Gumofilc Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja sie chyba na razie wyleczylem z lustrzanki, cala kupa utrudnien na rybach...a zeby bylo naprawde lepiej niz w kompakcie to odpada kitowy obiektyw. Wychodzi cena ze dwa razy wyzsza niz najdrozszego kompakta, a i tak brakuje jeszzce drugiego obiektywu (tele).Calosc oszacowalem, a sprzet nadal jest okreslany - dla amatorow na jakies 5000zl, z okladem... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Największą wadą lustrzanki poza wielkością jest to że trzeba się nauczyć wykorzystywać jej możliwości i mieć smykałkę do fotografii :)Gumo nie strasz tymi 5000zł to już zastaw dla zaawansowanego fotoamatora.Za ~~~1800zł masz aparat z kitem który bije na głowę wszystkie compakty.Dokupienie jasnych obiektywów to sprawa rozwojowa i kosztują dużo.Jeżeli będziesz wymagającym fotoamatorem stopniowo kupisz co będzie trzeba.Robienie zdjęć lustrzanką powyżej poziomu autojest równie zagmatwane co wędkarstwo,nie mówiąc o obsłudze programów do edycji zdjęć 8)Do dokumentacji wielkości ryby w zupełności wystarczy compakt,do dobrego zdjęcia już nie. ps.są jeszcze hybrydy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-powershot-a590-is.html A to moja zabaweczka. Jakie cyka foty można zobaczyć na stronie Corona Fishing w moich albumach. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 FISH@ Można napisać prościej. Przy lustrzance wypada myśleć. Chociasz mam kolegę, który kupił sobie na starość D40 i wszystko co jest możliwe ma na zielonym polu lub na ustawieniach automytycznych. Innymi słowy umysł nie skażony zadną myślą fotograficzną od momentu kupna i ...... ma lustrzankę. <_< pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja mam lustrzankę od miesiąca i myślę...oglądając cudze fotografie w moim segmencie sprzętowymjak oni to zrobili że wyglądają tak dobrze Czytam,pytam,testuję a im więcej wiem tym bardziej wiem że mało wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Teraz jest po prostu moda na lustrzanki :)Obserwuję to u siebie w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Dokładnie!Nieważne, że jest to małe plastikowe gówienko z kiepskim obiektywem, ale już można powiedzieć, że ma się tę luszczankę. Często sam właścicie skąd taka nazwa. Tymczasem na rynk wtórnym można kupić perełkę za śmieszne pieniądze.Sam nabyłem niedawno roczny, idealny Canon 30D z 5tyś. klatek na liczniku, za niecałe 1400zł. Body nieporównywalnie lepiej wykonane i wygodniejsze w użyciou od najtańszych lustrzanek. Do tego EFS 17-55/2.8 i mamy piękny zestaw. Można też nieco taniej - Sigma 18-50 lub tamron 17-50, ale tu już trzeba uważnie wybrać dobry eksemplarz, zwłaszcza pod Canona. A jak już jesteśmy przy dobrej fotografii i czerpaniu wzorów, to polecam:Paolo Pellegrini http://accesstolife.theglobalfund.org/essay/maliWybaczcie, że to nie tematyka wędkarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 ALe to też kwestia tego że lustrzanke teraz można dostać wszędzie za niewielkie pieniądze, jeszcze 2-3 lata temu poprostu nie było tlu lustrzanek amatorskich a te które były kosztowały od 3 tyś w górę.Inna sprawa że jest spora grupa ludzi którzy kupują taki sprzęt chyba tylko po to żeby się lansować, w końcu taki sprzęt wygląda dość efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 I wszędzie chodzić z nim na szyji. Szczególnie modne miejsca do takich parad, to np. Krupówki w Zakopanem. Niektórzy zawodnicy nawet w knajpie nie ściągają ich z szyji. Niestety wzrost zainsteresowania sprzetem foto, nie przekłada się na wzrost zaineteresowania fotografią. Zalewa nas tona interentowej szmiry i dobrym amatorom ciężko się przebić. Jeszcze raz polecam:http://accesstolife.theglobalfund.org/essay/mali http://www.flickr.com/photos/nygus/http://www.flickr.com/photos/simonnarramore/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 A tak przy okazji widziałem juz w sklepie za naszą zachodnią granicą pierwszy aparat w systemie 3/4 czyli Panasonic G1 (po weekendzie wrzucę zdjęcie). To może być ciekawa propozycja dla wędkarza. Ma wszystko czego my potrzebujemy i większą matrycę od zwykłego kompakcika. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 I wszędzie chodzić z nim na szyji. Szczególnie modne miejsca do takich parad, to np. Krupówki w Zakopanem. Niektórzy zawodnicy nawet w knajpie nie ściągają ich z szyji.Kiedyś w knajpie na ryneczku, w Kazimierzu, zdjąłem z szyji. Ciekawe, kto teraz foci, tą Minoltą? <_< Panas G1 już jest u nas Remku.I TU opisówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Myślę że dobrym sprzętem dla przeciętnego wędkarza będzie: OLYMPUS mju1030SW Wytrzymuje upadek z 1.5m i jest wodoszczelny. Cóż więcej chcieć. Kolega holuje szczupca, wkładamy go pod wodę i cyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Myślę że dobrym sprzętem dla przeciętnego wędkarza będzie: OLYMPUS mju1030SW Wytrzymuje upadek z 1.5m i jest wodoszczelny. Cóż więcej chcieć. Ale my nie jesteśmy PRZECIĘTNI <_< <_< PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 To są klienci spod znaku RATY 0%.Kupują wszystko co popadnie na krechę,a póżniej się zastanawiają co kupili i po co,a następnie idą po miesiącu wymieniać sprzęt do sklepu.Największy udział w sprzedaży lustrzanek,laptopów,LCD,Plazmy mają banki i raty 0%.Spadek cen oczywiście również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 wiem, że premiera miała być 1 listopada nie wiedziałem, że już można kupić. Kiedy widziałem G1 na allegor, ani na eBayu jeszcze nie było. W jakiej cenie będzie w Polsce? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ale my nie jesteśmy PRZECIĘTNI <_< <_< PZDRZanderix Co za gafa.. przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Z tym 1 listopada masz rację. Sklep wystawił jako zapowiedź-nowość. Jeszcze bez ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 G1 - pierwsze wrażenia i zdjęcia: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7877 Osobiście uważam że taki twór długo nie zagrzeje miejsca na rynku. To ciągle kompakt, a wymienna optyka będzie licha, wszak dla amatora. Z wędkarskiego punktu widzenia wolałbym mieć już jakąś małą, tanią lustrzankę z krótkim, stałoogniskowym obiektywem. Małe to, a możliwości i jakość nieporównywalnie większa. Może być też np. Tokina 11-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Jakoś mam mieszane uczucia co do aparatów firmy Panasonic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 A mi sie wydaje że może z tego coś wyjść chociaż te zdjęcia testowe raczej odstraszały by mnie od zakupu...już przy iso 100 jakość fotki jest nie do zaakceptowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 oze moj post wyda sie..obcesowy ..ale po lekturze roznych tekstow w w/w tematyce...wydaje mi sie, ze tak trzeba...Cel jest jasny jak dla mnie..kup lustrzanke, jak kupisz, tak jest rzecz ustawiona, ze zeby byc ponad kompaktem musisz kupic obiektywy (liczba mnoga, bo kupienie czegos w rodzaju 28-200 cofa nas w kierunku kompaktu a przeciez juz tyle wydalismy), wiec przy bardzo ekonomicznym podejsciu do sprawy wychodzi ze 2500 na obiektywy.Z drugMiej strony liczy sie to, co chcemy osiagnac kupujac taki a nie inny sprzet..I poza tym co chcielibysmy osiagnac, ile razy bedzie nam sie chcialo wymieniac obiektyw i kombinowac np. z pilotem przy autozdjeciu?Czyli sprowadza sie to do pytania: co takiego jest c...wego w tym canonie, ktory podalem, ze trzeba szukac na sile czegos innego? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Po tekstach na fotopolis żadnego aparatu bym nie kupił. Moim zdaniem ludzie, którzy piszą tan teksty przychodzą do roboty, a nie są pasjonatami. W system 3/4 poszedł nie tylko Panasonic. Coś z tego może wyjść PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 oze moj post wyda sie..obcesowy ..ale po lekturze roznych tekstow w w/w tematyce...wydaje mi sie, ze tak trzeba...Cel jest jasny jak dla mnie..kup lustrzanke, jak kupisz, tak jest rzecz ustawiona, ze zeby byc ponad kompaktem musisz kupic obiektywy (liczba mnoga, bo kupienie czegos w rodzaju 28-200 cofa nas w kierunku kompaktu a przeciez juz tyle wydalismy), wiec przy bardzo ekonomicznym podejsciu do sprawy wychodzi ze 2500 na obiektywy.eeeeee tam, moze ja jestem zbyt malo wymagajacy, albo jakas 'gupia nimfoanka jedna', ale mala lustrzanka, z kitowym objektywem 18 - powiedzmy do 135 mozna obgonic wszystkie tematy wedkarskie plus drugie wesele szwagra ...chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie zupelnie odpowiada meritum wantku ale dla wendkarza bardzo ciekawe rozwianzanie: http://www.joby.com/products/gorillapod/original/ Juz ma 6 kolorow i pierwsze podroby (http://www.ufo.ua/ru/shop/437/439/235762.html), to chyba oznacza ze jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 na allegro.pl juz dawno takie sprzedawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi