Skocz do zawartości

Relacja Spływ Warszawa - Gdańsk 2013

gacopyrz

Rekomendowane odpowiedzi

W tym miejscu bardzo dziękuję

@Wyjcowi aka Kojotowi, za to, że czekał ponad 3 godziny pod mostem w Toruniu i za iście królewskie przyjęcie

@Welskiemu, za to że tłukł się do mnie z Gdańska do Górek Zachodnich ponad godzinę i za to, że pokazał i opowiedział co i jak w wędkarskiej trawie zatokowej piszczy

Panowie jesteście Goście !

Cieszę się, że zawsze można liczyć na towarzystwo z J.pl.

Super przygoda! Pozytywnie megaaa!!

Ktoś mi w zeszłym roku też opowiadał o takich planach z Warszawy ale to chyba ktoś inny pisał...zresztą nie ważne.

Super to zrobiłeś!!

Z logistyką miałeś jakieś problemy ??

Czy jakieś atrakcje wędkarskie miałeś ??

Chyba opowiadać to byś mógł i mógł i mógł!

Jeszcze raz GRATULUJE!

Cieszę się, że się podoba i dziękuję za miłe słowa :)

Wędkarsko się nie spisałem, bo mnie ciągle gnało za tym co za horyzontem, ale potencjał wody ogromny.

Co do logistyki, organizacji i innych takich, to nie ma o czym gadać: ot parę konserw, namiot, wodoszczelna torba i do przodu, no, ze 3 stówy na paliwo i do przodu !

Jak komu chodzi po głowie, albo  się marzy to się nie ma nad czym zastanawiać, tylko płynąć :)

Jak co potrzeba to jestem do dyspozycji na priv.

Dziennie pływałem ok 120,00 km, powyżej 150 to już jest męka (dokładny kilometraż na filmie)

Mam nadzieję , że więcej ludziów złapie bakcyla.

Pogoda tak, dopisała, ale w drugim terminie, na początku miało być w Boże Ciało, ale wtedy było 13 stopni i lało jak z cebra :)

Edytowane przez gacopyrz

@argragbi Po zatoce do 2 Mm bez kwitów

Tak nie do końca bez kwitów, łódź musi byc zarejestrowana a dwa tylko do długości łodzi 7,5 i silnik do 10KW bez patentu do 2Mm, kadłub do 12m sternik motorowodny 2Mm w porze dziennej (silnik bez ograniczeń), kadłub powyżej 12m patent sternik motorowodny morki bez ograniczeń, po przeszkoleniu radio UKF

odsyłam

Rozporządzenie Ministra Sportu i Turystyki z 16 kwietnia 2013r poz 460

Edytowane przez @Wojti

Jakbyś na 2014 planował podobną wyprawę i załogę to piszę się w ciemno. To co zrobiłeś jest moim marzeniem od blisko 10 lat, Szacun!

To widzę ,że jest wiecej zapaleńców.

Ja też planowałem spływ Wisłą.Na wiosłach,z namiotem,wędkami...

ale brak było chętnych.

Polecam książkę Koperskiego "Przez Syberię na gapę" 4500km Leną samotnie na pontonie.

Po drodze spotkałem:

- Pana lat 68 na dmuchanym kajaku z decathlonu, załadowany całym biwakowym sprzętem, płynął samotnie z ... Rzeszowa (!) do Elbląga , było to między Toruniem a Bydgoszczą, był w  podróży 21 dzień

- Chłopaków Michała i Kubę płynących z Krakowa do Gdańska kajakiem, zresztą widać ich na filmie. Michał pierwszą podróż odbył w zeszłym roku samotnie.

Jak widać potrzebne tylko chęci i czas.

Także planować i robić ! ;)