Skocz do zawartości

Pierwszy multik

tomi78

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jak oceniacie tego http://www.allegro.pl/item362668809_abu_garcia_ambassadeur_b lack_max_blackmax_left.htmlw stosunku do tej Daiwy??

Miałem podobną Daiwe, która podałes na linku Tomi78. Podczas mrozów nawaliło tylko łozysko oporowe, które po wyczyszczeniu i ponownym nasmarowaniu było ok.

Pozdrówki!

Też mnie interesuje opcja jakiegoś w miarę taniego multika na początek,i też dołączam się do pytania czy lepsza byłaby ta daiwa czy abu z linku który wstawił Pablos :D Chodzi mi o multik pod jerki,slidery,fatso itd.

A teraz trochę i innej beczki.Jak już uznam,że umiem się w miarę dobrze obsługiwać multikiem,co mam kupić do jerków curado czy revo s,sx?A może od razu kupić Shimano albo Abu?Doradcie coś fachowcy :)A może coś innego do 500zł? Pozdrawiam

............................................................ A teraz trochę i innej beczki.Jak już uznam,że umiem się w miarę dobrze obsługiwać multikiem,co mam kupić do jerków curado czy revo s,sx?A może od razu kupić Shimano albo Abu?Doradcie coś fachowcy :)A może coś innego do 500zł? Pozdrawiam

W zeszłym roku miałem ten sam problem. Zacząłem od.....ćwiczeń na sprzęcie pożyczonym, od życzliwego @tornado.

Był to ABU C4 zestawiony z mocarnym Rozemeijerem do 70g (ja bym mu dał 120g)

Gdy uznałem, że już mogę, kupiłem pierwszy-Daiwę Fuego a nieco później.... się dopiero zaczeło :lol: :mellow: :D :lol: :huh: :o :mellow:

Pierwsze ćwiczenia mam już za sobą,myślę,że tragedii nie było :mellow: Powiem szczerze,że trochę(a nawet nie trochę) się zajarałem,chciałbym powoli coś kompletować.Myślę,że o zwykłych kręciołach mam dość duże pojęcie,ale o multikach praktycznie zerowe,stąd moja prośba o doradzenie :D

daiwa procaster to jeden z najlepszych multikow z nizszej polki, maszynka praktycznie nie do zajechania, moja sluzyla mi 5 lat i sprzedalem ja ostatnio za bezcen (w nadal bardzo dobrym stanie) i jestem na 100% pewien, ze bedzie nastepne 3 sezony hulac ... wedlug mnie do jerkow i na poczatek jak znalazl ... mojego procastera uzywalem do wabiow srednich i duzych (60 do 100 gram) i nic mu sie zlego nie dzialo, zreszta juz nie raz na naszym forum o tym kolowrotku pisalismy, najczesciej dobrze i bardzo dobrze, powtorze raz jeszcze, w tej kategorii cenowej procaster jest nie do pobicia!

informacja dodatkowa: odpowiednik procastera na rynek japonski, czyli cronos, jest opisywany jako heavy duty ...

a te black 'mad' maxy od ABU to ostatnia kaszana, odradzam kazdemu!

mozna tez jak pisal peresada, kupic alphasa 150 i mamy elegancko pozamiatane na kilka sezonow ... mozna tez curado ... jest tyle tego, ze tylko wybierac i kupowac