Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj postanowiłem pójść za ciosem i znów wybrać się nad wodę.Nie mogłem być na wczorajszej miejscówce i trochę mnie martwiła diametralna zmiana pogody,wczoraj słońce i w miarę ciepło a dzisiaj szaro,zimno i wiatr,no ale od czego wrodzony optymizm... ;) :)

Pierwsza godzinka łowienia zdawała się potwierdzać moje wcześniejsze obawy.Zero brań i żadnej widocznej aktywności ryb.

Doszedłem do Kolejnej ciekawej miejscówki,zmieniam przynętę na Grocha od Forecasta,rzut,kilka obrotów korbą "puk" i siedzi..!

Od tego momentu woda się przede mną otworzyła.W ciągu następnej godzinki łowię sześć ryb.. :)

Co prawda tylko dwa jaśki nadawały się do fotki,ale w sumie te kilka godzin nad wodą zaliczam do bardzo udanych ;)

Dzisiejsze moje łowisko to długi łuk zakrętu ze średnim uciągiem oraz głębokością przekraczającą,w niektórych miejscach dwa metry.

attachicon.gifDSC04879.JPG

attachicon.gifDSC04889.JPG

Temu Panu stanowczo należy się ban! :D

Ja tu musze jeszcze 2 tygodnie czekać a ten mi tu takoe foty wstawia :(

Łów Krystian, póki jesteś jeszcze "nierobotny" ;)

• Like 1

Ja dziś też miałem przygodę jaśki nie chciały gumy więc zgodnie z zasadą "jak nie ładna guma to brzydki wobler" założyłem najbrzydszego woblera :P  jakiego miałem no i proszę ;) . Może ktoś zna twórcę tego brzydactwa hi hi hi

5cc7269a80a1aefbmed.jpg

Pozdrawiam i gratuluję pięknych jaśków

• Like 8

Jak kolega napisał gatunek pochodzący z Ameryki jest ich coraz więcej bezmyślni właściciele jak się zabaweczka znudzi wypuszczają je na "wolność". No i mamy nowy gatunek :rolleyes: . Ten trafi do terrarium  na UP w Lublinie ale najpierw do lekarza przednie łapy obgryzione  (lub z innych powodów prawie ich nie ma). Czasem ludzka bezmyślność mnie dobija szczególnie jak cierpią zwierzęta :angry: . Pozdrawiam

• Like 3

Na wstępie gratuluję wszystkim łowcą pięknych ryb... :)

Dzisiaj postanowiłem wyskoczyć nad rzekę w najbliższej okolicy mojego domu.Mam tam kilka namierzonych ciekawych miejscówek.Szczególnie obiecująco zapowiadał się długi,ale łagodny zakręt z niewielką rynienką pod drugim brzegiem.Wybór okazał się bardzo dobry,ponieważ zaliczyłem kilka brań oraz kilka rybek.Tutaj zaprezentuję jazia,który skusił się na przynętę dobrze znaną i lubianą,czyli Grocha od Forecasta... :)

Mój dzisiejszy wypad nad wodę był ostatnim przed miesięcznym rozbratem ze spinningiem (praca).. :( Ostatnim,ale bateryjki naładowane... ;)

post-51985-0-97912300-1394391916_thumb.jpg  :good: post-51985-0-89509800-1394391923_thumb.jpg

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 6

Piękne ryby Panowie, gratulacje.

Ja dziś od rana buszowałem po moim odcinku Odry. To mój pierwszy sezon jaziowy jaki i pierwszy wypad za tą rybką. Jednak bez efektu. Nie wiem co robię źle, ale może z czasem nauczę się odkrywać jaziowe miejscówki.