elementów. Oczywiście jak na kręcioł w cenie dobrej linki muchowej ;) . Minusem jest jedynie koszmarne w obsłudze pokrętło hamulca, co jest w sumie bez znaczenia, gdyż w zasadzie w tym modelu owego hamulca brak :) A najlepsze jest to, że jest to jedyny kołowrotek jaki widziałem, w którym producent kłamie na temat jego wagi na swoją "niekorzyść" :D Otóż model ten miał ważyć jakieś 207 gramów a waży ok. 195. Co mnie mocno zmartwiło, gdyż szukałem kołowrotka o wadze ok. 230 gramów i liczyłem na to, że i w tym przypadku waga kołowrotka będzie wyższa niż deklarowana :lol: Jednak zastosowane rozwiązania technologiczne (brak łożyska, czy chociażby tulei ślizgowej w szpuli itd. itp. oraz jakość zastosowanych materiałów budzą obawy co do trwałości owego cudu techniki. W związku z powyższym mam pytanko. Miał ktoś ? Używał ? Wytrzyma sezon? :P

Pozdrawiam

Jarek