lukomat Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 A jednak! Rozumiem, ze to zgloszenie do konkursu. W takim razie, Kacper524, poprosze jeszcze o jakis krotki opis polowu. Poczekam jeszcze dwa dni na spoznialskich. Troche ryb w likend zlapano, wiec moze ktos dolaczy do konkursu, zeby bylo glosowanie. Doszly mnie wiesci ze Slupi o dziewiecdziesiataku zlapanym w pierwszym rzucie dnia przez znajomego. Trzeba miec farta jak cholera. Kuba, nawet przy niskiej wodzie wchodza, tylko sa trudniejsze do przechytrzenia. Zmobilizowalem sie do kilku dni nad woda we wrzesniu i pomimo ciezki warunkow wydusilem kilka miedziakow, o czym na blogu. Srebra ni mo. Tpe, a gdzie foty loska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Luko, jaki poziom wody, takie łososie Jak wróci za rok, może załapie się na forumowe minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 OK, czas minal. Kacper524 zgarnia srebrny znaczek jerkbait.pl za wrzesniowy konkurs "Srebro za srebro". Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Wielkie dzięki Szkoda tylko że bez głosowania, byłoby trochę ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Witam, u mnie na Drwęcy zakończenie sezonu po mimo ze przebywałem nad wodą 12 dni nie złowiłem żadnej ryby. Nawet nie widziałem żadnego splawu. Stan wody w Drwęcy był tragiczny, jeszcze w historii tej rzeki nie było tak niskiego stanu wody. Ale najważniejsze ze byłem nad wodą i spotykałem się ze starymi kolegami po kiju. Obskoczyłem też II Spotkanie Miłośników Dwuręcznych Muchówek, I LOVE DH II więcej o tej imprezie na stronie http://www.tprd.pl/artykuly/18-ii-spotkanie-ilovedh Edytowane 12 Października 2014 przez wobler1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam, Takie tam 60 i szesc. Angielskie, na muchie zwana Blue Angel. Na plytkiej wodzie od razu skacza, fajne lowienie Zostal jeszcze jeden weekend w sezonie wiec wszystko otwarte. Pozdrawiam, Bujo 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Michał - dostałeś figury. Ryba SUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 ładna ryba, ale czy to trotka? dla mnie klasyczny brown... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam, Z rybami jest bardzo ciezko. Dopiero kilka dni temu pojawily sie opady i wraz z nimi jakas szansa na zlowienie czegokolwiek, kumpel ego samego dnia mial trotke 68 cm, ryb non stop przybywa, w weekend moze byc ciekawie. Koncowka sezonu pstragowego byla dobra, duzo ryb ale bez wielkich okazow. Rzeka to w sumie ewenement, na muche biora duze klenie, na streamery zlowilismy pewnie z 10 kilowych okoni Na spina tez cos tam Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) ładna ryba, ale czy to trotka? dla mnie klasyczny brown...Hej, Pstragi z tej rzeki wygladaja inaczej, zreszta ciezko powiedziec, wyslalem zdjecie ichtiologowi, moze cos napisze. Bujo Edytowane 21 Października 2014 przez Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ładne, ladne.Do tele nie dobieglem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Hej, Pstragi z tej rzeki wygladaja inaczej, zreszta ciezko powiedziec, wyslalem zdjecie ichtiologowi, moze cos napisze. Tutaj ryba kumpla: http://halieutica.pl/ Bujo moim zdaniem to potok na 99 procent.wyglada dokładnie jak potoki u mnie.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Też obstawiam potokowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Chyba łowiłem w tej rzecce i też wydaje mi się , że to potok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Panowie ja też mam wątpliwości? co to?Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Panowie ja też mam wątpliwości? co to?PSTR 007.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpegPozdrawiamQrcze Edytowane 21 Października 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 A mi się nie wydaje, jestem pewien, że to pstrąg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 A mi się nie wydaje, jestem pewien, że to pstrąg.To dobrze, to ubarwienie mnie zastanawiało...dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 To dobrze, to ubarwienie mnie zastanawiało...dziękiChodziło mi o rybę którą złowił @Bujo, ale ty tez łowiłeś pstrąga Zresztą, pstrąga potokowego i troć wędrowną różni jedynie forma ekologiczna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam, Takie tam 60 i szesc. Angielskie, na muchie zwana Blue Angel. Na plytkiej wodzie od razu skacza, fajne lowienie Zostal jeszcze jeden weekend w sezonie wiec wszystko otwarte. Seatrout.jpg Seatrout2.jpg Pozdrawiam, BujoWitam, Takie tam 60 i szesc. Angielskie, na muchie zwana Blue Angel. Na plytkiej wodzie od razu skacza, fajne lowienie Zostal jeszcze jeden weekend w sezonie wiec wszystko otwarte. Seatrout.jpg Seatrout2.jpg Pozdrawiam, Bujo Witam serdecznie . U mnie w niemczech , Rzeka Lippe . Chlopaki z Klubu opowiadaja ze trocie lowione w Lippe Maja fioletowy polysk - indetyczny jak u Kolegi Bujo na zamieszczonych zdjeciach . Mialem 2 trocie na kiju , Kazda wyruzniala sie ta wlasnie barwa . Mozliwe ze to troc . Pozdrawiam i zycze wiekszych okazow Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chub Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Panowie w woli krótkiego wyjaśnienia. Lowie na tym łowiska od ponad 5 lat i znam chyba każdego pstrąga z mojego odcinka. Oprócz muchy i spinningu wolno łowić tu także na robaki. Nigdy nie zostal tu złowiony pstrąg takich rozmiarów, poza tym szata pstrąga zamieszkalego rzekę jest zupełnie inna, nawet przed tarlem. Tylko w czasie ciagu troci tj. teraz zaczynamy łowić ryby grubo powyżej 60 cm....zbieg okoliczności? Hlehle....tak, lowiles ze mną na tej rzece i zlowiles ładny okaz.....ale wiosna, kiedy szata ryby znow jest inna. Takie właśnie są Brytyjskie trotki ....na każdej rzece inne. Nie muszę wspominać, ze te ryby zupełnie inaczej walczą niż lokalne pstrągi. Ryba Bujo rzeczywiście wyglada jak stary kaban, ale liczba kropek, zagęszczenie a także ilośc poniżej linii bocznej wskazuje na troc. Dostarcze więcej dowodów po urlopie niedowiarkom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Jeśli, jak piszecie, jest to troć wstępująca, to dlaczego nie jest wysrebrzona, jak troć wstępująca do polskich rzek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chub Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 No to tak jak z lososiami. Srebrne ryby łowi sie raczej wiosna kiedy wchodzą do rzeki. Teraz, kiedy jest miesiąc przed tarlem maja już szatę godowa. Nie wiadomo czemu, ryby na rzece której lowie po wstąpieniu do rzeki zatrzymują sie przy niskich stanach wody w dolnych odcinkach nawet ma kilka miesięcy i dopiero jesienią po opadach deszcze następuje tzw. Run. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 To, że przy letnich "niżówkach" nie mają ochoty płynąć w górę rzek, jest zrozumiałe.Czy dowodzić to ma znacznego zagęszczenia ryb w dolnych odcinkach?Daniel wspomniał o złowionej przez siebie rybie, uznając tą Michała, za "potokowca". Ty uzupełniłeś: ...zlowiles ładny okaz.....ale wiosna, kiedy szata ryby znow jest inna....Czy ryba Daniela była inaczej wybarwiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi