Bobex Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Jak wy je łowicie o tej porze to jestem pełny podziwu. U mnie jakoś słabo;( 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Jak wy je łowicie o tej porze to jestem pełny podziwu. U mnie jakoś słabo;(Może po prostu nie możesz ich namierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Dzisiaj postanowiłem pójść za ciosem i znów wybrać się nad wodę.Nie mogłem być na wczorajszej miejscówce i trochę mnie martwiła diametralna zmiana pogody,wczoraj słońce i w miarę ciepło a dzisiaj szaro,zimno i wiatr,no ale od czego wrodzony optymizm... Pierwsza godzinka łowienia zdawała się potwierdzać moje wcześniejsze obawy.Zero brań i żadnej widocznej aktywności ryb.Doszedłem do Kolejnej ciekawej miejscówki,zmieniam przynętę na Grocha od Forecasta,rzut,kilka obrotów korbą "puk" i siedzi..!Od tego momentu woda się przede mną otworzyła.W ciągu następnej godzinki łowię sześć ryb.. Co prawda tylko dwa jaśki nadawały się do fotki,ale w sumie te kilka godzin nad wodą zaliczam do bardzo udanych Dzisiejsze moje łowisko to długi łuk zakrętu ze średnim uciągiem oraz głębokością przekraczającą,w niektórych miejscach dwa metry. DSC04879.JPG DSC04889.JPGTemu Panu stanowczo należy się ban! Ja tu musze jeszcze 2 tygodnie czekać a ten mi tu takoe foty wstawia Łów Krystian, póki jesteś jeszcze "nierobotny" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ja dziś też miałem przygodę jaśki nie chciały gumy więc zgodnie z zasadą "jak nie ładna guma to brzydki wobler" założyłem najbrzydszego woblera jakiego miałem no i proszę . Może ktoś zna twórcę tego brzydactwa hi hi hiPozdrawiam i gratuluję pięknych jaśków 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 "Brzydalek" jakiś taki znajomy się wydaje... Nawet takie same malowanie im dzisiaj pod pasowało,co za ryby.... Gratulacje skalka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Piotrze jeżeli się nie mylę to woblerek Jakuba @Forecasta. Gratuluję Wszystkim pięknych Jazi! Edytowane 7 Marca 2014 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 może i brzydal,ale skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 No skuteczny Pozdrawiam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Nie wiem tylko czy podbierak wytrzyma ,jak następnym razem jakiś krokodylek uderzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 No skuteczny PozdrawiamNa żółwie też...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Mocny jaź Skalka, widać do tarła barwy i kształty przybrał Dziś spędziłem kilka chwil popołudniu, nad rzeką. Kilkanaście jaśków. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamWroclaw41 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Piękne u mnie rybka się jeszcze nie ruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 No skuteczny PozdrawiamNo nieżle taki osobnik nie zdarza się zbyt często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 No skuteczny PozdrawiamPiotrek zaskakujesz!Napisz z jedno zdanie o tym osobniku bo nie każdy wie co to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Żółw czerwonolicy (Trachemys scripta) Uznany za gatunek obcy inwazyjny, przez jego łatwą aklimatyzację może prowadzić o wyparcia naszego rodzimego gatunku czyli żółwia błotnego. ZAKAZ POWROTNEGO WYPUSZCZANIA DO ŚRODOWISKA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Jak kolega napisał gatunek pochodzący z Ameryki jest ich coraz więcej bezmyślni właściciele jak się zabaweczka znudzi wypuszczają je na "wolność". No i mamy nowy gatunek . Ten trafi do terrarium na UP w Lublinie ale najpierw do lekarza przednie łapy obgryzione (lub z innych powodów prawie ich nie ma). Czasem ludzka bezmyślność mnie dobija szczególnie jak cierpią zwierzęta . Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Pancerny jazior Piter :-) a u mnie taka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Pancerny jazior Piter :-) a u mnie taka Pieknie Radziu ,kawał jazia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Mam i ja 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Tak pacze i pacze i napaczyć się nie mogę ! Piękne ryby ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Na wstępie gratuluję wszystkim łowcą pięknych ryb... Dzisiaj postanowiłem wyskoczyć nad rzekę w najbliższej okolicy mojego domu.Mam tam kilka namierzonych ciekawych miejscówek.Szczególnie obiecująco zapowiadał się długi,ale łagodny zakręt z niewielką rynienką pod drugim brzegiem.Wybór okazał się bardzo dobry,ponieważ zaliczyłem kilka brań oraz kilka rybek.Tutaj zaprezentuję jazia,który skusił się na przynętę dobrze znaną i lubianą,czyli Grocha od Forecasta... Mój dzisiejszy wypad nad wodę był ostatnim przed miesięcznym rozbratem ze spinningiem (praca).. Ostatnim,ale bateryjki naładowane... Edytowane 10 Marca 2014 przez krystiano1981r 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Fajniuchne misiaki z żółwikiem włącznie oczywista , u mnie chyba jeszcze chwilkę trzeba poczekać na jaśki - albo może.......ja łowić nie potrafię , grunt to dostrzec u siebie słabostki, tak więc......dziś nad wodę po naukę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 No i fajnie połowiłeś. Teoria się sprawdziła razem na ryby nie możemy jechać bo fatum wisi nad nami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 No i fajnie połowiłeś. Teoria się sprawdziła razem na ryby nie możemy jechać bo fatum wisi nad nami Taka pora Seba... Jak wrócę na pewno będzie dużo lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Piękne ryby Panowie, gratulacje.Ja dziś od rana buszowałem po moim odcinku Odry. To mój pierwszy sezon jaziowy jaki i pierwszy wypad za tą rybką. Jednak bez efektu. Nie wiem co robię źle, ale może z czasem nauczę się odkrywać jaziowe miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi