maniak Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Nie wiem czy taki temat istnieje, ale chciałbym coś napisać. Serwis Shimano robi sobie wielkie jaja.Oddałem swojego Techniuma 2500 FA, ohh było to dawno ale coś na początku marca.Miesiąc temu dowiedziałem się, że poszło w nim łożysko i wróci do mnie za tydzień, od tego zaś czasu czekam miesiąc.Dodam tylko, że kołowrotek dałem do serwisu poza gwarancją.Myślałem, że jeżeli zrobią to za kasę to pójdzie to im znacznie szybciej.Dzwoniąc dowiedziałem się, że ma być jutro, ale nie wiem czy w ogóle jest zrobiony.Po raz kolejny przejechałem się na serwisie Shimano i nie polecam Wam tego przechodzić. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Daj kołowrotek do Salarserwis w W-wie ul.Waliców i nie będziesz miał jaj.Jak chcesz bliższe dane to Ci podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Coś takiego jak serwis SHIMANO w naszym kraju nie istnieje.Jest tylko pan z muchami w nosie dzięki któremu NORMARK powinien podziękować za malejące zainteresowanie kołowrotkami ww. firmy.Znam przypadki, gdzie sprzedawcy w sklepach zaprzestają handlu kołowrotkami Shimano tylko z powodu serwisu, bo to na nich bezpośrednio skupia się złość klientów którzy słyszą o długich czasach napraw. Przykładów, w których ludzie narzekają na usługi świadczone przez ww. serwis jest dużo w sieci, właśnie między innymi za długie czasy napraw sięgające kilku, a nawet kilkunastu tygodni. Ja sam chcąc kupić kabłąk zostałem zbyty słowami że oni nie sprzedają części tylko sami wymieniają. Nie chcę kupować usługi wymiany tylko samą część którą zapewne mają skoro oferują się, że ją wymienią. Ale jak nie to nie - osobiście rozstaję się z kręciołami Shimano, a do swojej stajni zaprosiłem kołowrotki z 5 letnią gwarancją DRAGONA. Wyjściem jest to co poleca @Jozi - szukanie nieautoryzowanych za to renomowanych w środowisku - serwisów z prawdziwego zdażenia. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 @Maniak cierpliwści nigdy za wiele. kiedys pisałem tak: @remekJak pokręcę nad wodą, pewnie sklecę kilka zdań. Co do fotek to pewnie będzie trudniej. Sezon, z wyjatkiem prywatnego rekordu pstrąga, mam mało fartowny. Sama drobnica. @glizdaPo co serwis??? Bo jest POTRZEBNY. Taki z prawdziwego zdarzenia. TO się psuje!!!!!! Mój pstragowy TP 2500FA, na naprawę wciąż czeka (od marca) . Chyba pobiję kolejny rekord- w oczekiwaniu na naprawę!!! Może na nowy sezon go zrobią, bo na zakończenie obecnego pewnie nie zdążą. PSA stary, wiekowy, bo dzewięciolatek, malutki Regal-Z 1500 Daiwy, w dalszym ciągu hula na odległościówce i pickerku Zwróć proszę uwagę na daty.W końcu po wielu dodatkowych perypetiach otrzymałem w zamian nowy. Ale juz 2500FB. Podobno tamten wcale nie dotarł do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Daj kołowrotek do Salarserwis w W-wie ul.Waliców i nie będziesz miał jaj.Jak chcesz bliższe dane to Ci podam.Ja mam mięszane uczucia po naprawie kołowrotka (shimano) na Waliców i cennego kołowrotka tam bym nie zostawił do naprawy.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 A ja poszedlem jeszzce dalej. Nie dosc, ze zrezygnowalem z Shimano calkowicie to nie kupuje zadnych kolowrotkow w kraju.Nigdy nie wiadomo, co sie kupi i jak dlugo oraz w jakim stanie dana rzecz bedzie dzialala.Serwis? Dobry kolowrotek porzebuje serwisu raz do roku (albo i nie )Oczywiscie zdarzaja sie awarie, ostatnio w mojej 10 letniej Daiwie Emblem (skandal!) pekla czesc odpowiedzialna za zbijanie kablaka. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Mowa o serwisie czy naprawach?Serwis (rozumiem tu obsługę codzienną i okresową czyli czyszczenie, smarowanie i regulacje) rzeczywiście można w każdym kołowrotku zrobić osobiście; w bardziej skomplikowanych sprawach, w których sobie nie radzę mam brata mechanika , natomiast w przypadku napraw ze względu na gwarancję celowe jest korzystanie z serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Nie wiem czy taki temat istnieje, ale chciałbym coś napisać. Serwis Shimano robi sobie wielkie jaja.Oddałem swojego Techniuma 2500 FA, ohh było to dawno ale coś na początku marca.Miesiąc temu dowiedziałem się, że poszło w nim łożysko i wróci do mnie za tydzień, od tego zaś czasu czekam miesiąc.Dodam tylko, że kołowrotek dałem do serwisu poza gwarancją.Myślałem, że jeżeli zrobią to za kasę to pójdzie to im znacznie szybciej.Dzwoniąc dowiedziałem się, że ma być jutro, ale nie wiem czy w ogóle jest zrobiony.Po raz kolejny przejechałem się na serwisie Shimano i nie polecam Wam tego przechodzić. pozdro nie będę tego komentował bo już rozmawialiśmy na ten temat parenaście razy jak sie nie chce słuchać starszych to sie tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 @Szpiegu, ale mam w zanadrzu jednego speca W zeszły piątek pojechał do niego Aero GT A ja czekam na Techniuma FA. Wcześniej dałem go w listopadzie czekałem 2 miesiące i nawet nie został wysłany bo nie było przedstawiciela Kupując go w październiku zeszłego roku nawet nie miałem okazji nim dłużej pokręcić od tamtego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Właśnie składam zamówienie na łożyska do shimao i jeszcze kumplowi wymieniam w starym dami-e Qick-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Coś takiego jak serwis SHIMANO w naszym kraju nie istnieje.Jest tylko pan z muchami w nosie dzięki któremu NORMARK powinien podziękować za malejące zainteresowanie kołowrotkami ww. firmy.Znam przypadki, gdzie sprzedawcy w sklepach zaprzestają handlu kołowrotkami Shimano tylko z powodu serwisu, bo to na nich bezpośrednio skupia się złość klientów którzy słyszą o długich czasach napraw. Przykładów, w których ludzie narzekają na usługi świadczone przez ww. serwis jest dużo w sieci, właśnie między innymi za długie czasy napraw sięgające kilku, a nawet kilkunastu tygodni. Ja sam chcąc kupić kabłąk zostałem zbyty słowami że oni nie sprzedają części tylko sami wymieniają. Nie chcę kupować usługi wymiany tylko samą część którą zapewne mają skoro oferują się, że ją wymienią. Ale jak nie to nie - osobiście rozstaję się z kręciołami Shimano, a do swojej stajni zaprosiłem kołowrotki z 5 letnią gwarancją DRAGONA. Wyjściem jest to co poleca @Jozi - szukanie nieautoryzowanych za to renomowanych w środowisku - serwisów z prawdziwego zdażenia. PZDRZanderix Dokładnie @zanderix, chciałem zakupić u w/w pana element posuwu szpuli do Stradica FG ( posiadają takowy)i oddac kręcioł do mechanika, który zrobiłby to od ręki. Odpowiedź identyczna jak w Twoim przypadku. Dodam, że kołowrotek leży od kwietnia w serwisie a ów pan jeszcze do niego nie zajrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 @Patu.Kupuj stare czarne shimaniaki to nie będą się psuły.Ja ich nakupiłem jak głupi czapek.teraz zamawiam łożyska i będzie poezja Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Można spróbować w serwisach rowerowych A tak serio to serwismana Normarku znam od dawna i się z nim dogaduję, ale uważam że na 38 milionowy kraj 1 człowiek to stanowczo za mało. Poza tym strasznie długo czeka się na części, które z Japonii są zamawiane przez Holandię. Porażka jeśli chodzi o organizację.Dlatego też po pierwsze preferuję Daiwę, po drugie omijam szerokim łukiem polskich importerów bo nie dość, że sobie liczą 100% drożej to nie zapewniają serwisu na odpowiednim