Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dalej bez jazia :( Jeden jedyny jakiego złowiłem miał około 25 cm, chodzę nad tą moją rzeczką próbowałem na wszystkie możliwe przynęty jakie mam, kilka razy obławiałem dane odcinki o różnych porach dnia i nic. No ale się nie poddaje i będę walczył ;) Ostatnio miałem przygodę która mało co nie doprowadziła mnie do zawału ;p Jestem sobie na rybkach, 5 minut łowienia, zmieniam miejscówkę, wyciągam pudełko w którym mam obrotówki i kilka fajnych woblerków, zakładam jakiegoś wobka i chowam do kieszeni kamizelki nie zapinając jej. Po chwili przysiadam na nodze i gdy oddaje rzut słyszę jak coś wpada do wody, patrzę a to moje PUDEŁECZKO pozostawia po sobie kilka bąbelków i znika pod wodą. MASAKRA!!! :) Nie wiedziałem co mam zrobić, złapałem się za głowę a po chwili biorę jakiegoś patyka i badam dno (głębokość ponad metr, woda lekko brudnawa). Stukam po dnie, stukam i nagle czuje że jest, gdybym miał grabki wytargał bym bez problemu. Szukam jakiegoś patyka z końcem Y i próbuje jakoś przesuwać jak najbliżej brzegu gdzie metr dalej było wypłycenie. Powoli, powoli i widzę białą naklejkę SPRO która była z jednej strony pudełeczka (myślę sobie jest git), podsuwam je jak najbliżej brzegu na wypłycenie i kładąc się sięgam ręką po moje pudełko które trzymam tak mocno że aż prawie pękło;p Wylewam z niego wodę i chowam do kieszeni pewnie zasuwając suwak :) Cieszyłem się jak bym złowił jazia 60 cm że udało mi się odzyskać moje pudełeczko. ;) Mam nauczkę na przyszłość że zawsze trzeba dobrze zasuwać kieszenie! :) Pamiętajcie i Wy o tym bo to straszna chwila patrzeć jak nasze przynęty giną  pod taflą wody;) Pozdrawiam

post-46947-0-66818700-1396460933_thumb.jpg

post-46947-73489_thumb.jpg

Edytowane przez dawidzcm
  • Like 1

@dawidzcm , ja w zeszłym roku na początku sezonu szarpłem sie wkońcu na smartfona, nowke szt sony  xperie, i nacieszyłem sie nią aż dwa dni, skończyła dokładnie w ten sam sposób co Twoje pudełko, z tym ze u mnie nie było happy end'u...

Wracajac do jazi, @Tomus  wymiatasz z tymi jaskami, super fotki,ja dzis znów na zero, jedno wyjscie ryby  i nie smiałe trącenie. Ale tez wobków mi od poniedziałku sporo ubyło a to jeszcze nie pora na kluski i i smuzaki.

Piękne Jazie Panowie łowicie.
Ja dziś po pracy mały wypad.
22 szt. złowione wszystkie w przedziale 33-36 cm jeden 42 cm. Rybki wytarte i jak na tą chwilę waleczne.
Złowione na grocha Jakuba .
Fotę wstawię jutro bo nie mam kabla do kalkulatora.

post-48900-0-17203400-1396510367_thumb.jpg

post-48900-0-02563100-1396510513_thumb.jpg

post-48900-0-48244500-1396510590_thumb.jpg

post-48900-0-76791500-1396510725_thumb.jpg

post-48900-0-63248200-1396510825_thumb.jpg

Edytowane przez Sebo0707
  • Like 3

Ups panowie chodziło o "groszka" Jakuba w dodatku koloru jak Krystian ukazał. Takiego dnia jak dziś jeszcze nie miałem. Brania były bombardowe i praktycznie każda ryba była zacięta. Z jednego miejsca (zakręt z rynienką 10 szt.)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk

Edytowane przez Sebo0707

Ups panowie chodziło o "groszka" Jakuba w dodatku koloru jak Krystian ukazał. Takiego dnia jak dziś jeszcze nie miałem. Brania były bombardowe i praktycznie każda ryba była zacięta. Z jednego miejsca (zakręt z rynienką 10 szt.)

Opisz proszę cały zestaw :)

Wędka dragon hm 69 2-10 gr /282 ( niestety bo kij dopiero się robi u Krzyśka) młynek shimano twin power 2000 żyłka dragon hm 80 0,16 mm no i na końcu groszek 20 mm dr zielony od Jakuba.
No i gdyby nie porady i nauki Krystiana to nie złowił bym nawet jazika ;-) , to on mnie wtajemniczył w połów białego drapieżnika ;-)

Edit. Foty dodałem we wcześniejszym wątku  ;)

Edytowane przez Sebo0707
  • Like 1

@Tomus idziesz jak przecinak z tymi jaśkami,  chyba muszę sie nauczyć od Ciebie robić fotki,bo pięknie te jazie wyglądają na tych zdjęciach.

Ja dziś liczyłem ze w urodzinki  trafi się jakiś gruby pięćdziesiątak, abo i nawet 6 z przodu, no ale niestety 3h i bez kontaktu z jaśkami :(

@Tomus idziesz jak przecinak z tymi jaśkami,  chyba muszę sie nauczyć od Ciebie robić fotki,bo pięknie te jazie wyglądają na tych zdjęciach.

Ja dziś liczyłem ze w urodzinki  trafi się jakiś gruby pięćdziesiątak, abo i nawet 6 z przodu, no ale niestety 3h i bez kontaktu z jaśkami :(

Wszystkiego Najlepszego !!! (Jazia Dużego ;) !!) Musisz znaleźć miejscówki na swojej rzeczce gdzie są duże jaziory :)