Spider1987 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkich bardzo serdecznie!Od pewnego czasu nurtuje mnie pewna sprawa. A mianowicie: W jaki sposób przechowywać bardzo małe przynęty gumowe tzw. paproszki itp. żeby się nie zabarwiały, nie wchodziły w reakcje z plastikowym pudełkiem (odkształcenia przynęt bądź samego pudełka), dostęp do przynęt był łatwy i komfortowy.Chodzi o to, że szukam pudełek, które mają sporą liczbę przegródek na te przynęty, a każda z tych przygród powinna być osobno zamykana.Proszę o poradę w doborze pudełek lub czegoś innego co byście bez mrugnięcia okiem polecili, w czym wy trzymacie swoje paprochowe przynęty na okonia ?!Ciekawi mnie jakie są wasze opinie i jakie są najlepsze artykuły na rynku do przechowywania tego rodzaju przynęt?!Pozdrawiam!!! Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Spider1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Kup sobie takie pudełeczko dwustronne:http://allegro.pl/jaxon-pudelko-pojemnik-na-akcesoria-dwustronne-i3774284212.htmlMi wystarcza, a dwie sztuki to świat i ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Witaj,Pudełko praktyczne i cena korzystna pod warunkiem ze nie będziesz zostawiał go na słońcu (mi w takim pudełku przynęty wyblakły) . Edytowane 4 Stycznia 2014 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Nawet ciekawe pudełeczko ! A wiecie może czy firma Plano albo Meiho Versus produkuje coś takiego?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Witaj,Pudełko praktyczne i cena korzystna pod warunkiem ze nie będziesz zostawiał go na słońcu (mi w takim pudełku przynęty wyblakły) .Wobec tego wolałbym coś innego (może przyciemnione pudełko) żeby uniknąć wyblaknięcia moich przynęt .Wolę dołożyć do pudełka i mieć pewność, że przynętom w pudełku nic nie zaszkodzi (choćby to słońce).A tak swoją drogą możecie mi podpowiedzieć opierając się na waszej wiedzy i doświadczeniu jakie pudełka są najlepsze?Taki ranking firm produkujących pudełka spinningowe TOP 3 ( jakość )Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Witam forumowiczów !Powiedzcie proszę w czym przechowujecie wasze najmniejsze przynęty (paproszki).Opinie do pudełek lub co tam tylko macie a także foto mile widziane!!! Może być z waszym arsenałem.Pozdrawiam serdecznie ! Edytowane 5 Stycznia 2014 przez Spider1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja mam 2 versusy i jest git. I polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja używam takiego: http://www.pirania-sklep.pl/pudelka_torby_chlebaki_pokrowce/pudelka/-_anplast/przybornik_na_przynety.html Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 A tu masz takie podobne ,tylko ma małe zamykane przegrody: http://www.pirania-sklep.pl/pudelka_torby_chlebaki_pokrowce/pudelka/-_anplast/przybornik_na_przynety_-_zlowik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja mam 2 versusy i jest git. I polecam.Powiedz jakie modele używasz do przechowywania paproszków .Słyszałem, że versus robi najlepsze pudełka spinningowe na rynku - to prawda???Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Drodzy koledzy i koleżanki!Chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat: Najlepszych firm, które produkują PUDEŁKA na przynęty spinningowe - TOP3 jakość!Za posty z góry bardzo dziękuję.Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drateffka83 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witaj!Powiem Ci tak, przeszło przez moje ręce sporo pudełek ale 2 lata temu wróciłem do korzeni. O co chodzi już tłumaczę. Na początku mojej przygody ze spinem czyli około roku '96 kupiłem sobie pudełko MIKADO o numerze 330-803, nieduże i tanie. Do tego jakieś wiróweczki i zaczęła się zabawa z okoniami. Po niedługim czasie gdy nad wodą widziałem jak gość wymiata okonie podpytałem na co to tak można połowić? A no na takie młody chłopcze gumeczki - odpowiedział gość. Kupiłem i ja no i oczywiście tych kilka sztuk do pudełka włożyłem. Żeby nie owijać w bawełnę to powiem już w dużym skrócie. Tamto pierwsze pudełko poszło na bok bo skompletowałem sobie nowe pudełko (innej marki) z przynętami które były wtedy łowne. Pierwsze pudełko przeleżało swoje lata, w nim oczywiście te sentymentalne pierwsze przynęty i co najciekawsze po tych wszystkich latach mam to pudełko do dnia dzisiejszego, nie odkształciło się nawet minimalną ciuteńkę na porywie, wszystkie brzegi stykają się idealnie, zamek trzyma że aż nie chce się wierzyć a do tego jest dla mnie na dzień dzisiejszy idealne pod względem konstrukcyjnym. Rząd od zamka to 4 stałe przegrody, rząd od "zawiasu" to 3 regulowane przegrody. Wobki kleniowe w stałych przegrodach, kilka lekkich boleniówek w regulowanych i w jednym pudełku można mieć garstę przynęt na klenie, jazie z przyłowem bolka jeśli pojawia się w zasięgu rzutu. Wejdź sobie na alle.... bo tam je nabyłem przed dwoma laty i znajdziesz wymiary. Od tych dwóch lat mam w nich gumki i nie ma najmniejszego śladu jakiejkolwiek reakcji a tarzało się paprochy w różnych dipach itp.Polecam też pudełka PLANO w wielkości coś około paczki paierochów, może ciut większe, na 4 lub 6 stałych przegródek ale troszkę po czasie odgina się zaczep na dekielku, trzeba go poprostu przygiąć ręcznie i będzie działało. Tu masz link do pudełka.http://allegro.pl/mikado-male-pudelko-udt-330-803-i3789917387.htmlPzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drateffka83 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Powiedz jakie modele używasz do przechowywania paproszków .Słyszałem, że versus robi najlepsze pudełka spinningowe na rynku - to prawda???Pozdrawiam! Co do versusa mam mieszane uczucia jeśli chodzi o gumki, po roku przechowywania w nich zapasawych calowych świsterków pudełko wygląda tak że wstyd go z kieszeni wyjmować a i szkoda aby paproszki pouciekały przez szpary powstałe po odkształceniu pokrywki. Nie piszę o tych najmniejszych tylko tych o rozmiar większych z regulowanymi przegródkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Versusa używam od paru lat i powiem że są te pudełka bardzo dobre , lecz strasznie podskoczyli z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi