Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Ładna pogoda ze słabym wiatrem, to było coś czego potrzebowałem. Akurat dzisiaj tak się stało że ładnie poświeciło i nie wiało jak we wtorek więc po pracy pojechałem połowić. Początki nie wróżyły nic dobrego, jaśki ostrożne i bardzo płochliwie odpływały przy każdym moim najmniejszym ruchu. Bliżej wieczora udało mi się trafić na swoją pestke jazia 44 cm, troche poharatanego tak jakby już się wytarł.
Najważniejsze że udaje mi sie systematycznie je namierzyć smile.png Kto by sie spodziewał że już na początku będe łowił takie rybki i to na swoje wobki.

11aa45e.jpg

Edytowane przez blady91
  • Like 3

Ładna pogoda ze słabym wiatrem, to było coś czego potrzebowałem. Akurat dzisiaj tak się stało że ładnie poświeciło i nie wiało jak we wtorek więc po pracy pojechałem połowić. Początki nie wróżyły nic dobrego, jaśki ostrożne i bardzo płochliwie odpływały przy każdym moim najmniejszym ruchu. Bliżej wieczora udało mi się trafić na swoją pestke jazia 44 cm, troche poharatanego tak jakby już się wytarł.

Najważniejsze że udaje mi sie systematycznie je namierzyć smile.png Kto by sie spodziewał że już na początku będe łowił takie rybki i to na swoje wobki.

Fajne zdajcie. Takie... tajemnicze.

@Tomus idziesz jak przecinak z tymi jaśkami,  chyba muszę sie nauczyć od Ciebie robić fotki,bo pięknie te jazie wyglądają na tych zdjęciach.

Ja dziś liczyłem ze w urodzinki  trafi się jakiś gruby pięćdziesiątak, abo i nawet 6 z przodu, no ale niestety 3h i bez kontaktu z jaśkami :(

wszystkiego NAJ, niedługo pewnie "wpadnie" jasiek z 6 na przodzie B)

Dziekuje panowie, w zeszłym roku byłem blisko 6tki, ale sie wypieła, z tego tez powodu zacząłem znów palic fajki...  Od 2011r 90% sezonu poswiecam jaziom, ryb w przedziale 55-58 mam kilkanascie na koncie,ale jestem dobrej mysli.. :)  i staram sie jak moge.

W sierpniu na mojej rzece padła ryba 62cm, niestety jej już napewno nikt nie złowi, ale pewnie sa inne, a widziałem na tarle ryby sporo przekraczajace 60cm

Tak wiec tylko próbowac   :)