iwedkuje Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Bartek, to jest tylko kwestia miejscówki. Jak trafisz na ryby, to i dadzą znać o swym istnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 No i niech ktoś powie że to nie fatum.Dziś szybki wypad na rybki po pracy, kilka branek było jeden jasiek się uwiesił szału nie ma ale mega cieszy bo pierwszy w tym roku.Był też większy ale niestety się spiął. Brania bardzo anemiczne co dziwne wszystkie w połowie wody. Rybki zaczynają się spławiać jak latem. Rybka złowiona na holigansa od Tomka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN KR Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Rudawa w tym roku darzy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volpi Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Jasiek super ale fotograf do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Szukałem ich w klatkach miedzy główkami. W warkoczu widziałem pojedyncze spławy i rozpraszającą się drobnice, ale nic nie reagowało na woblerki. Teraz pojade na odcinek z opaskami może tam mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Szukałem ich w klatkach miedzy główkami. W warkoczu widziałem pojedyncze spławy i rozpraszającą się drobnice, ale nic nie reagowało na woblerki. Teraz pojade na odcinek z opaskami może tam mi się uda. A nie masy w okolicy jakiegoś dopływu Odry łatwiej będzie namierzyć tam rybę o tej porze niż na tak dużej rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Szukałem ich w klatkach miedzy główkami. W warkoczu widziałem pojedyncze spławy i rozpraszającą się drobnice, ale nic nie reagowało na woblerki. Teraz pojade na odcinek z opaskami może tam mi się uda.Poszukaj raczej dopływu jakiejś mniejszej rzeczki w okolicy bo o tej porze roku (mimo iście wiosennej pogody) szukanie jazia na opasce i w warkoczu,może doprowadzić do szybkiego zniechęcenia i rezygnacji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 A to mam pytanko jak mam w okolicy Duzy odcinek rzeki o dosc blisko mnie jest mala zatoczka gdzie łódki stoją ogolnie sporo tam splawikowcow ta zatoczka laczy sie z korytem rzeki czy mogą w takim miejscu wystepowac jazie? Z tego co wiem to leszcze/karpie okonie szczupaki i plocie na zatoczcce lapia ale o jaziach nie slyszalem ;c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 A to mam pytanko jak mam w okolicy Duzy odcinek rzeki o dosc blisko mnie jest mala zatoczka gdzie łódki stoją ogolnie sporo tam splawikowcow ta zatoczka laczy sie z korytem rzeki czy mogą w takim miejscu wystepowac jazie? Z tego co wiem to leszcze/karpie okonie szczupaki i plocie na zatoczcce lapia ale o jaziach nie slyszalem ;cWszystko zależy od charakteru wody.Myślę jednak,że od takiej zatoczki jazie o tej porze roku wolą dopływy mniejszych rzeczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 DOdam ze latem widzie jak na tym ujsciu cos buszuje wieczorami i jest mnostwo oczek na wodzie i co jakis czas slychac delikatne chlapanie ale nigdy jeszcze nic mi sie nie udalo tam chycic ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) DOdam ze latem widzie jak na tym ujsciu cos buszuje wieczorami i jest mnostwo oczek na wodzie i co jakis czas slychac delikatne chlapanie ale nigdy jeszcze nic mi sie nie udalo tam chycic ;(Na smużaka próbowałeś tam łowić...?Jeśli jest ujście tak jak piszesz to jak najbardziej możesz tam próbować łowić... Edytowane 10 Marca 2014 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Rudawa w tym roku darzy Graty bo to Krakowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Człowiek nie jest taki żeby nie poszedł na rybki po pracy Dzisiaj rybcie mniej współpracowały i mniej je było widaćUdało mi się skusić jednego 40cm na delikatnym łuku, przynęta "groszek" prowadzona pulsacyjnie (wolniutko z chwilowymi przyspieszeniami) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Fajne prosiaczki Czyżby wysypka tarłowa się zaczęła pokazywać? Edytowane 11 Marca 2014 przez iwedkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Pierwszy wypad, pierwsza rybka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Wraca do domu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Brak wody na mojej rzeczce pstrągowej zmusiło mnie do przerzucenie się na rybki bez kropek No i pierwszy jasiu 2014 zapozował... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 fajne Jaśki łowicie Panowie Graty dla łowców !!!! Ja może jutro na swojej nizinnej rzece spróbuje , ale nie mam doświadczenia w tym temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 No i Kuba, połowiłeś trochę Piękne jazie wstawiacie, gaDza - ładny jasiek, sceneria wiosenna, bomba... Wieczorkiem, wyskoczyłem poustawiać woblerki. Coś się uwiesiło 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Miałem nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Jakub, te największe coś tam pluskały, ze czekają na groch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dziś dnia konia nie było ale też fajnie Nawet kolega się przekonał do groszków 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 No Kuba już myślałem,że do reszty z tymi jaziami się "zbiesiłeś"... Gratulacje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Fakt tak rzadko na jazie jeszcze nie jeździłem. Ale nadrabiam czasem innymi gatunkami przy odrobinie szczęścia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Coś się ruszyło. Upodobały sobie woblerki Salmo Tiny. Edytowane 14 Marca 2014 przez spy 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi