kemot11 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Pod ciężkie jerki 80+ , Taily Wolf'y itp. na skandynawskie szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 NI-TITANIUM WIRE - Nie skręca się, wytrzymały, idealny na łowisko z małą ilością zaczepów. Można używać 1szt na kilka wypadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Od lat używam Filigran. Sam robie przypony. Jest dość drogi, ale niezawodny. Zachowuje się jak zwykła nitka, bardzo elastyczny. Nie skręca się jak wolfram. Jest niesłychanie wytrzymały. Można go używać też w słonej wodzie.0,22 - 6kg, 0,27- 9 kg, 0,36 - 14 kg, 0,45 - 24,8 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Można też pokusić się o wypróbowanie linek stosowanych w wędkarstwie muchowym; http://hurch.pl/wire-line-pike-p207.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Przy doborze przyponu na szczupaka warto wziac pod uwage to ze jest on w stanie strawic stal, a wolframu i "tytanu" juz nie. Osobiscie uzywam tylko stalowych przyponow bez zadnych powlok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Od lat używam Filigran. Sam robie przypony. Jest dość drogi, ale niezawodny. Zachowuje się jak zwykła nitka, bardzo elastyczny. Nie skręca się jak wolfram. Jest niesłychanie wytrzymały. Można go używać też w słonej wodzie.0,22 - 6kg, 0,27- 9 kg, 0,36 - 14 kg, 0,45 - 24,8 kgFiligran22.jpg Filigran27.JPGWitam, gdzie można kupić linkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 https://www.angelzentrale-herrieden.de/eshop.php?seourl=_raubfisch-shop/zubehoer/vorfaecher-leader/ahf-leitner-filigran-steel-line-7x7-036mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ja się u tego sprzedawcy zaopatrzyłem w kilka średnic tej 7x7 jest b.miękkahttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2701277&order=t&string=stalka&search_scope=userItems-2701277&bmatch=base-relevance-com-1-2-0509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 SeikenTestowałeś już ją? Wytrzymałość jest, trwałość, nie skręca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Nic się nie skręca i jest b.mocna używam jej drugi sezonkupiłem tez zaciski u tego sprzedawcy dedykowane do danej średnicy linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki też się zaopatrze w zestaw ???? Przy okazji, polecacie jakieś sprawdzone kleszcze do zaciskania tulejek? Zależy mi na wersji do małych i większych tulejek. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez WalterW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Dzięki też się zaopatrze w zestaw Przy okazji, polecacie jakieś sprawdzone kleszcze do zaciskania tulejek? Zależy mi na wersji do małych i większych tulejek. Moim zdaniem, tego typu linki wygodniej i bezpieczniej (dla wytrzymałości zestawu) wiązać. Zrezygnowałem z tulejek już dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jak wiążesz? Babski, usemka, czy jakieś inne wynalazki? Zaciskarkę i tak potrzebuje do sztywniejszych linek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 takiej używam http://allegro.pl/cormoran-szczypce-do-zaciskania-tulejek-i-olowiu-i6041107181.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Wiążę babskim. Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby się ześliznął na zaczepie, a tym bardziej na rybie. Trzeba mocno zacisnąć i dla pewności trzeba zostawić kilka mm końcówki.Mówię o linkach bez powłoki nylonowej, te z powłoka mają dużo większy poślizg, przy nich stosowałem inne węzły ale ostatecznie w ogóle zrezygnowałem z linek z powłoką. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Przez przypadek znalazłem ciekawy patent , i szczerze nie mam pojęcia czy ktoś to produkuje czy jest to jakis hand made , 20 minuta przypon stalowy , zerknijcie panowie ...https://www.youtube.com/watch?v=GeRaBZmMAFs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Jeżeli dobrze kojarzę, ten przypon nazywa się "struna" i jest albo był do kupienia u jednego z forumowiczów. Nie używałem. Sam jestem ciekaw czy sprawdza się przy mniejszych przynętach. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Tutaj dokładnie kolega ma takie:http://jerkbait.pl/topic/50733-czeburaszki-mandulehaki-decoyowner/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 A czy ktoś z Was używa kewlaru jako materiał na przypony? W CW w Gdańsku twierdzili że szczupaki tego nie przegryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Kewlar po weekendzie wszystkim odradzam Połowę 4play-ów jakie miałem w pudle szczupaki mają teraz w pyskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 A czy ktoś z Was używa kewlaru jako materiał na przypony? W CW w Gdańsku twierdzili że szczupaki tego nie przegryza Kewlar po weekendzie wszystkim odradzam Połowę 4play-ów jakie miałem w pudle szczupaki mają teraz w pyskach Nie zapomnij opieprzyć tych "specjalistów" z CW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam,Po paru zawodach jakie sprawiły mi dragonowskie wolframy postanowiłem sam robić przypony na drapieżnika. Używam fluocarbonu i agrafek not knot team relax. Pod sandacza używam mniejszych agrafek i krętlików, do jerkowania większych. Jak na razie nie zdarzyła mi się obcinka, fakt, żepo każdym zębatym sprawdzam czy nie uszkodził fluocarbonu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam,Po paru zawodach jakie sprawiły mi dragonowskie wolframy postanowiłem sam robić przypony na drapieżnika. Używam fluocarbonu i agrafek not knot team relax. Pod sandacza używam mniejszych agrafek i krętlików, do jerkowania większych. Jak na razie nie zdarzyła mi się obcinka, fakt, żepo każdym zębatym sprawdzam czy nie uszkodził fluocarbonu.PozdrawiamJakiej grubości fluorocarbon? I czy specjalny przyponowy "leader" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Witam Panowie Czy korzystaliście z przyponów wolframowych firmy Jan-Tex.Wasze opinie, oceny.Dziękuję i pozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Łowię na te przypony, oraz agrafki i agrafki z krętlikami, trzeci sezon. Najdelikatniejsze 1,5 kg odradzam. Po holu szczupaczka, należy taki przypon wymienić. Łowiąc na kamienistym dnie, również są problemy, też należało by zmieniać po dość krótkim czasie. Kilka rybek, wcale nie jakiś wielkich, straciłem, zanim z nich zrezygnowałem. Polecam od 2,5 kg w górę. Jeżeli chodzi o agrafki przy przyponach, to polecam te zapinane. Otwarte są słabiutkie, potrafią zgubić przynętę. Podsumowując. Przypony od 2,5 kg z zapinaną agrafką. Dla jasności stosowałem maksymalnie o wytrzymałości 10 kg.Dodam jeszcze, że te zapinane agrafki są super. Rewelacja w rozmiarze 22 i 24 Oprócz okoniowych przynęt, zapinam na nie przynęty pstrągowe. Agrafki z krętlikami, też sobie chwalę. Pozdrawiam Ps. Cena troszkę boli, ale warto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi