Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie chyba jaziowe ostatki, albo trochę słabszy okres. Wczoraj na mojej miejscówce nie zaobserwowałem żadnych oznak żerowania jazi, brań też nie było, tak więc gdzieś się wyniosły. Dzisiaj po 1,5 h dostrzegłem w jednej chwili 2-3 spławy i jeden uderzył w obrotówkę, później nic już się nie działo. Na oko z 47cm.

DSCN1043_zpsbccbedea.jpg

• Like 5

Drugi niespodziewany weekend w domu :ph34r: i dwa wieczory (po 2 h) udało mi się wyrwać.

Najpierw sobota 36 cm:

UIhHAK.jpg

FSc5Rs.jpg

na delikatnym kiju dał mi popalić, więc na niedzielę zmontowałem coś mocniejszego- i słusznie- bo dał się oszukać największy do tej pory- 40 cm!

eGw6y7.jpg

ZmL4Yh.jpg

co ciekawe, mimo intensywnego łowienia, tylko te dwa brania. Czyżby działalność gumofilca w tygodniu? Mam nadzieję, że jednak nie i po prostu reszta już się nauczyła co to aglia 3... :)

Zaczynam zazdrościć kolegom tych pięćdziesiątaków...takie to dopiero muszą dawać ognia na kiju.

• Like 5

Jaz nie jest gatunkiem, ktory mnie lubi.

Jakos duzo lepiej mi ida klenie.

Przy duzej dozie szczescia jednak czasami uda sie cos ugrac i w tej branzy.

Nowy PB zlowiony w srodku upalnego dnia na porozrywanym przelewie starej regulacji. Niska woda odslania niezle miejsca ;)

jaz%252049%2520000.JPG

• Like 19

Wczorajszy jazik 40-ka z małej rzeczki. Wziął przy powalonym konarze pod samymi nogami. Woda może z 30 cm w tym miejscu. Widziałem jak podpływa i pomogłem mu przytrzymując w miejscu wobka. Sprzętowo: wklejka Yorka 1-9 g, żyłka 0,16 i wobek HMG KillerEgg od kolegi forum. Jaź szybciutko wrócił do wody.

post-56019-0-62773400-1408432134_thumb.jpg

• Like 2