lukas202 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Nesta, jak zwykle piękna fota ...GRATY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Dziś wieczorem trafiłem samiczkę do pary, ten sam rocznik. Ryba stała w miejscu gdzie rzeka z szerokiej wolno płynącej przechodzi w wąską, płytką i kamienistą. Puknął delikatnie w blaszkę prowadzoną w poprzek, wolno przy dnie. Mepps 5 miedziany, mój numer 1. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Słabiutko to u nas wygląda...Rzeki wysychają...Rybka z sierpnia, wystarczył 10 cm przybór wody w rzece. Teraz można sobie je co najwyżej poobserwować... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Na korbę sie nie liczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Na korbę sie nie liczy Wolę coś złowić na korbę, niż co każdy rzut ściągać glony z muchy Szybciutko się wtedy poddałem i wróciłem do spinna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 No jest kiła. Głowica, tip, przypony, mucha - na kazdym węźle falbanki wiszą...Żebym sieke miał to bym jeszcze pomłócił w tym sezonie, ale chyba na kolejny rok musze poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 W zeszlym roku na przelomie wrzesnia i pazdziernika trafil sie beznadziejny okres i w akcie desperacji kilka razy siegnalem po spina, zeby udowodnic tacie ze te glupie ryby jednak mozna skusic do brania. I za kazdym razem zlapalem loska, z mniejszym lub wiekszym wysilkiem, ale adrenaliny o polowe mniej. Musze jednak siegac po twarde srodki, zeby byla zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Witam wszystkichOd jakiegos czasu smigam na fajna rzeczke za trotkami i ososiem Ten rok byl na wariackich obrotach.Praca , auto ,jazda jazda jazda i ciskanie blaczkami i muszkamiWczesna wiosna glownie blachy,ciezkie ,takie okolo 35-40gA latem mucha na troku bocznym i trzydniowe wedkowanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) ....nie bardzo jeszcze wiem jak edytowac wiec ..........juz mam ososik 16,70 119cm na muszke wlasnego pomysla ,Walnal o 12 godz i dal wieeeeele radochyW nastepnym roku zastanawiam sie nad zamiana spina na dwureczna muchowke Edytowane 15 Września 2014 przez Z Olsztyna 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas202 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Wielgaśny, pięknaśny ten samczur... Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ale rybsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 To sa ryby z wrzesnia czy tak ogolnie z tego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) trotka - marzecososik - lipiec--------------trotek naciagalem sporo ta chyba pierwsza na muche W sumie otwarcie sezonu ( marzec) nie przynioslo jakis klockowTyle ze fajnie bylo sprawdzis zimowe krecenia muszekKoniec czerwca zaczyna sie ciag ososi i czlek deczko glupiejeNie lubie tloku nad woda wiec trzydniowy pierwszy wypad w tygodniu zaowocowal dwoma biorami.Niestety nie widzialem co pochwycilo pierzaka.Azymut morze i niewiele moglem zrobic.Lipcowa trzydniowka zaszczycila mnie jednym biorem co zostalo uwiecznione na fotoPoczekam jeszcze troszke na jesienny ciag troci i .....heja ) Edytowane 17 Września 2014 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Miały być klenie niestety te spadały nagminnie jednak trotki okazały się nad wyraz uprzejme i dostarczyły nie lada zabawy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Wspomnienie wiosennego melanżu na Bałtyku w kilku klatkach . Dzieki Rafał za mega przygode Pozdrawiam 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 I jeszcze taki rzeczny smamiec 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Jaco mega pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Do zakonczenia sezonu na rzekach zostalo 5 dni, a jak do tej pory nie ma zgloszenia z wrzesnia Ktos jeszcze walczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Mam wolne dwa ostatnie dni września. Spróbuję, ale woda w rzekach po kostki...Padać konkretnie ma zacząć .... 1 października... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Na Słupi wody pod dostatkiem, a nawet aż za dużo, jakieś ryby słyszałem, że padają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 U mnie tez wody po kostki, ale troche ryby weszlo. Zgodnie z planem zaliczylem dwa dni na Findhorn i kilka loskow udalo mi sie skusic na muche. Niestety bez kontaktu ze srebrniakiem, wszystkie byly wybarwione. W zasadzie ten sezon lososiowy w Szkocji mam juz prawie skonczony. Pazdziernik za Wielka Woda, ale moze w listopadzie jeszcze zalicze dzien lub dwa, jesli bedzie motywacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Wracam powoli do auta, rzeki prawie nie ma, wszystko w brunatnym glucie... Ale coś się działo. Kilkanaście pstrążków, cztery trotki i łosoś, dokładnie z tego samego miejsca, w którym złowiłem ostatniego w 2013. Wypłoszyłem też z pod brzegu wielkiego smolistego klocka. Ale byłaby jazda z nim na kiju. Wszystkie ryby na longa nr 1 od Pawła K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 U mnie jest taka kiepa na rzekach, ze nawet nie chce się wędki rozkładać.Dobrze ze olanka coś sie delikatnie ruszyla, bo zostałyby tęczaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Kubuś, też tak myślałem, ale jestem miło zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Trotka z początku września Nad rzeką zameldowałem się około 8 rano. Łowienie rozpocząłem od sprawdzenia kilku swoich świeżo polakierowanych woblerów. Po sprawdzeniu jestem zadowolony bo wszystkie chodzą tak jak chciałem, więc postanawiam na jednego z nich łowić. Zmieniam miejscówkę, przez krótką chwilę obserwuję rzekę po czym zaczynam obławiać głęboką rynnę. Pierwszy rzut pod przeciwległy brzeg sprowadzam wobler w rynnę i... ŁUP, ja kwintuję zacięciem, siedzi. Hol trwa jakieś 7,8 minut. Edytowane 2 Października 2014 przez kacper524 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi