Grzegorz B. Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Przerabiałem linki AFW, zarówno Surstrand jak i Surflon. Wspomnianą przeze mnie wyżej linkę Savage Gear uważam za zdecydowanie lepszą, ze względu na mniejszą podatność na odkształcenia (praktycznie nie występuje) oraz łatwośc wiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Zawsze stosowałem linki ze stajni Dragona ( chodzi mi o protekcje w wędkarstwie sandaczowym ). 2,5metra linki wraz z tulejkami kosztuje około 20 zł - znalazłem podobny produkt Sanger IC 7x7 5m linka w cenie 20 zł. Używał ktoś tego Sangera lub może polecić godną linkę o wytrzymałości 7-9 kg, która podobna jest do Dragonowskiego Surfstrandu czy Surflonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczko Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Dragon Surflon 7x7 w nylonowej otulinie , najlepsze.Popieram lecz agrafki wymieniam na niezawodne spinwalowskie, ewentualnie kostalowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Popieram lecz agrafki wymieniam na niezawodne spinwalowskie, ewentualnie kostalowskieSpiwala tez ostatnio trafiłem słabszą partie. Gną sie strasznie. I to te do 16 czy tez 20 kg. Przechodzę na Eagle Claw.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Spiwala tez ostatnio trafiłem słabszą partie. Gną sie strasznie. I to te do 16 czy tez 20 kg. Przechodzę na Eagle Claw.. Spinwal coś ma ostatnio chyba lekką zadyszkę. Do agrafek się nie przyczepię bo te co mam są super ale krętliki coś zaczęły mniej wytrzymywać. Po mocniejszej interwencji odczepiaczem z reguły kończy sie tym iż jest on do wymiany. Oczka wyłażą z tulejki choć jeszcze nie rozerwałem krętlika. Za to agrafki zawsze nie naruszone. Używam głównie zestawu 20kg-ciężkie wiślane konary i kamulce A linka to oczywiście AFW 7x7 Surfstrand. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ja używam wolframów spinwala 25cm 12kg a do słabszego zestawu mam 20cm 9kg-tylko jak ostatnio tym 20cm 9kg spiningowałem ciemną nocą,to Z MOJEJ winy zrobił się na początku trochę jak spirala,bo spiningując ze szczytówką przy wodzie wciągnałem go niechcący kilka razy przez końcowe przelotki wędziska.Wyprostuje się jeszcze? Najlepszy przypon jaki miałem to Dragon Titanium Braid 1x7 i niestety zerwałem go kiedyś na zaczepie a był naprawde rewelacyjny i trwały.Jego wadą jest tylko wysoka cena,bo około 20zł za 25cm przypon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wolfram w życiu Ci się nie wyprostuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 A mogło to być też od tego,że przy niefartownym rzucie woblerem po ciemku początek przyponu owiną się o przednią kotwiczke woblera?Rozplątywałem go, no i do tego pare razy wciągnąłem go ``niechcący `` spiningując w nocy na pierwsze przelotki-szczytówki wedziska. Dać nowy przypon?-spinwale są tanie to tam pal licho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Osobiście używam i polecam przypony z linki (splot mikrowłukien stalowych) Sato. Nie nadszarpują budżetu, wytrzymałość bez zarzutu, fajne agrafki i dają się wyprowadzić na prostą jak je szczupły wokół paszczy opatuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Używał ktoś tego, jest niezła promocja w Decathlonie http://www.decathlon.pl/kevlar-wdkarski-przyponowy-10m--id_1588608.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Tak jak napisał Wojti-że pomijając wysoką cenę przypony tytanowe są solidniejsze od tańszych wolframowych.Jak nie mamy bardzo często zaczepu gdzie tracimy przynętę,to warto w nie zainwestować.Ja używam wolframowych,aczkolwiek moim ``prywatnym`` zdaniem najlepsze są takie przypony; Ni-Wire-z tańszych tytanów Plecionka tytanowa 1x7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 HejJakich przyponów używacie podczas polowania na okonia, by zabezpieczyć się przed szczypakiem?pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dragon 7x7 3kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dragon Light Surfstrand 1x7 5kg/25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Jeśli już faktycznie muszę zastosować taki element w zestawie to zakładam zawsze jak najcieńsze i miękkie aby nie zakłócić pracy przynęty. Ostatnio stosuję wolfram od spinwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dragon surflon 7x7 cały czas jednak jest najlepszy, nie znalazłem nic lepszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 A ja polece może nie tyle przypony co linke ni-titanium. Dragon od niedawna produkuje przypony z tej linki. Co prawda cena jednego przypony to około 10 zł, ale jeśli jest to ta sama linka co firmy knot2kinky (ta dragona ma w opisie takie same właściwości) to się opłaca. Pod warunkiem, że nie mamy w łowsiku zaczepów to wtedy możemy jednym przyponem obskoczyć cały sezon. Jego przewaga nad tytanem jest taka, że jest miękki więc świetnie nadaje się do gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) DRAGON 1x19 - 3kg Edytowane 21 Listopada 2015 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrklim Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 2kg przypony Grzegorza Odoleckiego (Jan-Tex). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Własnej roboty 1x19-3 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Przypony Jan-Tex, jak dla mnie "odkrycie roku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Ja pod cięższe łowienie niezmiennie od 2 sezonów stosuję Drennan Wire w zielonej otulinie i agrafki+krętliki spinwal. Jeszcze się na zwiodłem. Na 24lb w zeszłym roku miałem sumka 160cm i przypon pozostał jak nowy. A cenowo mimo wszystko bardzo dobrze wychodzi. Nie mogę tylko trafić na przypony okoniowe gdzie cena/jakość będzie bezpieczna dla kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulciu17 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Odnośnie przyponów ja polecam tylko dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Pierwszy raz mam zamiar zrobić własne przypony tytanowe. Dlatego mam pytanie. Czy mając drut tytanowy o wytrzymałości 55lb powinienem użyć krętlików i agrafek o tej samej wytrzymałości czy może innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Przynajmniej tej samej. Szkoda drutu.Po co Ci taki mocny drut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi