Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

spy, jeszcze raz gratulejszyn  :)  nie mogę się napatrzec na te zdjęcia, zwłaszcza że znam to miejsce bardzo dobrze z majowych bolków. Jeszcze kilka dni temu spotkałem człowieka nad wodą przed Krakowem i mówił że właśnie wraca z tego miejsca i stwierdził że kicha i ryb tam nie ma, a tu prosze takie piekne jaziory :o

Piękne rybki grunwald... :) Myślałem,że nadal będziesz "zabijał" swoimi "kleniozaurami" a jednak się pomyliłem,teraz jaziami "zamiatasz"... ;) :D

Szczere gratulacje... :)

Edytka,i jeszcze te skromne "takie o"...... :rolleyes:

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 1

Witam,

W weekend pogodowe,,urwanie głowy", w dosłownie tego słowa znaczeniu. :)

I tylko komuś niespełna rozumu chciało się jechać nad wodę.

Ale skoro w tygodniu nie ma czasu... ;)

attachicon.gifJaz 15.03.14..jpg

Ja swój rekord ilościowy ustanowiłem właśnie w taką pogodę. Wszystko nie związane z wędkowaniem było bez znaczenia choć czasem denerwował grad za kołnierzem kurtki. Pamiętam że brania też nie należały do delikatnych.

Piękne porównanie rybności wód polskich i niemieckich :lol: :D

Gratulacje Panowie, bravo Witek ;)

Kubus, nie niemieckich tylko holenderskich :) nie wytrzymalem juz, od grudnia nie lowilem, wczoraj wieczorem powiedzialem pie..rdole poszukalem sklepow w Holandii, z rana wsiadlem w samochod, i pojechalem.Motka z szukaniem sklepow, z dogadaniem sie ale jakos sie udalo.Jechalem z mysla o sandaczu (do kwietnia mozna je tu lowic) Z sandaczami lipa, ale jak zobaczylem plytka opaske z dosc silnym nurtem to sie usmiechnalem, zalozylem boniciaka i w pierwszym rzucie ryba,Spial sie, mialem pletka 20lb + fc 0,41, szybka zmiana na zylke, kilka rzutow kilka ryb.Poszedlem dalej za sandaczami, jak wracalem widzialem jak sie skubane splawiaja, ale dalem juz im spokoj, nie ponie przyjechalem.Ostatni walnal na rapalke chyba 11cm , jak juz sie sciemnialo, myslalem o sandaczu a tu znowu Jan.Najmniejszy ale jaki wariat :) Kubus ty tez polowisz jeszcze nie raz :)

Kubus, nie niemieckich tylko holenderskich :) nie wytrzymalem juz, od grudnia nie lowilem, wczoraj wieczorem powiedzialem pie..rdole poszukalem sklepow w Holandii, z rana wsiadlem w samochod, i pojechalem.Motka z szukaniem sklepow, z dogadaniem sie ale jakos sie udalo.Jechalem z mysla o sandaczu (do kwietnia mozna je tu lowic) Z sandaczami lipa, ale jak zobaczylem plytka opaske z dosc silnym nurtem to sie usmiechnalem, zalozylem boniciaka i w pierwszym rzucie ryba,Spial sie, mialem pletka 20lb + fc 0,41, szybka zmiana na zylke, kilka rzutow kilka ryb.Poszedlem dalej za sandaczami, jak wracalem widzialem jak sie skubane splawiaja, ale dalem juz im spokoj, nie ponie przyjechalem.Ostatni walnal na rapalke chyba 11cm , jak juz sie sciemnialo, myslalem o sandaczu a tu znowu Jan.Najmniejszy ale jaki wariat :) Kubus ty tez polowisz jeszcze nie raz :)

Dzięki za poprawkę i oby Twoje słowa były prorocze, w sobotę atakuje "rów melioracyjny" :D