Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

no to połowione w naszym miejscu ;) pamiętam kiedyś wybrałem się tam po 2 dniach mrozu 10-15 stopni i płynęło pół metra wody po środku.... Trzeba będzie się przenieść lekko w dół

Rozbawiłeś mnie Kondziu tym stwierdzeniem.  Dzięki

Edytowane przez ziolo
  • Like 2

super klimacik i foty ... :D  dawidzcm - z dwa miesiące i powinno być już git :D

tak, to tylko 2 miesiące :P  ajjj tęskni się za tą "kwitnącą" wiosną, widokiem ryb w mojej rzecce, ostatnio spacerowałem nad nią i kompletna pustka, nic nawet najmniejszej rybki nie widziałem na odcinku 1 km ;) rybki dopiero wchodzą początkiem wiosny i wtedy mam radochę, co prawda większość to maluchy ale trafiają się i te ładniejsze :)  Dla mnie wiosna to chyba najfajnieszy okres łowienia :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZVWGH1JCuqs

• Like 1

na nudne popołudnia polecam blog Adama Kozłowskiego "Wędkarskie Wakacje". Masa informacji na temat łowienia na UL jazi, kleni i innych ryb. Ja już niestety praktycznie wszystko przeczytałem. Czytając jego teksty i oglądając zdjęcia momentami można wyobraźnią przenieść się nad jego łowiska. Naprawdę gorąco polecam i zachęcam do czytania bo warto. Super wartościowy człowiek jak dla mnie.

http://wedkarskiewakacje.pl/

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dziś wstałem o 5 najpierw przygotowanie obiadu dla rodziny (miałem połowić dłużej ;) ). Później szybciutko na przystanek i po 7 jestem nad wodą tam cudownie cisza spokój nikogo nie ma  :) . Zaczynam łowić powolutku po co się śpieszyć jest branie zacinam hol no i się przy podbieraniu podjarałem  :rolleyes: jak nastolatek. Nawis lodu się załamał nie wiedzieć czemu ważę tylko 93kg wpadłem do wody i się sielanka skończyła równiutko o 9 kończę łowienie i z bekiem wracam do domu, ale rybę wyjąłem :D .

9152d5f83a18bc8fmed.jpg

Pozdrawiam

• Like 12

Dzięki za gratulacje, czarny kolor w tym roku rządzi w tamtym biały :rolleyes:  takie filutki z tych jazi :) . Panowie nic się nie stało wszyscy którzy mnie znają wiedzą, że wpadam do wody, dołów, zgniatam kabłąki od kręćków itp. ;)  Jeśli chodzi o uchwyt dla mnie super: ciepły, bardzo stabilny tylko tak mogę go opisać :( .

d0aa7a8691c3273dmed.jpg

• Like 1

Dziś po pracy relaks branie z płytkiego miejsca 

05ffbc4cefee336bmed.jpg

kilka młynków pozowanie  i z powrotem do domu.

e8862c9a047645cbmed.jpg

Martwi mnie tylko jedno w tamtym roku łowiłem ryby ok. 40cm w tym 30+ chyba przez to, że ich nie zabieram z karłowaciały normalnie ;) . Dziś dreptałem za tobą Kondziu. Pozdrawiam  

Edytowane przez skalka
  • Like 1