tomi78 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Mam zamiar kupić taki latawiec podwodny tylko nie wiem jaki rozmiar ,proszę o jakieś wytyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Poszukaj na Cabelasie. Tam przy opisach dryfkotew sa podane dlugosci lodzi w stopach do jakich stosowac ktory model. Powiedzialbym Ci jaka ja kupilem na Syrsan...ale lezy w Warszawie a nie jest az takim dalekowidzem Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Masz tutaj -> http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp?t ype=product&cmCat=Related_IPL_019547&id=000132001363 1a Do łodzi z Syrsan pasowała będzie L'ka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Mam zamiar kupić taki latawiec podwodny tylko nie wiem jaki rozmiar ,proszę o jakieś wytyczne @Tomek, kup rozmiar L i najlepiej taki model jak pokazał Remek w załączonym linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Kupił bym taki latawiec z cabelasa gdyby przesyłka przyszła na czas ,ale obawiam się że ja przyjadę z Syrsan a to jeszcze nie dojdzie.Dlatego musze kupić coś w naszej krainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Znalazłem coś takiego . http://sklep.sail-ho.pl/index.php3?towid=3790&r=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 nie znam tej z cabelasa, wiec nei moge ocenic, natomiast ja bym sie kierowal nastepujacymi kryteriami:jak najmniej linek - nie placze sie przy rozkladaniuz lekkim obciazeniem w jednej polowce - rozklada sie bardzo szybko i praktycznie samoczynnieo powierzchni nie wiekszej niz 2 m/kwadrat - wieksze czesto sprawiaja klopoty ps. jako protezy, w przyplywie rozpaczy, mozna uzyc zaadaptowanej duzej torby IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Wtrące swoje 5 groszy Tomi pisząc te zapytanie więcej czasu straciłeś niż to warte weź kawałek materiału trochę taśmy i sam uszyj w 1 godzinę będzie gotowa twoja dryfkotwa, ja tak zrobiłem i tyle czasu mi to zajeło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Odświeżam temat, ponieważ muszę kupić takowe cudo pod kątem wyjazdu na szkiery.@tomi78, kupiłeś w koncu podlinkowaną dryfkotwę? Nie mam już czasu na zakupy za oceanem i w zasadzie skazany jestem na to:http://sklep.sail-ho.pl/index.php3?towid=3790&r=1Będę wdzięczny za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Torba z ikei w dnie dziura i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Albo materiał z dwóch toreb z IKEI, taśma do kupienia w pasmanterii i ktoś potrafiący obsługiwać maszynę do szycia i trochę ciężarków do obciążenia jednej strony dryfkotwy. @Tomi78 kojarzysz moją dryfkotwę? Chłopaki w każdym razie stwierdzili, że to mógłby być sposób na biznes Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Rozumiem Wasz optymizm Wolałbym raczej rzeczową odpowiedź na moje pytanie - nada się czy też nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Dryfkotwa to nie prom kosmiczny. Jak będzie tylko odpowiednio trwała to będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam,jak najbardziej się nada,ale w sumie po co jeśli można samemu sobie takie coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jezeli ktos chce byc profi i cool to nie ma wyjscia - Cabelas. Natomiast jezeli glownie chodzi o to zeby spowolnic dryf łodzi(i ma byc szybko) to warto przyjrzec sie jak sa wykonane dryfkotwy i zaadoptowac cos albo uszyc samemu.Z tego na co warto zwrocic szczegolna uwage to koniecznosc zrobienia otworu. W przeciwnym wypadku szmata bedzie wykonywac nieskoordynowane ruchy. Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobertGizycki Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Odświeżam temat, ponieważ muszę kupić takowe cudo pod kątem wyjazdu na szkiery.@tomi78, kupiłeś w koncu podlinkowaną dryfkotwę? Nie mam już czasu na zakupy za oceanem i w zasadzie skazany jestem na to:http://sklep.sail-ho.pl/index.php3?towid=3790&r=1Będę wdzięczny za opinie Witam, kupiłem taką na szkiery ale nie miałem jej okazji wypróbować - muszę poczekać do czerwca . Powiem jedno - spodziewałem się, że w srodku, na obwodzie, będzie obręcz która usztywni konstrukcje. A ta niestety jej nie ma.Stąd pytanie do kolegów, czy to duży problem? Czy wszystkie dryfkotwy mają takie usztywnienie i czy jest ono niezbędnę?Co do solidności wydaje się być mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 dryfkotwa nie musi mieć takiej obręczy ,w wodzie otwiera się jak spadochron i wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 dryfkotwa nie musi mieć takiej obręczy ,w wodzie otwiera się jak spadochron i wszystko działa jak należy hmm wlasnie jestem po 3 razie testowania dryfkotwy spadochronowej. o takiej. I zawsze jak ja wrzuce do wody to idzie osiwiec zanim zatonie (w szybkim dryfie zdaze splynac kilkanascie metrow...) i sie rozlozy - to normalne czy powinno sie dolozyc jakis ciezarek kilkadziesiatg na koniec?Czy serio stosujecie 5krotnie dluzsza line niz lodka? w moim przypadku to by bylo okolo 30m linki! (drugi beben jak do kotwicy? ps wiem, ze teoretycznie kotwice morska owinno sie mocowac na dziobie, ale kilka osob sie ze mna kluci by je mocowac na burcie - jakies sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Baju baju będziesz w raju Ja używam linki która nie ma nawet 10m długości, a i tak nie wypuszczam całej. Do jednej z krawędzi przyczep sobie ciężarek. Do mojej dryfkotwy – torby z IKEA – wystarczy ca. 50-60g. Działa b. dobrze. Mocuję tylko w połowie burty, mam wtedy ładny, boczny dryf. Z tym mocowaniem na dziobie, to chyba tylko przy dużej fali - ze względów bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W Ikei bywają takie różowe torby ogrodnicze z wkładaną plastikowa obręczą usztywniającą, też zdają egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Jak z obręczą, to nawet lepsze niż zwykła zakupówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Do mojej dryfkotwy – torby z IKEA – wystarczy ca. 50-60g. Działa b. dobrze. Mocuję tylko w połowie burty, mam wtedy ładny, boczny dryf. Z tym mocowaniem na dziobie, to chyba tylko przy dużej fali - ze względów bezpieczeństwa. gdzie mocujesz ciezarek? bo ja myslalem na samym koncu stozka.liny wlasnie sam uzywam tez jakies 5-10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Na obwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 To wszystko to picowanie moją sam zrobiłem w godzinę pięć lat temu i do dzisiaj zdaje egzamin w 200%, wypuszczam ją 2-2,5 m za rufę nawet w śrubę nie chce wchodzić jak by się bała co ją spotka, żadnych problemów, i oczywiście żadnych ciężarków. Rzucam ja za rufę i w mgnieniu oka się otwiera. Wykonana jest z płótna namiotowego pasy wzmacniające to wycięte pasy ze złomowanego samochodu Wymiary Średnica zew stożka . 900mmśrednica wew stożka [otworu]. 100mmDługość [Wysokość] stożka 1200Długość pasów od zew,średnicy do kółka 1200Pasy lecą przez całość do końca stożka i na średnicach też jest obszyta pasem aby ja wzmocnić i trochę usztywnić. Potrzebna jest linka od końca do łodzi w celu szybkiego wyciągnięcia dryf kotwy z wody do łodzi. Moja skutecznie wyhamowuje 5m łódź z dwoma osobami na pokładzie o wadzę ponad 1 tony.Pamiętać musimy o tym że rozwinięta daje spory opór i dlatego trzeba wyciągać ja od tyłu dodatkową linka poprze rolowanie od tyłu i szybkie pozbywanie się wody Pozdrawiam Tornado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Moja skutecznie wyhamowuje 5m łódź z dwoma osobami na pokładzie o wadzę ponad 1 tony. uu z czego ona? tzn myslalem ze moja jest ciezka, ale nei wazy pewnie i 300kg przy 1.8 szerokosci max i okolo 5.5m dlugosci...winda na przyczepie jest na max 600kg i juz ze 2 razy wciagalem ja niemal na sucho wiec chyba nie wazy wiecej.Chyba ze masz taka z kabina, kolem sterowym etc wtedy ok na w miare wietrznym sporym jeziorze (jezioro kilkadziesiat km dlugie wiatr okolo 15km/h) moja spowalniala mnie do okolo 1 km/h (bez dryfkotwy nei dalo sie opuscic obrotowki do dna bo od razu sie krecila - tak lodke znosilo A za ostatnim razem mialem niefarta bo prady podwodne powodowaly, ze dryfkotwa miast spowalniac nas przyspieszala (raz byla z lewej raz z prawej strony lodzi (lapalismy przy wplywie sporej rzeki - wiatr wzdluz duuuzego i waskiego jeziora wial przeciwstawnie do pradu rzeki tworzyly sie rozne prady podwodne etc i ciezko stwierdzic dzaialanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Panowie pytanie brzmi ,jak dobrać dryfkotwę do długości łodzi?Czy jest jakaś reguła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
tomi78
Mam zamiar kupić taki latawiec podwodny tylko nie wiem jaki rozmiar ,proszę o jakieś wytyczne
40 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi