Skocz do zawartości

Trocie i Łososie 2014

joza67

Rekomendowane odpowiedzi

Czerwcowa edycja konkursu "Srebro za srebro" dobiegla konca. W tym miesiacu mamy dwie kandydatury: wyjec i daroo2009. Wkrotce pojawi sie ankieta i forumowicze wylonia zwyciezce. Konkurs oczywiscie trwa dalej i mam nadzieje, ze w lipcu pojawi sie wiecej srebrniakow.

Tak nam cos temat ucichl wiec moze rozkrece go na nowy miesiac. Ostatni wypad 3 dni temu. Padlo 6szt miedzy 2 a 4kg. Zdjecie najwiekszej. Chyba ostatnie na spining gdyz zaopatrzylem sie w nowy sprzecik muchowy, jak narazie bez efektow. Moze robie cos zle a moze to tylko nieodczarowana wedka zobaczymy. Dzis ide ukuc jakiegos pyska mam nadzieje.

post-51812-0-92923500-1404664707_thumb.jpg

• Like 6

4kg to juz nie w kij dmuchal ;)

No juz byla fajna zabawa. Ale widzialem wieksze sztuki, lecz te wieksze albo wogole sie nie zatrzymuja w moim "rewirze" a jak juz sie zatrzymaja to sa wycieczone wedrowka i nie w glowie im atakowanie czego kolwiek. Nic tylko czekac na wiekszy deszcz i miec nadzieje ze jakiejs wiekszej sztuce spodoba sie moja okolica i bedzie stala troszke dluzej wtedy sobie z nia "pogadam". 

Witajcie ponownie. Cisza jak makiem zasial w tym miesiacu wiec moze ja cos wam urozmaice czas:) Dzis padla moja zycioweczka. 7,7kg mega torpeda. Dzis pierwszy dzien po tym jak opadla woda i juz sa efekty. Az sie boje kolejnych dni:) Wybaczcie ze foto na ziemi ale sprobujcie utrzymac takie cos w rekach, nie robiac przy tym krzywdy, raczej nie realne.

post-51812-0-22126200-1405536738_thumb.jpg

• Like 19

Kwadratowa to malo powiedziane. Daje jej jakies80-85cm, nie mialem z soba miarki tylko wage. A po holu takiej ryby na mojego miekkiego kija kazda sekunda jest wazna wiec czym predzej ja uwolnilem, co wcale nie bylo latwe. Co do miejsca to bylo to moje standardowe miejsce kolo domu jest tam taka glebsza woda okolo metra moze nieco wiecej. Ale ogolnie padalo dosc sporo jakies 3dni i woda podniosla sie o jakies 80cm i z zacisnietymi zebami czekalem az sie oczysci i opadnie i pokaze co do mnie przyszlo ciekawego. Doczekalem sie, pierwszy rzut i ryba^^. Zakupilem kamerke taka jakas po taniosci i planowalem cos nakrecic ciekawego...lecz kamerka byla w kieszeni, a byl by piekny film. Nastepnym razem moze sie uda. Do wody mam 5krokow wiec bede probowal:)

Zamykam lipcowa edycje konkursu. Tym razem glosowania nie bedzie, bo srebrne torpedy w tym miesiacu zglosi tylko jeden forumowicz. Nagrode zgarnia daroo2009!!! Jeszcze raz gratuluje pieknych troci.

Pozostalych forumowiczow zachecam do udzialu w sierpniowym konkursie "Srebro za srebro", ktorego szczegoly znajdziedzie w linku ponizej:

http://jerkbait.pl/topic/38151-konkurs-srebro-za-srebro-wygraj-srebrn%C4%85-odznak%C4%99-jerkbaitpl/

• 2 tygodnie później...

Witajcie ponownie. Na wstepie pytanko. Co tu tak ucichlo? Na wiosne cos sie jeszcze dzialo a teraz cichosza...Nic nie lowicie, czy nic nie wypuszczacie? U mnie sezon ciagle trwa:) Wczoraj wyszedlem zrelaksowac sie na godzinke a zakonczylo sie lekkim bolem reki:). W ciagu niespelna godzinki 5szt, wszystkie jak z jednego roku okolo 2-2,5kg. Co nie zmienia faktu ze frajdy daja mnogo. Muszka w dalszym ciagu nieskuteczna. Wogole na nia nie reaguja. Pozostaje czekac az cos im sie odmieni.

post-51812-0-92510800-1407941529_thumb.jpg

post-51812-0-10211700-1407941623_thumb.jpg

• Like 8