guciolucky Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja też mam boxer ale tylko 4 gary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Turbobenzynka rządzi Panowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Żaden nie zbliży sie zywotnoscia do starego 1.9 tdi, nie ma sie co łudzić Tak, z tym że do tego z pompą wtryskową czyli model produkowany do połowy 2001, czyli model 90hp i 110hp. Następne już niestety gorsze. Znacznie poprawiła się jakość silników diesla w grupie VW kiedy odeszli od pompowtrysków i zastąpili je układem common rail . Benzynowe natomiast straciły na jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Auto jak i kołowrotek musi być Made in Japan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Exist steez jest bardziej "wyspecjalizowaną" wersją "zwykłego" exista. Sprawa sprowadza się do tego, że jest on przeznaczony do łowienia w słodkiej wodzie i nawijania fluorocarbonu. Pomijam różnice stylistyczne. Wg mnie to ta sama półka. Co ciekawe- w Japonii steez'y miały (i nadal mają) wyższe ceny od "zwykłych".Krótkie omówienie exist'ów jest tu:http://www.australianfishing.com.au/forum/fishing-blog/269551-steez-vs-exist-what-is-the-real-difference-between-daiwa-s-flagship-spinnersMam wrażenie, że w modelu 2013 zasada jest podobna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Tak, z tym że do tego z pompą wtryskową czyli model produkowany do połowy 2001, czyli model 90hp i 110hp. Następne już niestety gorsze. Znacznie poprawiła się jakość silników diesla w grupie VW kiedy odeszli od pompowtrysków i zastąpili je układem common rail . Benzynowe natomiast straciły na jakości...Pompowtryski są bardzo żywotne. Kilkaset tysięcy przebiegu bez problemu. Ale jak juz siadą to masakryczna kasa. Ale nowsze układy z wtryskami piezo Bosch-a potrafią paść juz po 100-200 tys. I są dużo bardziej czułe na jakość paliwa. Ciśnienia w układzie są masakryczne. Wiem coś o tym, bo od 1997 roku sprzedaje części do aparatury paliwowej Diesli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 boxer + turbinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie do końca bez problemu Andrzeju. Ty sprzedajesz ja naprawiam. Nasze paliwa są jakie są. Często z jakimiś rozpuszczalnikami, a te idealnie rozpuszczają gumę czyli uszczelki. Nie ma co ich trwałości porównywać do pompy rotacyjnej. Faktem jest, że te piezo są wadliwe jak cholera. Vw wprowadzał nawet akcje serwisowe na bezpłatną wymianę takowych. Do starych układów z pompą rotacyjną już nie wrócimy niestety, dlatego common rail jest w tym momencie najlepszym układem. Niestety też bez wad nie jest. Zawory wysokiego ciśnienia na listwie, pompy wysokiego ciśnienia, wtryski to są rzeczy które cały czas cierpią przez złą jakość paliwa. Ale coś za coś. W 3,0 dieslu masz moc min. 200hp teraz i wspaniały moment obrotowy no i na koniec dużą oszczędność paliwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Żaden nie zbliży sie zywotnoscia do starego 1.9 tdi, nie ma sie co łudzić Dobrze prawisz z tą żywotnością, ale z terkotem(czytaj ząbkowaniem) też żaden nowy się nie zbliży, chyba że stary ursus :lol: . Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Auto jak i kołowrotek musi być Made in JapanI z tym sie zgodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 a ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 a ja nie Das auto :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Exist steez jest bardziej "wyspecjalizowaną" wersją "zwykłego" exista. Sprawa sprowadza się do tego, że jest on przeznaczony do łowienia w słodkiej wodzie i nawijania fluorocarbonu. Pomijam różnice stylistyczne. Wg mnie to ta sama półka. Co ciekawe- w Japonii steez'y miały (i nadal mają) wyższe ceny od "zwykłych".Krótkie omówienie exist'ów jest tu:http://www.australianfishing.com.au/forum/fishing-blog/269551-steez-vs-exist-what-is-the-real-difference-between-daiwa-s-flagship-spinnersMam wrażenie, że w modelu 2013 zasada jest podobna. Dzieki za cenne info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Panowie merytorycznie do brzegu .Ba jestem tu nowy ale myślałem,że to poważna strona. Pasjonatów motoryzacji nie brakuje, a sam nim jestem.Czy nabijamy posty i potem eksperci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Panowie merytorycznie do brzegu .Ba jestem tu nowy ale myślałem,że to poważna strona. Pasjonatów motoryzacji nie brakuje, a sam nim jestem.Czy nabijamy posty i potem eksperci?Nie bądź spięty jak polityk przed wyborami .Jak człek zbyt spięty, guma od majtek pęka .Nic na przeszkodzie Ci nie stoi być ekspertem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie bądź spięty jak polityk przed wyborami .Jak człek zbyt spięty, guma od majtek pęka .Nic na przeszkodzie Ci nie stoi być ekspertem .Dokładnie nie jeden tu cicho siedział i tylko czytał. ......raz czasem zadał pytanie....a teraz to 'expertów" w kazdej dziedzinie,ze hoho....tu juz tyle mądrych,ze normalnego to ze świeca szukac ....tu sa nawet specjalisci od spraw nikomu nie potrzebnych....... :lol: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dokładnie nie jeden tu cicho siedział i tylko czytał. ......raz czasem zadał pytanie....a teraz to 'expertów" w kazdej dziedzinie,ze hoho....tu juz tyle mądrych,ze normalnego to ze świeca szukac ....tu sa nawet specjalisci od spraw nikomu nie potrzebnych....... :lol: :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 3 strony... zartow na kilka skeczy. Żaden użytkownik exista 12 czy tez steeza sie nie odezwal.Mało kto tym lowil. Kilku widziało. Wszyscy opiniuja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mam, tylko w gablocie. Żal uzywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mam, tylko w gablocie. Żal uzywać WaldkuPytanie zrozumiałem jako porównanie exist/ steez zz 2012/2013 czyli zaion body i mag seal w rotorze i rolce kablaka vs stella 2010/fe...Osobiście nie miałem okazji wędkowania ta daiwa.Z tych po 2010 to tylko certate higear custom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) No tak. Znowu pokręciłem coś. Za dużo tych modeli. Mam mniejszy/inny model 2500 z cholerawi którego roku Edytowane 6 Stycznia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 No tak. Znowu pokręciłem coś. Za dużo tych modeli. Mam mniejszy/inny model 2500 z cholerawi którego roku Ten taki bardzo ladny.On tak naprawdę byl do 2011 w jp a do 2012 na reszcie rynków. Tego nowszego określa sie 2012. Ten pierwszy to po prostu exist czy tam wersja specjalna czyli steez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 No tak. Znowu pokręciłem coś. Za dużo tych modeli. Mam mniejszy/inny model 2500 z cholerawi którego roku Waldek skleroza puka do drzwi-nie otwieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Waldek skleroza puka do drzwi-nie otwieraj Wszystko przed Tobą Wojtuś . Dzięki Danielu. Spróbuję przyswoić wiedzę. Całkiem serio. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) prosze o to chodzihttps://imageshack.com/i/0f6bh4j Edytowane 6 Stycznia 2014 przez wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi