Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Szczęściarze :P gratulacje.

Zwiad zrobiłem na "nowej" rzeczce i trochę nawet się działo, niewielkie jaśki i kleniki, zabawa przednia....dopóki nie nadeszła burza z gradem, pierwsze wyładowanie i ryby niemalże powyskakiwały z wody i trzeba było sprintem śmigać do auta, rozległa łąka, otwarty teren, na niebie czarno-siwo-fioletowo, super klimaty po prostu :lol:

• Like 1

Na wstępie gratuluję wszystkim łowcą,piękne rybki Koledzy... :)

Mi dzisiejszy wypad nad wodę przyniósł sporo brań i kilka ryb.Największa zmierzona ryba miała 48cm,druga pod względem długości miała 45cm i ostatnia fotografowana ryba mierzyła 42cm.Reszta jazi nie przekroczyła 40cm.

Ryby łowiłem na sporej,leniwej i szeroko rozlanej prostce,na której głębokość nie przekraczała 1,5m...

Dzisiaj jaśki zasmakowały w Mrówce od kolegi bielika oraz Brzanówce od kubaS 1 (dzięki za super wabie)

Co ciekawe nie miałem ani jednego brania na gumy... :huh:

post-51985-0-46157500-1394042516_thumb.jpg

post-51985-0-43196700-1394042529_thumb.jpg

post-51985-0-30605300-1394042542_thumb.jpg

Pozdrawiam...

• Like 14

Dzisiaj postanowiłem pójść za ciosem i znów wybrać się nad wodę.Nie mogłem być na wczorajszej miejscówce i trochę mnie martwiła diametralna zmiana pogody,wczoraj słońce i w miarę ciepło a dzisiaj szaro,zimno i wiatr,no ale od czego wrodzony optymizm... ;) :)

Pierwsza godzinka łowienia zdawała się potwierdzać moje wcześniejsze obawy.Zero brań i żadnej widocznej aktywności ryb.

Doszedłem do Kolejnej ciekawej miejscówki,zmieniam przynętę na Grocha od Forecasta,rzut,kilka obrotów korbą "puk" i siedzi..!

Od tego momentu woda się przede mną otworzyła.W ciągu następnej godzinki łowię sześć ryb.. :)

Co prawda tylko dwa jaśki nadawały się do fotki,ale w sumie te kilka godzin nad wodą zaliczam do bardzo udanych ;)

Dzisiejsze moje łowisko to długi łuk zakrętu ze średnim uciągiem oraz głębokością przekraczającą,w niektórych miejscach dwa metry.

post-51985-0-83904800-1394117739_thumb.jpg

post-51985-0-13489200-1394117752_thumb.jpg

• Like 10

Brawo Krystian ;)

Jak jutro razem nie połowimy to uznam że to jakaś klątwa nad nami wisi :(

Wiesz Seba jak to jest na naszym "rowie"... :rolleyes: Dwóch to tłok a trzech to już pielgrzymka... ;) :) No ale próbować będziemy a nowe miejscówki godne chociaż zobaczenia... ;)