Skocz do zawartości
  • 0

Zlot jerkbait'a w Irlandii - wspomnienia

Bujo

Pytanie

Witam,

Wczoraj pozno wieczorem dotarlem juz do domu. Musialem chwile wczesniej opuscic zlot ze wzgledu na lot.

@Ramay, @Yacare- dziekuje serdecznie za mile spedzony czas razem na lodce podczas dwoch dni. Jestescie na prawde super kompanami.

@Tomaszek, Krist444, Roch, Tpe1, Peresada, Vitacola- strasznie fajnie bylo was wreszczie poznac na zywo. Mam nadzieje ze nie ostatni raz.

@Remek, Friko, Hasior- ciesze sie z kolejnego spotkania.Mam nadzieje ze spedziliscie czas w Irlandi tak milo jak ja.

@Standerus- poradziles sobie ze wszystkim najlepiej jak bylo to mozliwe. Szkoda ze nie udalo sie wspolnie polowic ale na to przyjdzie czas we wrzesniu.

Pozdrawiam,

Bujo

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Plan jest taki by załapać się na wrzosy :D bo fotki z wrzosami są jeszcze piękniejsze.

Czyli na ew meetingu będziesz w onym czasie?? Bo wtedy wg teori wszystko żre - strach do wody podchodzić i nie wiadomo co łowić :mellow:

Wstawiłbyś jakieś fotki z nocnej akcji Das Boot??

• 0

GIT. Piękne widoki. Ale, coś chyba trudno, ognisko rozpalić. Jakoś drzewek nie za wiele :lol:

Nie było tak źle :D

Musiałem to zrobić. Trawnik jak w najlepiej utrzymanym parku, gdzieś niedaleko jakiegoś zamku nad Loarą ... a to zwykła łąka tylko przystrzyżona przez najlepszą kosiarkę Irlandzką - owcę.

d1.jpg

d2.jpg

d3.jpg

d4.jpg

• 0

witam!

bardzo ładne zdjęcia :D

osobiście uważam że Giants Causeway jest dość ładnym miejscem ale, jest dużo ładniejszych miejsc na zachodzie irlandii.

ma tu na myśli aran islands ( szczególnie po sezonie), ring of kerry czy nawet popularne mohery. w ogóle cała connemara ze swoimi rzeczułkami i jeziorami, maleńkimi woskami przycupniętymi gdzieś u podnóża góry to przepiękne tereny. szczególnie dla fotografa to istne eldorado. trzeba tylko odalić się trochę od popularnych szlaków i ciągle można tu poczuć czar tej wyspy.

pozdrawiam!

• 0

wybraliśmy najbardziej przyjazne miejsce do zwodowania łodzi @standerusa,owo miejsce nocą okazało się być juz mniej przyjazne do wyciągniecia łodzi .

niestabilne podłorze pod LandRowerem też nie pomagało wyciagać przyczepy ,a co dopiero przyczepy z łodzią.(waga kilkaset KG)

Kreatywnym myśleniem i siłą ludzkich mięśni wytaszczyliśmy przyczepkę na brzeg ,mobilizujące do walki z przyczepką okrzyki dajesz,dajesz,dajesz...niewątpliwie przyczyniły sie do sukcesu ,następnie wciągnęliśmy łódź na przyczepke z pomoca wciagarki recznej,no i wtedy wszystko już poszło gładko.

Trwało to kilkadziesiąt minut ale wrarzenia zostały niezapomniane

• 0

Dzięki! chciałem to zostawić na deser :D

Jeszcze jedno nocne. Nie chciał za cholerkę rzucać. Widział mnie i czekał aż odjedziemy. Niestety w przeciągu pół godziny stał w miejscu jak czapla i czekał ... na ryby, czy na mnie??? A wymarzyłem sobie nocne zdjęcie wędkarza łowiącego na muchę :D

w.jpg