Skocz do zawartości

Trocie i Łososie 2014

joza67

Rekomendowane odpowiedzi

Dawać więcej zdjęć! nie łowicie? :) Trochę podpuszczam ale mam nadzieję, że pojawią się tutaj zdjęcia!

A mnie się wydaje, że na więcej fotek nie pozwala regulamin. Łososie i trocie raczej są zabierane, a regulamin zabrania wklejania zdjęć zabitych  lub przeznaczonych do zabrania ryb.

no wypuszczać ryby

tak jak dzsiejszy łosiek z drwęcy na muche 94cm. brawo

@beny, nie wiem czy mówimy o tej samej rybie, ale dzisiaj byłem świadkiem podobnej akcji ;) tylko temu dawali +100, dokładny pomiar miał się odbyć w domu, ryba tylko przyłożona do blanku... i szybko uwolniona :) z odległości obserwowałem 2 połowę holu, ale coś tam przyciągnąłem zumem, tu tuż przed lądowaniem rybki:

nmps.jpg

edycja: Czytałem relacje na innym forum i to jest raczej ta sama raby co @beny1655pisał.

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 2

Tak, to scena z holu 94cm łosia. Byłem 300m niżej ( łowienie zacząłem 100m niżej :-( ) Szedł chłopak i pokazał mi film z holu z drugiego brzegu. 25min pierwsza czesc, 15min druga. Ma być na youtube. Chłopak pozamiatał. Po czym wypuścił rybę. Szczere graty dla niego za postawę. Może coś kiedyś pęknie. Na razie tabun osękowców i krzesłkarzy.

• Like 4

To sporo użytkowników  forum było wczoraj ;) jeszcze kilku widziałem...

@rózgaś, my wracając pod prąd, mijaliśmy jakiegoś gościa (chyba Ty) próbującego odstrzelić przynętę...

Wiem, widziałem, podsłuchiwałem wszystko, imiona i skąd są , minuty dwóch filmików itp. ale szczegóły może łowca, albo filmujący poda.

A i brawo biłem po uwolnieniu i pogratulowałem ;)

Piękna rybka gratulacje i wielkie brawa za zwrócenie rybie wolności.

Modliłem się żeby złowić 2 stycznia w Lubiczu rybę i wypuścić ją na oczach wszystkich może był by to jakiś krok w edukacji.

Ale niestety nie udało się 3 dni bez ryby tylko jedno delikatne branie.

@rózgaś też się mijaliśmy zaraz za młynem w Lubiczu 3 stycznia. Twarz wydawała mi się znajoma ale zorientowałem się dopiero po kurtce notabene takiej samej jak moja Wolfskina jak przeglądałem FORSa :)

4 stycznia spotkałem Pawła Nadrowskiego i miałem okazję obserwować w akcji holu trotki 70 cm w okolicach Nowej Wsi

Miło powspominać a teraz do roboty :)

Piękny łosoś i piękna postawa łowcy,Gratulacje!!!

Ja walczyłem 4 dni na Wierzycy i Drwęcy,wiem że ryby były (kilka widziałem,miałem dwa trącenia) ,ale ja niestety na zero... (pierwszy raz od 2004 roku). Czuje się dziwnie  (nosi mnie na ryby,jak bym na nich nie był) ,ale...  bywa.... Wędkarstwo uczy pokory całe życie...Dodam jeszcze że warunki do łowienia były super,łowiło się jak w marcu,a nie styczniu.

Dawno nie łowiłem  w takim zagęszczeniu ludzi i już chyba zapomniałem jak to jest...tzn.że 90% trociarzy (jak i innych moczykijów) chodzi po rybę ,a nie na ryby...

Nie mniej jednak spotkałem i poznałem kilku,kilkunastu fajnych,pozytywnie zakręconych  chłopaków (bez osęki przy pasku) i tych serdecznie pozdrawiam.

W.

Edytowane przez WOBI
  • Like 1