Kuballa44 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mam pytanie, jak ze skutecznośćią smużaków w tym okresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Tak dla żartu dzisiaj trochę posmużyłem. Ale nic. Natomiast, pukały w woblerka zanurzonego tylko lekko pod powierzchnię i przytrzymanego. Ale łowisko też miałem stosunkowo płytkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Fajny jaź Ja jutro wybieram się na następną rundę zmagań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 ja chciałbym złowić chociaż jednego jakiegoś maluszka wtedy wiedział bym że stoją w rzece, a nie zeszły w zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 ja chciałbym złowić chociaż jednego jakiegoś maluszka wtedy wiedział bym że stoją w rzece, a nie zeszły w zbiornik Tak jak kiedyś napisał Forecast i Skalka, zimowy jaź uczy cierpliwości. Od zeszłej zimy chodziłem za jaśkami po różnych rzeczkach (wiosna brały jak głupie), trochę też źle łowiłem - teraz to wiem. Nie wiem jak na dużych rzekach ale na małych mam już jako taki pogląd na sprawę. Też zależy od dnia. Aż łowiąc pstrągi, obłowiłem odcinek rzeki, który zawsze omijałem I to gdzie, najbliższa rzeka jaką mam, na własnych śmieciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 iwedkuje i Kondziu Śliczne jazie,Kondziu woblery doszły miejmy nadzieje,że i mi uda się coś skusić tą nie za specjalną porą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dziś znalazłem w końcu 2 godzinki żeby wyrwać się nad wodę i przetestować nowego kijka na jazie, który został zbudowany na blanku Blass XF do 6lb. Kij przyszedł we wtorek więc pierwsze testy odbyły się w domu. Do tej pory myślałem że mój elixir jest dosyć szybki jednak w porównaniu do Blassa XF to jaziowa kluska (choć dzięki Bogu nie znam się na blankach, modułach i ugięciach). Na początku trochę przestraszyłem się tej szybkości jednak wszystkie obawy prysnęły nad wodą jak mydlana bańka. Kij super ładował przynęty już powyżej 1g. Ryby również były łaskawe (chyba chciały sobie zrobić fotki z nowym kijkiem). Takie tam jerkbaitowe stykacze Podsumowując na pierwszej wyprawie nie odczułem, że łowię tym kijem pierwszy raz więc elixir idzie do szafy . Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 super! a można wiedzieć na co się skusiły? Pozdrawiam i Gratuluje zdanego testu nowego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 A jak mówiłem Blass XF to niektórych telepało Piotrze ta zima jest twoja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 zazdroszczę z całego serca ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Gratuluję ryb... Jeśli idzie o kijek to ja także łowię takim Blass-em i mogę tylko potwierdzić słowa Piotra... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Skalka jaka długość tego Blassa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Kuba, zima to mój ulubiony czas łowów siedzę se w trzcinach spokój i cisza. Napierdzielam rybki na zimowiskach więc "wszystkie zimy moje są" . Jeśli chodzi o długość blanku to 2,6 m. Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Piotrze rządzisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Fajna sceneria. Gratuluję łowcy pięknych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Tylko pogratulować kolegom jazi. U mnie kończy się budować kijek i mam nadzieje za tydzień lub dwa wyskoczyć nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Super rybki, zwłaszcza o tej porze roku cieszą niesamowicie. Gratuluję.Wreszcie udało mi się zrzucić fotkę z telefonu mojej pierwszej tegorocznej jasiówki i jakoś się uporałem z dodaniem foty. Jak wspominałem poprzednio fota niezbyt ciekawa jakościowo ale coś widać. Kondycja ryby niesamowita i taka też została Edytowane 18 Stycznia 2014 przez MANTHEO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Fajnie, że łowicie koledzy MANTHEO, Twój jasiek fajny, ciemny taki skubaniec Ja dziś też wyskoczyłem nad rzeczkę. Kilka brań, dwie ryby zapozowały Brały głównie "średniaki". Jeden wymiarowy się trafił Przynęta, woblerek mojej produkcji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Gratulacje dla Łowców, piękne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Fajne rybki Koledzy,gratulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Fajnie, że łowicie koledzy MANTHEO, Twój jasiek fajny, ciemny taki skubaniec Ja dziś też wyskoczyłem nad rzeczkę. Kilka brań, dwie ryby zapozowały Brały głównie "średniaki". Jeden wymiarowy się trafił Przynęta, woblerek mojej produkcji. łukasz czyżbyś się wybrał tam gdzie planowalismy sie spotkac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Nie, Rafał to jest akurat inna, mała "rzeczka nieatrakcyjna" dla miejscowych i grunciarzy Tam to bardziej na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk48 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Ja też czekam do wiosny aż w rzeczce w mojej okolicy pojawią się jazie. Ale łowie je głównie na spławik. Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Panowie dopiero teraz będą prawdziwe zimowe jazie ze środy na czwartek w Lublinie zapowiadają -20 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 no to połowione w naszym miejscu pamiętam kiedyś wybrałem się tam po 2 dniach mrozu 10-15 stopni i płynęło pół metra wody po środku.... Trzeba będzie się przenieść lekko w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi