godski Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Można wiedzieć skąd bierzesz tą linkę tytanową AFW ? Kupowałem na E-bayu. Ale teraz sprawdziłem - to też były odcinki 3,05 m a nie 9 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 "Supłasz"? Da się to wiązać jak linkę tytanową? I jak wypada wytrzymałość w stosunku do deklarowanej? Pozdrawiam,cristovoA no supłam Producent na opakowaniu zaleca stosowanie tulejek zaciskowych a ja supłam Linka dość sztywna, ale daje się okręcić dwa razy przy wiązaniu.Co do wytrzymałości: Drennan deklarowana wytrzymałość 9kg i jeszcze nigdy na zaczepie nie strzelił. PP 15lbs wymięka pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 W surflonowych dragonowych wymienili w końcu agrafki na bardziej... normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 to co w koncu z tym fluorocarbonem , omijac go szerokim łukiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ja supłam sam:- linka Drennan Pike Wire (15m około 40zł)- agrafki spinwala- krętliki Kamatsu czy w porównaniu do linki JAXON MICRO PLUS, która lepiej wypada A może są porównywalne?Wie ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Ja kręcę na Jaksonie.Bardzo dobra linka, którą można normalnie - a nawet łatwiej niż normalnie - wiązać. Z wytrzymałością jest tak, że linka 3kg wytrzymuje coś w tych okolicach, 6 też koło deklarowanej. Inaczej jest z 9kg i 13kg. 9kg na oko wytrzymuje ze 12 a 13kg rwałem kiedyś na zaczepie i miałem problem żeby to ustrojstwo urwać, a chłop ze mnie dość tęgi.Jakson ma jednak jeden minus - cholernie się rozdziela na końcach. W sumie można sobie z tym poradzić, ale masz niestety sporo odpadu.A Drennana nie próbowałem. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Leadrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Spinwal Surfstrand 1x19 dla mnie numer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 A miał ktoś może do czynienia z Drennan Pike Wire i JAXON MICRO PLUS i mógłby się wypowiedzieć która jest lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Ja używam przyponów Dragon (Surfstrand 1x7 i StanMar (wolfram). Lepszych nie potrzebuje i takie polecam. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biohazard1 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Też używam dragonów i raczej sobie chwalę ale osobiście najbardziej lubię swoje przypony które sam robie ze stalek w otulinie i tulejek które można kupić w sklepach wędkarskich. Sam dobieram długość, zaciskam do tego agrafka i krętlik Spinwala i much nie siada. Wiem że mogę być pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) tylko że ja szukam tańszej alternatywy, czyli zrób to sam w sumie przy większej produkcji na lince Drennan Pike Wire lub JAXON MICRO PLUS plus do tego agrafki dragona, koszulki i krętliki np. spro wyjdzie mnie w sumie 1,5 pln/ jedna sztuka i na pewno będzie to alternantywa dla stan martów czy podobnych tego typu przyponów Nie chce wydawać 4 zł za jeden przypon a te tańsze mają strasznie kiepskie agrafki co po kilku wymianach przynęt tracą na swojej sprężystości i nadają się do koszta Edytowane 17 Grudnia 2014 przez sandokan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ja używam wolframów od Grzegorza Odoleckiego " Jan- Tex", może cena dla niektórych być za wysoka, ale jakość pierwsza klasa.Dobry krętlik i mega dobra agrawka. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 A ja polecam przypony Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Przypony - tylko Spinwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Przypony - tylko Spinwal.Dlaczego tak sądzisz??? Racjonalne argumenty proszę Spinwal jak na kupcze są całkiem niezłe, ale nie przesadzałbym że tylko i wyłącznie one. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ja kręcę na Jaksonie.Bardzo dobra linka, którą można normalnie - a nawet łatwiej niż normalnie - wiązać.....HejJakie węzły stosujesz na Jaxonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Dlaczego tak sądzisz??? Racjonalne argumenty proszę Spinwal jak na kupcze są całkiem niezłe, ale nie przesadzałbym że tylko i wyłącznie one.Skrót myślowy, chodzi o to, że po kilku zawodach w boju na kilku innych firmach, stosuję tylko Spinwal'a, także agrafek,krętlików itp. I szczerze, nigdy mnie nie zawiodły. Myślę że stosunek jakości do ceny też jest niezły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Z gotowych przyponów najlepiej sprawdzał mi się Spinwal. Tylko cena wysoka. Natomiast od ponad roku stosuję linki AFW kupowane od Dragona jako Sulfstrand 7x7 a wcześniej 1x19. Osprzęt (agrafki, krętliki) to Spinwal. Zaciskam linkę normalnie na dołożone do paczuszki tulejki z minimalną odrobinką kleju kropelki. Tylko że robię to pod trzema kontami. Testy na dyskach do sztangi wykazały że tak zrobione przypony trzymają nominalną moc a testuję co najmniej co drugi przypon. Jeszcze mnie nie zawiodły, odpukać Zatem mogę je polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Ja też obstawiam Spinwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Tego Spinwala pewnie kupię na próbę, ale czy przetrwa testy i będzie nad wodą....zobaczymy. Od kiedy przypon o wytrzymałości deklarowanej chyba ok 30kg /albo więcej??? - nie pamiętam/ nie dał rady podnieść /delikatnie!/ zgrzewki wody pewnie ok 10kg max - sprawdzam wszystko.Zaciski puściły. Dragon surflon - raz straciłem rybę po krótkim holu bo krętlik się rozpadł.Była to wersja surflon light 1x7 czy jakoś tak. Na małe rybki Ale z tego co widzę wersja Big Game ma te same.Ja od tamtej pory zdejmuję krętliki...... Czy ktoś ma Z Ł E doświadczenia z przyponami Spinwal Surfstrand 1x19 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jakie stosujesz węzły do wiązania linki Jaxona ?(przyłączę się do pytania Waldka-WalterW)Ja kręcę na Jaksonie.Bardzo dobra linka, którą można normalnie - a nawet łatwiej niż normalnie - wiązać. Z wytrzymałością jest tak, że linka 3kg wytrzymuje coś w tych okolicach, 6 też koło deklarowanej. Inaczej jest z 9kg i 13kg. 9kg na oko wytrzymuje ze 12 a 13kg rwałem kiedyś na zaczepie i miałem problem żeby to ustrojstwo urwać, a chłop ze mnie dość tęgi.Jakson ma jednak jeden minus - cholernie się rozdziela na końcach. W sumie można sobie z tym poradzić, ale masz niestety sporo odpadu.A Drennana nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Też używam Jaxona Micro, (3 kg) za radą jednego z zawodników i za radą tegoż wiążę zwykłym węzłem "babskim" Nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szogo636 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Amerykańskie firmy AFW Surflon 7x7 albo 1x7. Dragon to podobno to samo. Lepsze przypony to linka tytanowa AFW. Ale jest koszmarnie droga. Za 9 metrów 60 LB zapłaciłem grubo powyzej 5 dych. Ale są prawie wieczne.AFW robi też super krętliki. tulejki i kółka. Wytrzymują tyle ile producent deklaruje na opakowaniu.Sam robię przypony bazując tylko na produktach American Fishing Wire. Godski,masz może jakiś ulubiony węzeł do tego,który w łatwy i skuteczny sposób zespoli to ze sobą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Żadnych węzłów nie używam. Do tulejki 3 odcinki linki i kropelka kleju. Później zaciskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szogo636 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Czyli,coś w zasadzie literki S + super glue i zaciskamy Jakąś zaciskarkę możesz polecieć,czy zwykłymi szczypcami też da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi