laserro Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) W końcu udało się coś złowić... czterdziestak. Niestety słaba fotkaJak patrzę jak miejscowi beretują piękne jazie złowione na groch to mi słabo... Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez laserro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 dzisiaj na rzece widziałem piękne jazie, który wychodziły do powierzchni, chyba zbierały muchy, Może łapały powietrze? Cz ęsto wygląda to jak żerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Wisła 24.04.2014 Jazik 48cm. Jeden z większych lecz największy wygrał ze mną :/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 witam złowiłem jazia w tym roku pierwszą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 fajny jaziolek się trafił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 gratuluję Panowie ostatnich wyników-piękne janki! Co prawda sezon jaziowy w pełni,ale już teraz (z rozpoczęciem maja nieprędko raczej siegne po UL;)) chciałbym podsumować pierwsze miesiące łowienia karpiowatych. Trzeba przyznać, że pogoda była w tym roku łaskawa toteż już w styczniu można było pełni nadziei próbować łowić jazie w dopływach Wisły. Ryby,owszem, były,ale gabarytowo nie było nic godnego większej uwagi ani obiektywu aparatu. Aż do marca... Także w marcu (po raz pierwszy w życiu) udało się złowić pierwszego wiślanego jaśka Kwiecień przyniósł wzrost temperatury,rośłinności i rozmiaru rybek Miałem też okazje posiłować się z najwiekszym jankiem jakiego do tej pory udało mi się kidykolwiek złowic Wszystkie ryby złowione na małe i bardzo małe woblery prowadzone w możliwie najwolniejszym tempie. Na agrafce gościły niemal wyłacznie przynęty kol. @Homegeona -wolblery DL i własne zimowe,garażowe wypociny Do tego witka Batson IST 1141F, Shimano 2500 z nawiniętą 0,14 Pozdrawiam Kamil 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Miło widzieć że swojskie miejscówki sie sprawdzają.Szkoda tylko że niedługo wybudują tam deptak. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Kamil świetne podsumowanie! Przyjemnie się czyta takie wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 No i pozamiatał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Fajna fotorelacja, rybki tez piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Panowie, piękne jaśki łowicie.A tutaj mamy jazia 49cm który się skusił na mojego małego trójkącika zwabionego przez mojego ojca na rzece Bug. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 "Pinkne" te jaśki łowicie.Ja niestety nie często mam kontakt z tymi rybami od kilku lat.Ostatnio trochę udało się ich pociągnąć w dość ekstremalnych warunkach 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 W niezłe bagnisko wlazłeś Rybka ładna,taka złotawa.gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 No Panowie, dajecie równo z tymi jankami Aż miło wejść na stronę! Hlehle, no ja myślałem, że chodzenie po dywanie wodnej roślinności, która faluje pod nogami to już jest harcor ale widzę, że można gorsze łowiska przejść Gratki za jaśka. U mnie wieczorkiem też coś się działo. Niebieski woblerek, wolno tonący. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 No łądnie łukaszu - teraz już wiem, czemu w sobotę mówiłeś, że na ten odcinek pod lasem to nie warto iść bo daleko i w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Piękne rybki, piękne fotki. Miło spojrzeć gdy dla siebie samego wciąż brakuje czasu na włóczęgi z kijem.hlehle przypomniałeś mi tegorocznego plaskacza (o którym chciałem jak najszybciej zapomnieć) jakiego wykonałem wiosną na jednej z miejscówek , bagienko podobne tylko ciut więcej wody, poszedłem pięknie na plery niczym spławiający się humbak, bo mi jedną nogę przyssało, a woda taka cieplutka była, że wychodzić się nie chciało, tzn chciało się chciało ale nie mogło Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez MANTHEO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 dobra passa trwa ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 hlehle przypomniałeś mi tegorocznego plaskacza (o którym chciałem jak najszybciej zapomnieć) jakiego wykonałem wiosną na jednej z miejscówek , bagienko podobne tylko ciut więcej wody, poszedłem pięknie na plery niczym spławiający się humbak, bo mi jedną nogę przyssało, a woda taka cieplutka była, że wychodzić się nie chciało, tzn chciało się chciało ale nie mogło Też raz utknąłem na tyle mocno, że musiałem "wypływać" po wcześniejszym odrzuceniu wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Jak to dobrze, że w pracy można też trochę połowić, ale to i tak w tzw. przerwie, czyli dalej nie ma czasu.Sprawdzałem jak się zachowują różne wobki w wodzie i na mniejsze robaki siadały (delikatnie) małe kleniki, ale dwa przeciągnięcia Bananem 4 DR i już rybka została wyselekcjonowana.Nie dał się utrzymać w bezruchu, dlatego szybka fotka i do wody.Jaź 45cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 jaz kolegi , jeden z paru dziś na warszawskiej wiśle 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 jaz kolegi , jeden z paru dziś na warszawskiej wiśle Fajny. Na suchą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) tak na komaropodobne stworzenie , strasznie delikatnie zbierały ale w ogóle się nie bały ludzi Edytowane 1 Maja 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 piękne rybki ja nie mam gdzieś szczęścia do jazi pozdrawiam japa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Gościnne występy nad Odrą zaowocowały takim Jaśkiem 42 cm , wziął przy opasce na przytrzymanego Salmo Tiny , Odra zachwyciła mnie swoim zasobnym rybostanem w porównaniu do Wisły to nie ma nawet porównań... (wszędzie widać spławy ryb , zbiórki Kleni , Jazi , walnięcia Bolków , coś pięknego) sprzętowo :- Konger World Champion IRI JUGGLER 305 , 5-20g- Shimano Super Aero 3000 GTM- plecionka Stren 0,12- wobler Salmo Tiny 3 cm Edytowane 5 Maja 2014 przez c1eśla 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 C1esla zapodaj linki do filmikow, bo widze ze krecisz ostro.Ladne rybki Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi