wierzba Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Witam.Mieliście styczność z młynkiem Daiwa Steez 3012 z 2013 do spin ma być to alternatywa dla stella 4000fe. Co o tym myślicie ? Edytowane 4 Stycznia 2014 przez wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) BMW kontra Audi?Czym czcesz jeździć .Osobiście brałbym stellę czyli audi . Edytowane 5 Stycznia 2014 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Stelle miałem możliwość testować dlatego zależny mi na opinii użytkowników steez`a bo shimano wprowadzi w kwietniu nowy model stelli. Ceny spadną, a jest jeszcze trochę czasu a zamierzam skompletować nowy zestaw na sezon wiosenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Z tym spadaniem cen to troszke przesadziles rownie dobrze mozesz napisac, ze ceny wszystkiego spadna wzgledem inflacji - to stwierdzenie jest bardziej prawdziwe ;/Nie mialem do czynienia z steezem, ale mialem w dloniach exista i w porownaniu z chocby z gwiazda 10` ( bo chyba do niej chcesz, porownac ewentualna alternatywe daiwy) to.. stella kreci przyjemniej.Druga sprawa to taka ze steez to jednak nie exist, a nieco nizszy model.. wiec.. jak dla mnie nie ma co nawet porownywac.Watpie by te nowe futurystyczne cuda daiwy krecily zdecydowanie lepiej i byly trwalsze od starszych existow ;/ Edytowane 5 Stycznia 2014 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Z tym spadaniem cen to troszke przesadziles rownie dobrze mozesz napisac, ze ceny wszystkiego spadna wzgledem inflacji - to stwierdzenie jest bardziej prawdziwe ;/Nie mialem do czynienia z steezem, ale mialem w dloniach exista i w porownaniu z chocby z gwiazda 10` ( bo chyba do niej chcesz, porownac ewentualna alternatywe daiwy) to.. stella kreci przyjemniej.Druga sprawa to taka ze steez to jednak nie exist, a nieco nizszy model.. wiec.. jak dla mnie nie ma co nawet porownywac.Watpie by te nowe futurystyczne cuda daiwy krecily zdecydowanie lepiej i byly trwalsze od starszych existow ;/No.Widzisz jeśli chodzi o Polskę to się nie mylę bo ceny u nas nigdy nie są obniżane,ale w Niemczech już widać ruch w obniżaniu cen na stelle. Wracając do potsa chodzi o opinie, a nie o cenę. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Fakt faktem, nie zakumałem, stellę faktycznie jak porównywać to do exista bo steez to raczej TP .Jak dla mnie stella jest nr1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) To troche bez sensu szukac rzetelnej opini czegos co raptem jest rok na rynku i jest raczej marginalnym produktem. Poza tym mi to sie kojarzy z jakims tam klonem exista w ktorejs tam odslonie.. dla mnie zupelnie nie do zaakceptowania, a tym bardziej do porowywania z gwiazda shimano.Kazdy kto ma tego steeza nic zlego o nim nie napisze, bo za malo go zna.Wady.. a kokretnie zmiana pracy na "zabkowanie" topowych daiw serii real four wychodza dopiero po intensywnym sezonie/dwoch, dlatego to o co pytasz dzis jest bez sensu. Kolejna sprawa to ta super lekkosc, ktora jest slepa uliczka.. wymyslona bardziej przez marketingowcow, niz inzynierow.. nie da sie bezkarnie schodzic z waga kolowrotka, nie tracac jego najwazniejszych cech, szegolnie tu mam na mysli powszechnie rozumiana bezawaryjnosc. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 dzieki Fakt faktem, nie zakumałem, stellę faktycznie jak porównywać to do exista bo steez to raczej TP .Jak dla mnie stella jest nr1 .dzięki Jozi myślałem ,ze ten stezz to polka porównywalna ze stella bo exist to 2 x większa kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) steez to jednak nie exist, a nieco nizszy model. Byłem przekonany, że to to samo, jedynie na inne zapotrzebowanie rynkowe Edytowane 5 Stycznia 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Poczekajmy na opinie bo jakoś nie do końca jestem przekonany ze Steez to polka TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Byłem przekonany, że to to samo, jedynie na inne zapotrzebowanie rynkowe Waldku zarowno exist jak i steez wystepuja na pierwotnym rynku japonskim - jdm. Co min. znaczy tyle, ze zaden z nich pierwotnie nie byl przeznaczony na "gorszy" rynek od japonskiego.. Ale marketingowcy zrobili swoje i steez powszechnie i sporo taniej byl dostepny poza japonia ( w placie 2-3 lata temu byly promocje w cenie na nasze okolo 1800zl. mnie kreciol nigdy nie interesowal, ale tyle zapamietalem.. ) A to znaczy min. to co napisalem wyzej.. tj. od taki ubozszy klon exista, dla "ubogich" bo jak sam autor slusznie zauwazyl exist jest dwa razy drozszy..Choc w pierwotnym wydaniu roznic w cenie jak i w jakosci miedzy steezem a existem nie byly rozbiezne.O jakosci tego nowego cuda nic nie pisze.. bo nie mialem, ale dzis dwa razy mniejsza cena nie bieze sie z nikad. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 BMW kontra Audi?Czym czcesz jeździć .Osobiście brałbym stellę czyli audi . :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Byłem przekonany, że to to samo, jedynie na inne zapotrzebowanie rynkowe Różni je jedynie barwa, napisy oraz rolka (exist ma 2 łożyska). Mam na myśli modele 2508. W steez wszystkie łożyska są ceramiczne tak jak w exist, bebechy też. Wracając do tematu to wybrałbym stelle...chyba, że Exist 3012HC (pierwszy model). Uważam, że to najmocniejszy kołowrotek w swojej klasie "wielkościowej" i wagowej. Miałem kilka dni temu przyjemność serwisu takiego jak i infinity Q XP gdzie przekładnie są takie same. Oba odbyły pierwsze smarowanko poza fabryką i w obu było prawie sucho. Dostały właściwą porcję smaru (ardent) i kręcą bardziej maślanie. Oba kołowrotki kręciły dwa lata i śladów zużycia nie widać żadnych. W infinity porażką jest brak łożyska w rolce, ceramiczne są tylko dwa na pinionie, a reszta zwykłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 BMW kontra Audi?Czym czcesz jeździć .Osobiście brałbym stellę czyli audi .Stella i Audi są do d..y, myślałem ze to oczywiste:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Stella i Audi są do d..y, myślałem ze to oczywiste:)Nooo, myślałem Michałku, że zapomniałeś o nas a TY cały i zdrowy w dobrej kondycji :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Koledzy pomóżcie ... auto do d...y już mam jeszcze tylko Stelkę muszę do d...iatego kompletu kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Stella i Audi są do d..y, myślałem ze to oczywiste:)uni europejskiej nie było to i chłopy o dupy dbali. ....unia przyszła....granice pootwierali,,to teraz juz wszystko do d_ _ y pchaja.....tęczowo sie jakos robi..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 kolowrotki w czopkach ... auta w czopkach ... wot kur#@&%$ tjechnika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 czopki JDM to jest to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 ..nie glicerynowe a maślane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam, Jozi tak na prawdę podał najlepsze porównanie nowej stelli. Kupno nowego modelu to dokładnie zakup nowego Audi. Od poprzedniego nie różni sie za bardzo, wiemy o jego wadach, kiepskich silnikach, skrzyniach, wiemy ze nie będzie tak trwały jak model '98, mówią, ze mniej spala ale to tylko pobożne życzenia, pozwala sie nam natomiast poczuć lepiej w swoim życiu, śmigac po najszybszych pasach autostrad i mrugac bojowo nastawionymi ledowymi lampami powyginanymi fikusnie nawet gdy mamy pod maska A6 dwu-litrowego diesla a jak już dodamy nawigację, pakiet sport czy aaaaaa napęd quattro to mamy wypas na miarę nowej millennium w odsłonie 2014 z tytanowymi bebechami Życie jest piękne Miłego wieczoru Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Od 2009 poprawili silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Od 2009 poprawili silniki Żaden nie zbliży sie zywotnoscia do starego 1.9 tdi, nie ma sie co łudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 @Bujo życie jest za krótkie żeby jeździć diesel-em... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 @Bujo życie jest za krótkie żeby jeździć diesel-em... Wiem, boxer i 6 cylindrow za siedzeniem lubie najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi