admin Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 W wielu aparatach jest fajne rozwiązanie - nikon akurat wybrał najgorsze bo .. bezsensowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Znacie jakiś aparat który przyzwoicie by sobie radził z kontrastowym oświetleniem? Co prawda w fotografii wędkarskiej rzadko mamy z takim do czynienia ale aparat powinien służyć w każdej sytuacji...Ostatnio znacznie więcej czasu poświęcam na łażenie po dziwnych miejscach niż na ryby i zaczynam odczuwać że mój EOS 350d sobie nie radzi Wiem że można doświetlić wnętrze lampą tylko czy to zda egzamin w pomieszczeniach takich jak to poniżej? (średnica pomieszczenia to ok 80m) Poniżej taka przykładowa fotka w której widać ten problem wyjątkowo dobrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nic nie zrobisz. Dynamika matrycy jak i każdego elementu światłoczulnego (oprócz oka) ma swoje granice (oko też ma ale mózg sobie jakoś z tym radzi). W tym przypadku wielokrotna ekspozycja i albo HDR albo ręczna robota na warstwach w PS'ie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 może http://www.zoom.idg.pl/news/343782.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Chodzi mi generalnie o propozycje aparatów które lepiej znoszą takie kontrasty.Znajoma z którą dziś byłem w tym miejscu robiła zdjęcia EOSem 50D i ten już sobie lepiej radził ale to już 4tyś zł. I tak czeka mnie zmiana puszki w niedalekiej przyszłości i zastanawiam się co ewentualnie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Ja w 100% jak chcę uzyskać jakiś efekt to robię RAW'y i później je dostrajam. A jak chcesz kupić aparat z dużą rozpiętością to Fuji S3 Pro lub S5 Pro ale i tak będzie wiele sytuacji, w których matryca sobie nie poradzi. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 W wielu aparatach jest fajne rozwiązanie - nikon akurat wybrał najgorsze bo .. bezsensowne Remku, Na stronie nikon.pl jest prezentacja w jakich warunkach ten LCD może być używany. Oczywiście, jest to bardzo wąskie zastosowanie, ale może ktoś się skusi . Poza tym, bo przecież nie trzeba ekranu wysuwać, to oferta jest całkiem, całkiem. OCZYWIŚCIE, okiem laika, jak ja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Chodzi o wykorzytanie na polu wędkarskim. Gdyby miał wysuwany na bok ... to już bym poważnie się zastanawiał by wziąć takie body do plecaka. Wędkarz stawia aparacik na statywie, później zdalnie odpala. Na ekraniku możesz widzieć jak będzie wyglądał kadr. Właśnie czegoś takiego szukałem a tu ........ wyświetlacz od dołu tam gdzie mocuję statyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgoda, do zastosowań wędkarskich się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ekstremalni fotografowie w akcji http://halbot.haluze.sk/?id=4599 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Znacie jakiś aparat który przyzwoicie by sobie radził z kontrastowym oświetleniem? Co prawda w fotografii wędkarskiej rzadko mamy z takim do czynienia ale aparat powinien służyć w każdej sytuacji...Ostatnio znacznie więcej czasu poświęcam na łażenie po dziwnych miejscach niż na ryby i zaczynam odczuwać że mój EOS 350d sobie nie radzi Wiem że można doświetlić wnętrze lampą tylko czy to zda egzamin w pomieszczeniach takich jak to poniżej? (średnica pomieszczenia to ok 80m) Poniżej taka przykładowa fotka w której widać ten problem wyjątkowo dobrze: Jaki słoik podpięty był do tego EOS-a??? Może problem tkwi w szkle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wszystkie dobre te sytuacje foto ale najlepsze z tymi browarami...tylko czemu Carlsberg? @RemekJuz tu gdzies pisalem...przy okazji zakupu pilota do aparatu dorwalem reklamowke a w niej opis opcjonalnego ekraniku...skoro jest to rozlaczne to domyslam sie, ze mozesz przyczepic gdzie chcesz...Wada jest cena tego ustrojstwa bo to zdaje sie nowosc.Znalazlem swego czasu chyba na eBayu ale ze zaciekawienie bylo zerowe nie wstawilem linku... Ano prosze, jest juz opis Za darmo to to nie jest ale z doswiadczenia wiem, ze fanatyk nie cofnie sie przed zadnym umartwieniem... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Patu, szkło takie jak Twoje, Tamron 17-50 f/2.8Wiem że zdjęcie wyjątkowo spaskudzone wybrałem, żeby nie było że same takie wychodzą poniżej też industrialnie z tego zestawu:http://picasaweb.google.pl/mjasinski4/ZPCUrsus# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mam okazję kupić lustro canona eos400 d z kit 18-55.Powiem w skrucie ze jest do kupienia za swietne pieniądze i jest funkiel nówka nie śmigana z gwarancją.Powiedzcie czy warto czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 To zależy jak świetne to pieniądze 400D ma już dwóch następców 450 i 500, więc cena musi być naprawdę extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Powiem tak cena to dokładnie 1080zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 http://nt.interia.pl/foto/news/najlepsze-aparaty-w-europie,1 293185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Chodzi o wykorzytanie na polu wędkarskim. Gdyby miał wysuwany na bok ... to już bym poważnie się zastanawiał by wziąć takie body do plecaka. Wędkarz stawia aparacik na statywie, później zdalnie odpala. Na ekraniku możesz widzieć jak będzie wyglądał kadr. Właśnie czegoś takiego szukałem a tu ........ wyświetlacz od dołu tam gdzie mocuję statyw Remek ma się pojawić następca D90, właśnie z wysuwanym na bok, nazywa się to to D5000, info masz na stronie nikona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Pisałem o tym wyżej ale ... właśnie wyświetlacz wysuwa się w dół a nie na bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ok, racja, nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Nie ma problemu. Słyszałem jednak, że Nikon pracuje nad kolejną lustrzanką z ekranikiem. Myślę, jednak, że przełomu nie będzie i nadal będzie wysuwany w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Chodzi o wykorzytanie na polu wędkarskim. Gdyby miał wysuwany na bok ... to już bym poważnie się zastanawiał by wziąć takie body do plecaka. Wędkarz stawia aparacik na statywie, później zdalnie odpala. Na ekraniku możesz widzieć jak będzie wyglądał kadr. Właśnie czegoś takiego szukałem a tu ........ wyświetlacz od dołu tam gdzie mocuję statyw Remek ma się pojawić następca D90, właśnie z wysuwanym na bok, nazywa się to to D5000, info masz na stronie nikona D5000 to raczej następca D60, tak przynajmniej wyczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 I dobrze wyczytałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mnie interesuje niewielka lustrzaneczka, pod którą będę mógł podpiąć obiektyw stałoogniskowy 24mm f/2.8 ale by ta lustrzanczeka miała obracany ekranik w bok i by można ją było zdalnie odpalić. Jak taką wymyślą, bez względu na to czy to Canon czy Nikon to już rozbijam skarbonkę (kolejną świnkę :lol) i ustawiam się w kolejce. Innych firm raczej nie chcę choć interesujący może być nowy Panasonic w systemie 3/4 ... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Remek, jak napisalem, mozesz to miec w kazdej chwili... Obracany ekranik a nawet odlaczany zupelnie jest juz dostepny i cena powinna zaczac spadac, na razie okolo 1400.Czyli w cenie slabszego body. Sprawa jest jeszzce prostrza jesli chodzi o zdalne wyzwalanie. Ja wzialem w miare proste bo nie musze odpalac z odleglosci 100m. Lapie ostrosc, sprawdzilem... http://www.zigview.co.uk/prd7416r3utn.htm Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi