Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę Nam wątek "uciekł" więc czas coś dorzucić od siebie ;) :)

attachicon.gifDSC04938.JPG

Jasiek uderzył,na krótkiej prostce tuż przed zwężeniem rzeki.Branie bardzo agresywne na maksymalnej odległości rzutu.

Przynęta,jak widać Groch,ale nie "Odroch" :ph34r:

Generalnie brań i ryb było więcej,wielkością jednak nie powalały,ten na fotce ma ok 45cm.

Woda powoli wraca do normy i pewnie za kilka dni będzie już całkiem ok.Pzdr :)

Krystian, fajny jasio :) taki pysk a'la pirania  ;)

• Like 1

Dzisiaj i ja otworzylem sezon Jaziowy. Teraz jaz ma u mnie okres ochronny jak sandacz wiec oprocz 2 przylowionych w kwietniu nie probowalem ich lowic. Dzis 30min bo trzeba niedlugo na nocke. Jeden 40tak z lekkim plusem i nowe PB 55cm :-D Grubaska mam na video, jak ogarne to wrzuce. Ostatnia fotka to moje kilerki jaziowe :-)

post-48077-0-23570100-1401821848_thumb.jpg

post-48077-0-94283300-1401821865_thumb.jpg

post-48077-0-55109200-1401821881_thumb.jpg

• Like 18

Hell yea! :D 2 dni przed wylotem, stwierdzilem że muszę, MUSZĘ spróbować. :) I w końcu się udalo. :) Forumowy stykacz, i dwa mniejsze. Piekna zabawa z tą rybką, nie spodziewalem sie ze jest taka sympatyczna. :) Oj, pstrągi mają konkurencję. :) W
tym miejscu chcialbym podziękować Krystianowi(krystiano1981r), za wiele rozmów  o tej sympatycznej rybce na czacie i cenne rady. :) Oraz Radkowi (Russian!) bo w zasadzie bez niego tej rybki tez by nie bylo. :)
Wus1FnI.jpg

• Like 6

No i po jaskach :( To co sie dzisiaj dowiedzialem nadawalo by sie na film Hitchkocka. Pare minutek po 18 wpadam na miejscoweczke i juz widze niepokojace znaki. Ktos przycial habazie ktore prowadzily na miejscowke. Dochodze nad wode i nie ma nikogo, doslownie nikogo bo nawet jaskow nie ma. Po kilku rzutach przysiadam i obserwuje wode, na brzegu nie ma zadnych sladow po skrobaniu wiec moze tylko ktos z psem je przeploszyl?! A tu nagle za plecow wyskakuje niemiecki "spec". Z reguky nie oceniam ludzi po wygladzie czy sprzecie jakim lowia ale tu inaczej sie nie dalo. Na poczatek opowiesc ze przed chwila stracil suma podkreslajac min. 1,8m! A potem dopiero wyszlo na jaw czemu jaskow nie widac. Specu dalej nawija, "wczoraj brwly jak glupie,20szt wyjalem". Wiec zerkam jeszcze raz na sprzet. Kij 2,4m na oko CW 40gr, jakis stary kolowrotek rozmiaru 1000-1500 a na szpulce zylka na oko cos 0.28 -0.30 z poteznym kretlikiem i obrotowka long w rozmiarze 3-4 . Wiec juz wiem jak te jazie braly. Potem jak pokazal ze uzywa woblerow 7-8cm to juz bylem pewien ze jaski wyjezdzaja za kapote. Lowie je tam od 5 lat i dopiero po 3latach udalo mi sie rozgryzsc co ona lubia najbardziej. Pierwszy ryby wyjalem na tonaca 2cm uklejke sieka a od 2 lat polawiam je tylko i wylacznie na wobki z foty powyzej w rozmiarach 38mm i 50mm. Na pytanie czy jaski zostaly zberetowane padlo zdecydowane "Tak" przeciez "klenie" to najlepsza przyneta na suma. Na moja kontre ze to nie klenie a jazie lekko zmieszany spec skwitowal ze on tu juz i nawet pstragi i swinki lowil :-/ Jak by tego bylo malo owy spec wzial za udzielanie mi fachowych porad typu, na takiego wobka nic nie zlowisz, dzisiaj juz ich tu nie bedzie ale jutro napewno itd. :-( Mam nadzieje ze jak uderze w niedziele o swicie to nie bedzie jak juz sie zdarzalo wczesniej ze beda rozlozone sumowki i dam rade polowic troche w spokoju :-/

Edytowane przez Predatorhunter
  • Like 1

Hell yea! :D 2 dni przed wylotem, stwierdzilem że muszę, MUSZĘ spróbować. :) I w końcu się udalo. :) Forumowy stykacz, i dwa mniejsze. Piekna zabawa z tą rybką, nie spodziewalem sie ze jest taka sympatyczna. :) Oj, pstrągi mają konkurencję. :) W

tym miejscu chcialbym podziękować Krystianowi(krystiano1981r), za wiele rozmów  o tej sympatycznej rybce na czacie i cenne rady. :) Oraz Radkowi (Russian!) bo w zasadzie bez niego tej rybki tez by nie bylo. :)

Wus1FnI.jpg

Szczerze gratuluję Kuba,ta radość jest bezcenna ;) :)

Ps.Przepadłeś z tymi jaśkami ;) :D Pzdr