poziomie.Prawda jest taka, że nigdy nie zepsuł mi się kołowrotek, a przesmarować od biedy to samemu można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Smarowanie kołowrotka zawsze robię sam bo mam do siebie największe zaufanie.Drobne części staram się zdobyć w salrserwisie, łożyska w albeco-japońce są pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Miałem okazję zadzwonić do pana z serwisu shimano-normark pytając o części do czarnucha i dostałem odpowiedź- to są stare kołowrotki i nie mamy części do nich.Wniosek jest jeden- mają części do nowych, stare należy wyrzucać bo gwarancja ich już nie obejmuje i części niet, nada kupić nowe, które się bardziej psują jak stare.Polityka sprzedaży Pany.Proste jak drut.Wędkarzu radź sobie sam albo kupuj nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 wasza bolączka na jakiekolwiek problemy z shimano dzwońcie i pytajcie Pan Józef Leśniak Słubice 600 156 166 ps. powołujcie sie na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 @Szpiegu.Dzięki za info!!Każdy kontakt mile widziany.Trzeba sobie radzićpedzioł baca wiążąc buty glizdą miast sznurówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 wasza bolączka na jakiekolwiek problemy z shimano dzwońcie i pytajcie Pan Józef Leśniak Słubice 600 156 166 ps. powołujcie sie na mniePotwierdzam w 100%...tanio, solidnie i szybko. Jeden z moich stradiców opuscił niedawno ten serwis...czuje sie jak nowo narodzony. POLECAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Oba buty jedną glizdą?Toż się obali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 @Patu.Kupuj stare czarne shimaniaki to nie będą się psuły.Ja ich nakupiłem jak głupi czapek.teraz zamawiam łożyska i będzie poezja Panie.Jozi w wiekszości używam starych shimaniaków, czarnucha równiez miałem.Zdecydowanie wolę starsze modele np. TP -F, Stradic FG itp... ale Stellka tez niczego sobie <_< .W Stradicu FG posuw strzelił po upadku na szpulę...tego to by chyba żaden młynek nie wytrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Pana Józefa Leśniaka również polecam.Mój Super X GT chodzi mniam Dziś mój Technium Fa miał dojść, ale przedstawiciela Shimano nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Dziś kołowrotek do mnie doszedł, niestety nic przez ponad 2 miesiące nie zrobili Podobno poszło łożysko ale nie chciało im się tego robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Padło tu kilka naprawdę słusznych stwierdzeń jak np. to że najlepsze były te czarne . Ostatni mój z tych starych wytrzymał bite 6 lat spina i nawet nie jeknął. A dla porównania szwagra , piękny i wyligany stradic pociągnął rok i to przy sporadycznym użytkowaniu. przestanmy wierzyć że będzie u nas lepiej jeśli chodzi serwis. Większość sprzętu to jednosezonówki a w serwisach pracują większe złoby i melepety techniczne niż my wszyscy. Dla mnie słowo gwarancja nic nie znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Pan z serwisu Normarka, zna się na naprawach i tego mu nie można zarzucić. Natomiast poziom załatwiania spraw jest żenujący, a to na pewno odbywa się za zgodą i przyzwoleniem dystrybutora. Wystarczy poczytać opisy dołączane po naprawach gwarancyjnych - zwykle płatnych: kołowrotek zakurzony, zachlapany wodą, itp.. Często się zastanawiam, czy Shimano wie, że robi kołowrotki, które mają być używane nad wodą, a nie leżą w pudełku po zakupie -Czekamy na części z zagranicy..., to stara śpiewka od początku przejęcia Shimano przez Normark. Albo sobie nie radzą, albo mają to głęboko...gdzieś tam, czyli Nas klientów. O tym, że nie można kupić części zamiennych nawet nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi