Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj z kolegą wypad na Jaziory zaliczam do bardzo bardzo udanych.

Okazów nie było ale takich 30-35 połowiliśmy sporo.

Miałem ogromną ilość spadów już wiem że jest to wina kija niestety.

Spotkała mnie dziś ogromna niespodzianka widziałem kilka ataków jazi w wobka,widok niesamowity i adrenalina na 100%.

Było także dane pooglądać JAZISKA takie pod 70cm i to nie jednego ale stadko konkretne.

Ryby szykują się do tarła choć nie wszystkie .

Dodam od razu że nie łowiłem w miejscu gdzie widziałem ryby szykujące się do tarła, łowiliśmy w zupełnie innej miejscówce gdzie ryba nawet nie ma wysypki tarłowej.

• Like 1

Cieszy fakt, że ktoś opiekuję się takimi miejscami i rybami, które pojawiają się w nich by spełnić swój naturalny obowiązek.;) Szczerze to widziałem juz taką akcję u mnie w mieście jak to szczupaki na płytkiej wodzie w marcu parę lat wstecz były wyławiane podbierakami w środku miasta, gdzie dziennie przewalały się dziesiątki ludzi. Interwencja policji po 30 minutach, żeby było śmieszniej sprawcy zbiegli z około 10-15 szczupłymi...

Super połowiliście Panowie - wielkie brawa!!! Sebo, filmik jest genialny :good: a jeszcze lepsze, że pilnujecie tego typu miejscówek - SUPER!!!
Co do pilnowania i ochrony rybostanu dodam tylko, że na "mojej" wodzie wczoraj straż drapnęła typa bez karty i z niespełna 30 cm zworowanym szczupaczkiem - brak słów. Ale pajac zapamięta sobie "Ostatnią niedzielę" mam nadzieję, że na długo.

Edytowane przez MANTHEO