Skocz do zawartości

Jazie 2014

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Jest odwrotnie.

Podpływają sprawdzić co to za mechaniczna pomarańcza i ............ bum, siedzi! :) ;)

Dokładnie tak :) jeśli wszystko już zawodzi zakładam sztormiak i same wskakują do łodzi.

Była burza i jak ostro leje to zakładam tą drogową kurtałkę :)

Ale przyznacie że swietnie ten kolor kontrastuje przy zdjęciach ;)

Edytowane przez Radbraw

Dzisiejszy poranny 48:

DSC08661_zps942598be.jpg

Trzeba było sprawdzić co się będzie działo przed dużą wodą to wyskoczyłem wczoraj z wieczorka za bolkiem a rano za jaziem. Wczoraj mi tylko sumek ciśnienie podniósł. Taki był do samego końca żwawy, że myślałem, że trafił się gruby bolo, a tu tylko wąsaty metrok. Z rana woda była jeszcze ok i nawet coś brało. Drugi spadł, coś tam jeszcze pukło. Po 6 zaczeła iść brudna wyższa woda, więc pewnie się zaczyna.

Edytowane przez tadekb
  • Like 10

Hej ho!

Ćwiczę sobie Jazie :) Co do przynęt to łowię tylko na to co sam wystrugam . Jazie trenuję tak od 2,5cm do 5cm ...o każdych porach dnia :) Wyniki raz lepsze raz gorszę...w tym roku raczej lepsze niż gorsze,ja nigdy nie narzekam ,że nie ma "biorów"-jak nie bierom to znaczy ,że robię coś źle..."łe bo pogoda nie taka  była ,bo ciśnienie,łe bo rzeka taka że przeskoczyć idzie a inni mają Odry i Wisły" takich tekstów nie znoszę,jak schodzę z "zerem" to i tak uśmiechnięty że tym razem wygrały one (rybki)

..joł

1jpg_enshsse.jpg

2jpg_ensharq.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 10

• 2 tygodnie później...

Troszkę Nam wątek "uciekł" więc czas coś dorzucić od siebie ;) :)

post-51985-0-06537300-1401388895_thumb.jpg

Jasiek uderzył,na krótkiej prostce tuż przed zwężeniem rzeki.Branie bardzo agresywne na maksymalnej odległości rzutu.

Przynęta,jak widać Groch,ale nie "Odroch" :ph34r:

Generalnie brań i ryb było więcej,wielkością jednak nie powalały,ten na fotce ma ok 45cm.

Woda powoli wraca do normy i pewnie za kilka dni będzie już całkiem ok.Pzdr :)

• Like 12

Dzisiaj powtórka z rozrywki,tyle tylko,że z braku czasu nad wodą zameldowałem się ok godziny 19.Plan był taki aby rozpocząć łowienie we wczorajszej miejscówce,jednak po jakimś kilometrze przedzieranie się przez krzaki,pokrzywy i jakieś inne chaszcze "zatkało" mnie i zszedłem na pierwsze lepsze dostępne miejsce.Na końcu linki zawisł "czerwony" Groszek.W drugim rzucie siada malec ok 30cm,za jakiś czas drugi i trzeci.Po,kilku "pustych" przebiegach przeszedłem brzegiem kilkanaście metrów,pierwszy rzut i delikatne przygięcie szczytu,zacinam i siada ładny Jasiu.

post-51985-0-38893100-1401479728_thumb.jpg

Z nadzieją "pobiegłem" na wcześniej obraną miejscówkę a tam przywitał mnie bóbr,walnięciem ogona i fontanną wody pozbawił mnie szans na brania w tym miejscu.Tylko dla zasady "chwilę" tam postałem,porzucałem aż nadszedł zmrok i trzeba było już bez emocji wracać do domu. ;) :) Pzdr

• Like 6