Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

I ja dziś cały dzień biegałem za jaśkami. Wiem, że tam są, dno jest w miarę piaszczyste, rzeka uchodzi do większego kanału. Miałem dwa brania na małego wobka ale takie niepewne. Widziałem nawet spławiającą się rybkę. Ale są strasznie chimeryczne. Spróbuję jeszcze w ładniejsza pogodę, bo się o 9-tej rozpadało i takie łowienie w deszcz nie jest motywujące...

Zawsze chętnie odpowiem na każde pytanie. Najważniejsza jest jednak nasza obecność nad wodą doświadczenia nic nie zastąpi ;) .

Dziś rano totalne załamanie pogody deszcz wiatr i zero ludzi, fotka tajemnicza bo chyba już czas na nowy aparat. 

21035c6b7ccf023cmed.jpg.

Marzę o takich zdjęciach ale nie codziennie spotykam się z Waldkiem nad wodą dzięki Waldku

d21b07a1e7b3c38amed.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez skalka
  • Like 8

W piątek na jaziach był ze mną Tomek, ciekawostką jest to, że swoją rybę złowił niemal w tym samym czasie co ja. Dzieliło nas ok. 3 km.

Ryba Tomka 42 cm, szczęścia

c88ac0e8eb61c514med.jpg

Ryby nie są jeszcze na zimowiskach. Stadka przemieszczają się i trzeba ich szukać.  Pozdrawiam

Edytowane przez skalka
  • Like 3

Nie wiem czemu ale u mnie jazie są smukłe ale długie. Dzisiaj spędziłem dzień nad wodą. Wyklarowała się, jest czytelna. Kilka brań, dwie ryby spięły się ale dwie zapozowały. Brały w miejscu piaszczystym, 0,5 metra wody z lekkim uciągiem. W miejscu gdzie do rzeki wpływał spory rów. Fajna sprawa, profesorskie łowienie :) Przynęta, woblerek mojej produkcji. Tu rybka, która weszła w wymiar. Większa się spięła, strasznie delikatnie brały. Nareszcie udało się :)

1609818_610152579058259_1630972568_n.jpg1501682_610156852391165_116929594_n.jpg

• Like 4